Forum avocaţi > Divort

Divort cu minora si fara drepturi de paternitate

07-05-2015
Vizitator
Buna ziua as avea nevoie de cateva răspunsuri la intrebarile urmaroare daca este posibil multumesc pt amabilitate:
1) este posibil divortul cu un minor in absenta unui parinte si in cazul meu a tatalui
2) este posibil ca eu sa cer sa nu mai aiba drepturi da paternitate sau o cere judecatorul?
3) ce probe trebuie sa am daca vreau sa ii fie luata paternitatea?
4)daca tatal este plecat in strainatate si eu locuiesc in Romania dar deocamdata nu lucrez dar am casa este posibil ca minorul sa imi fie lasat mie?
4)cat timp poate dura un divort?bineinteles daca imi puteti spune cu aproximatie si daca sotul poate fi obligat sa plateasca in jumatate cealata jumatate mie toate datoriile avute impreuna in timpul casniciei?
5)sotul este plecat de 3 luni in strainatate urmand sa gaseasca o casa si prin urmare sa merg si eu cu minorul dar dintro data nu il mai intereseaza poate fi acuzat de abandon familiar?
Stiu ca am fost putin cam lunga dar am nevoie de informații le de baza pt a putea procede multumesc anticipat!
Răspunde
 07-05-2015

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Este posibil divortul cu un minor in lipsa paratului (celalalt parinte care nu a introdus cererea de divort), insa trebuie mentionata adresa de domiciliu din tara, iar in situatia in care nu se indeplineste procedura de citare, trebuie data si adresa din strainatate.

Exista posibilitatea de a cere sa aveti autoritatea parinteasca exclusiva asupra copilului, insa trebuie sa existe motive foarte bine intemeiate, precum tatal este violent, este plecat din tara de foarte multa vreme si nu mai este interesat deloc de soarta copilului etc.

In ceea ce priveste probele, toate aspectele invocate pot fi probate cu inscrisuri (scrisori, mailuri, documente), martori si chiar si cu interogatoriul paratului.

Minorul poate ramane la dvs. daca celalalt parinte nu cere sa ii fie lasat lui. Copilul trebuie sa ramana la unul din parinti, astfel incat daca tatal nu cere expres acest lucru, copilul ramane la dvs. indiferent de conditia dvs. financiara.

Un divort poate dura destul de mult, mai ales daca trebuie citat celalalt parinte in strainatate. Poate dura intre un an si cativa ani buni. Depinde si la ce instanta de judecata trebuie introdusa cererea pentru ca instantele din orasele mari sunt mai aglomerate.

Sotul poate fi acuzat de abandon de familie in situatia in care nu va plateste pensia de intretinere pentru copil timp de 3 luni, insa ca sa poata fi acuzat trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligat la plata pensiei de intretinere pentru copil, hotarare pe care o veti obtine in urma divortului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2015
Vizitator
Va multumesc frumos pt amabilitate si pentru raspunsurile imediate o seara placuta!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.