Forum avocaţi > Divort

Varianta de divort

23-04-2015
Vizitator
Sunt casatorita de 21 de ani. Din casatorie au rezultat 2 copii, unul de 18 ani, iar celalalt de 15.
Am locuit timp de 19 ani in casa mostenita de sot de la bunicii sai. Casa din 1938, modesta, cu 2 camere, hol si bucatarie, fara utilitati.....cam 50 mp locuibili la acea data.
In perioada 1994 - 2013 casa a suferit extindere, renovare generala, introducere utilitati, etc. Toate s-au realizat din castigurile comune ale ambilor soti.
In 2013 am hotarat sa demolam vechiul imobil si sa construim unul nou. Actuala casa are aprox 150 mp locuibili. Sotul meu a avut o participare mai mare din punct de vedere financiar, deoarece are un venit de aproximativ 10 ori mai mare decat al meu.
In comun suntem si proprietarii unei garsoniere, ai unui autoturism, iar in banci mai avem ceva economii, deloc de neglijat.
Subliniez ca toate proprietatile sunt in Bucuresti.
De curand sotul meu mi-a propus sa divortam, intrucat relatia noastra nu mai merge cum ar trebui, motivand ca divortul ar fi solutia rezolvarii tuturor problemelor.
El doreste un divort linistit, la notar, ceea ce vreau si eu.
Problema este ca nu am incredere, iar la un moment dat sa nu fiu data afara din casa si sa nu pot beneficia de economiile comune. Subliniez ca imobilul este pe numele lui, deoarece actul anterior, cel de mostenire, era pe acelasi ''tipar".
Mai mult, isi asuma intretinerea copiilor atata timp cat va fi nevoie.
Economiile doreste sa le impartim in 4 parti egale (sot, sotie, copii) - am fost de acord cu acest lucru.
Am urmatoarele intrebari:
- Cum ma pot asigura ca va avea grija de copii pana cand acestia isi vor termina studiile?
- Poate sa-mi ceara parasirea locuintei pe motiv ca el este proprietar? (desi aceasta este realizata in perioada casatoriei)
- Am dreptul sa pretind despagubire din imobil? (care ar fi procentul, presupunand ca amandoi copiii raman la el?
- Cum se impart in mod normal economiile intre soti in acest caz?
- Motivele divortului pot influenta partajarea bunurilor?
- Un divort in instanta ar fi de "preferat" in acest caz?

Vreau sa aflu care ar fi varianta optima de divort in aceasta situatie, pentru reducerea cheltuielilor si a traumelor ce vor rezulta din aceasta. Dar in acelasi timp sa fiu impacata ca totul va fi tratat in mod CORECT.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspunde
 23-04-2015
Vizitator
Chiar daca un divort este o experienta dificila indiferent de varianta aleasa, cu siguranta "reducerea cheltuielilor si a traumelor" o puteti obtine mai degraba printr-un divort notarial. Mai ales pentru ca este mult mai rapid, nu presupune atata expunere ca un divort in instanta, este mult mai elegant fata de haosul si ingramadeala din instanta etc. Ca si in instanta, si la divortul prin notariat puteti fi asistata de un avocat daca veti considera ca este necesar.

Cu privire la intrebarile despre partaj -divortul si partajul sunt chestiuni diferite. Daca va intelegeti cu sotul puteti sa faceti inclusiv si partajul la notar. Insa, daca va intelegeti numai cu privire la divort si nu si la impartirea bunurilor, puteti divorta la notariat ca sa scapati rapid (30 de zile) de aceasta etapa si apoi mergeti cu partajul in instanta desi va avertizez ca la judecatorie costurile sunt ceva mai mari si va dura, insa daca nu va intelegeti, nu aveti alta alternativa. Neaparat sa va angajati avocat daca veti merge cu partajul in instanta pentru ca este o procedura complexa.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.