Forum avocaţi > Divort

Cum se procedeaza cu bunurile pana la partaj

24-03-2015
Vizitator
sunt casatorita de 6 ani cu sotul meu si de atunci locuesc in italia intr-un apartament de 2 camere impreuna cu sotul meu cei doi frati.de 4 ani a venit si fetita noastra pe lume si locuim tot acolo, recent s-a casatorit si un frate al sotului meu si locuim tot acolo toti gramada .Sotului meu i se pare normal avand in vedere ca mereu a pus binele familiei materne dceasupra binelui copilului si sotiei.In concluzie ma gandesc sa divortez sa iau fetita si sa plec la parintii mei,sunt de acord cu custodia comuna si cu stabilirea domiciliului copilului la mine, in legatura cu partajul specific ca sotul a construit o casa inceputa inainte de casatorie si terminata in timpul ei dar care este pe numele socrilor mei,si pe care nu a avut intentia sa o treaca pe numele nostru comun niciodata.Stiu ca nu am nici un drept la casa insa mai avem un cont comun in Italia dar nu stiu cum se procedeaza si cred ca sotul meu ii va trimite parintilor lui asa cum face de obicei pentru diverse cheltuieli la casa,se poate face ceva pentru a mai gasi si eu ceva bani pana la partaj?
Răspunde
 24-03-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, asa este teoretic nu aveti dreptul la acea casa, daca a fost trecuta pe numele socrilor; dar, practic, puteti solicita un drept de retentie echivalent cu contravaloarea banilor ce au fost investiti in acel imobil.

Banii din Contul bancar, la care faceti referire, pot constitui bun comun si supus partajului, dar, ar fi bine ca din momentul deschiderii actiunii de divort, sa solicitati bancii un extras de cont cu privire la suma existenta precum si rulajul banilor.

Si mai important este sa contactati un avocat, care sa va asiste si reprezinte interesele atat in procesul de divort cat si ulterior la partaj.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca veti face dovada ca ati avut venituri in perioada casatoriei si ca acei bani erau economiile dvs comune, atunci ei pot face obiectul partajului.

Contributia la construirea casei de asemenea trebuie dovedita (ca parintii lui nu au avut venituri cu care sa ridice casa de exemplu), extrase bancare cu bani trimisi de dvs/sotul dvs catre ei.

Ideea e ca banii castigati ar trebui folositi cu prioritate pt viata dvs de familie si pt cresterea copilului, nu pentru intretinerea parintilor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.