Forum avocaţi > Divort

Partaj apartament divort

15-04-2015
Vizitator
Strabunicii mei au lasat mostenire in urma decesului ambilor , o casa cu teren ,bunicei mele si tatalui meu. Specific ca tatal meu a fost adoptat de ei cand era copil(nu cunosc cauzele) si banuiesc ca figura ca frate al bunicii mele in acte,deci fiul lor si nu ca nepot. Aceasta casa a fost vanduta in urma cu 9 ani din care sau cumparat 2 apartamente unul tatalui meu si unul bunicii mele. In contractul de vanzare-cumparare al apartamentului tatalui meu este trecuta si mama(fiind casatorit) in felul urmator: ......subsemnatul * casatorit cu subsemnata y........ deci practic amandoi sunt propietarii respectivului imobil . intrebarea mea este acum , in urma divortului la partaj mamei i revine jumatate de apartament ? specific ca am si o sora minora iar in urma divortului amandoua am fost incredintate mamei. Si mi sa spus ca deuarece apartamentul a fost cumparat cu bani din mostenire a tatei si nu au muncit respectivii, parintii mei pentru cumpararea acestuia ,mama nu ar avea nici un drept ,dupa divort, dar in actul de vanzare cumparare nu specifica ca a fost cumparat cu bani din mostenire. Exista alta metoda de a demonstra asta ? se poate sa nu ramana mama, adica noi 3 cu nimic? Va multumesc
Răspunde
 15-04-2015

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In mod normal, sotii au dreptul la 50% fiecare din bunurile dobandite in timpul casatoriei (prezumtie legala). Insa, in cazul unui partaj, tatal dvs. ar putea invoca faptul ca are o contributie mai mare la dobandirea imobilului (sau chiar exclusiva) prin faptul ca a cumparat imobilul din banii primiti in urma mostenirii.
In orice caz, se tine cont si de contributia fiecarui parinte cu privire la cresterea copiilor, aportul adus in gospodarie, dar si la veniturile pe care le-a avut fiecare sot pe parcursul casniciei.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.