Forum avocaţi > Divort

Divort cu copii minori

06-03-2015
Vizitator
Am 43 de ani si doi baieti in varsta de 10 si 13 ani. Sunt casatorita de 18 ani, iar in ultimii 5 ani relatia cu sotul meu a devenit una abuziva, de nesuportat. Este un om rau, violent, agresiv si nervos. Sunt o victima a violentei domestice. Sotul meu ma loveste, ma murdareste cu urina si scuipat, foloseste copiii pe post de pioni: ma acuza ca sunt un parinte rau, ma ameninta ca-mi va lua baiatul cel mare in caz de divort, foloseste copiii pe post de mesageri; isi neaga atitudinea comportamentala violenta si ma invinovateste pe mine pentru aparitia ei; recurge la insulte, jigniri si la un limbaj grosier, ma critica si incearca sa-mi diminueze increderea in mine; utilizeaza o anumita mimica, privire, gesturi precise pentru a ma intimida; ia majoritatea deciziilor, imi defineste rolul si-mi traseaza sarcinile pe care le am de indeplinit in relatie, imi controloeaza viata sociala, ma trateaza ca pe un oarecare obiect pe care il detine.Vreau sa scap de acest om, daca mai poate fi numit om. Mentionez ca la actele lui de violenta nu exista martori. Locuim in casa, impreuna cu copiii, iar agresivitatea lui fata de mine nu a avut loc nici in prezenta copiilor, nici in prezenta altor persoane. Am numai trei certificate de la medicina legala, din care unul din ele atesta violenta sotului si fata de baiatul meu cel mare.
L-am anuntat despre decizia mea de a divorta si mi-a zis ca nu este de acord, amenintandu-ma ca daca voi face acest pas va face tot posibilul sa-mi baiatul ce mare de langa mine. As dori sa stiu daca instanta va decide ca fratii sa fie separati in cazul unui proces de divort. Este posibil ca sotul sa-mi ia baiatul cel mare de langa mine in urma divortului? In prezent locuim intr-un apartament pe care l-am mostenit de la parintii mei, iar sotul meu nu are proprietati.
Va rog frumos sa ma ajutati....la cine raman copiii dupa divort? Am sanse sa divortez si instanta sa-mi incredinteze copiii?
Răspunde
 06-03-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Aveti sanse destul de mari de a pastra ambii copii avand in vedere ca aveti o locuinta si ca acesta este domiciliul copiilor, in care acestia au crescut si cu care sunt obisnuiti.

S-ar putea sa aveti ceva sanse si in ceea ce priveste o eventuala custodie comuna.

Mi-e greu sa cred ca fratii vor fi despartiti, in orice caz ei vor fi audiati in mod obligatoriu de catre instanta si isi vor putea exprima punctul de vedere atat in privinta locuintei, cat si a parintelui cu care doresc sa stea si a ramanerii lor impreuna. Sigur ca instanta va aprecia prin prisma interesului superior al minorilor si tinand seama de probele administrate.

Introduceti cat mai urgent actiune de divort si solicitati totodata un ordin de protectie cu evacuarea tatalui din locuinta dvs. Nu va mai chinuiti nici pe dvs, nici pe copii in actualele conditii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.