|
08-05-2015 |
 | Crs rms Vizitator |
| Buna seara. Sunt implicata intr-un divort, cu copil minor. Sunt mama copilului de 1an si 5 luni, cer custodie exclusiva. Sotul meu nu s-a prezentat la cele 2 termene si probabil nici la urmatorul nu se va prezenta. Poate fi interpretata neprezentatea lui ; de catre judecator; ca o lipsa de interes fata de caz/copil/divort? Si in asa fel sa-mi favorizeze mie custodia? Dupa proclamarea divortului in instanta, mai are timp paratul/sotul la dispozitie sa ma "atace" pe cale judecatoreasca? Multumesc anticipat O seara linistita tuturor. | |
|
|
|
09-05-2015 |
| Da, se poate. Dupa finalizarea divortului, trebuie sa asteptati sa treaca 30 de zile de la comunicarea hotararii judecatoresti, apoi o puteti legaliza. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
16-05-2015 |
| Numai lipsa lui nu este hotaratoare, dar poate atarna in balanta argumentelor juridice. Mai ales daca solicitati luarea unui interogatoriu si nu se prezinta. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
27-05-2015 |
 | Neagu marcela Vizitator |
| Buna seara ,cumnata mea vrea sa divorteze de fratele meu ,au un copil minor de 6 ani si ea doreste custodie exclusiva ,copilul a fost crescut de mama mea de cand s-a nascut pt ca ea lucreaza, acum ea locuieste in alta parte dar doreste copilul acolo unde locuieste cu parintii ei mama ei are probleme grave schizofrenie si conditiile sunt precare plus ca se cearta si se bat intre ei in fiecare zi .este oare acela un mediu sanatos pt a creste si educa un copil , ce sanse are fratele meu in a obtine el copilul si cum sa procedeze ,va multumesc mult . | |
|
|
|
27-05-2015 |
| Buna seara, fratele dvs. probabil ca are sanse. Nu amintiti nimic de situatia materiala si de mediul pe care il poate oferi acesta pentru o dezvoltare psiho-sociala cat mai buna pentru minor. Oricum, intr-o asemenea situatie , este recomandabil ca fratele dvs. sa isi ia un avocat. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
27-05-2015 |
 | Oana Vizitator |
| Sunt casatorita de 14 ani din care 12 legal. Vreau sa divortez avand un copil minor de 10 ani. Nu am serviciu nu am casa. Casa in care stam este pe numele sotului Ce sanse am sa mi se incredinteze mie copilul ? Va multumesc. | |
|
|
|
27-05-2015 |
 | Anamaria Vizitator |
| buna seara.am intrebare....eu sunt in londra de 3 ani...sotul meu este in ro,,nu se simte prea bn.pot divorta fara a merge in tara?mentionez faptul ca nu avem nimic de impartit.am job f bun si nu pot sa plec .raspundetimi va rog... | |
|
|
|
27-05-2015 |
 | Anamaria Vizitator |
| locuiesc in suceava.mi recomandati oate un avocat bun sa rezolv problema?nu stiu la cine sa apelez | |
|
|
|
28-05-2015 |
 | Neagu marcela Vizitator |
| Buna ziua ,multumesc mult pt raspuns ,vreau sa precizez ca fratele meu are servici acolo in localitate ,are casa lui, are tot confortul pt a creste un copil normal si sanatos,plus de asta copilul aici este nascut si crescut de mama mea ,este dus la gradinita si ingrijit zilnic de mama mea,ea a plecat si a lasat copilul dar doreste divortul ,doreste copilul,in conditiile in cara la parintii ei nu au conditii ,mama ei este bolnava cu capul(nu stiu exact ce diagnostic are )dar cert nu poate sa aiba grija de copil in lipsa cumnatei care lucreaza undeva departe de casa nu poate face naveta zilnic si o alta varianta ar fi sa stea cu chirie aproape de sevici atunci cine sta cu copilul este mai bine oare sa duci un copil la niste straini ,decat sa stea cu tatal lui care are posibilitati sa-l creasca normal.legea de regula da copilul mamei in mare proportie dar cred ca mai bine este sa acorde copilu celui care poate sa-l cresca si asa este un copil sacrificat si traumatizat ,Multumesc inca o data si va rog sa ne invatati ce sa facem si cum pt a nu suferii copilul foarte foarte mult | |
|
|
|
01-06-2015 |
| Anamaria a scris pe 27-05-2015: buna seara.am intrebare....eu sunt in londra de 3 ani...sotul meu este in ro,,nu se simte prea bn.pot divorta fara a merge in tara?mentionez faptul ca nu avem nimic de impartit.am job f bun si nu pot sa plec .raspundetimi va rog... Buna ziua, DA, puteti divorta in Romania, fara sa va prezentati la instanta, dar in acest caz, in mod obligatoriu va trebuie un avocat . Daca doriti puteti sa ma contactati, in vederea stabilirii detaliilor. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
01-06-2015 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Anamaria a scris pe 27-05-2015: buna seara.am intrebare....eu sunt in londra de 3 ani...sotul meu este in ro,,nu se simte prea bn.pot divorta fara a merge in tara?mentionez faptul ca nu avem nimic de impartit.am job f bun si nu pot sa plec .raspundetimi va rog... puteti divorta fara sa veniti in Romania. Cel mult, puteti face avocatului care va va reprezenta o procura notariala in acest sens. Depuneti la dosar inscrisuri din care sa rezulte ca lucrati in Londra si ca nu puteti veni in tara | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
19-06-2015 |
 | Lupu Ana Maria Vizitator |
| Buna seara! Ma numesc Ana-maria si as avea o nelamurire sa zic asa.Am divortat de anul trecut avand un minor de 8 ani,care fara voia mea a ramas la tata pe perioada divortului eu fiind plecata in italia din n motive(as scrie aici pana maine).Bun,copilul mi l-au incredintat mie la domiciliul meu,dar drepturile ambilor parinti atat scrie in hotararea judecatoreasca.Ma gandesc ori s-a produs o greseala ori nu stiu eu prea bine dar nu e trecut de grefiera acolo cat are dreptul la vizita nimic,doar pensia alimentara.tin sa precizez ca in perioada finalizarii divortului si custodie am facut un proces pentru ordinul de interdictie care se zice ca se da in termen de urgenta de3 sapt,dar a durat mult mai mult fiind nevita sa plec de unde am venit.Ca sa nu o mai lungesc am nevoie de sfatul dumneavoastra,el e arestat preventiv 29 de zile am venit mancand pamantul ca asistenta sociala in timp de 24 de ore mi-a luat baiatul,am venit l-am luat toate bune.Cum fac sa plec cu baiatul meu in Italia ca el nu vrea sa-mi dea procura? Ce-as putea face??(daca el iese eu pur si simplu nu am unde ma duce ca e foarte violent ) | |
|
|
|
19-06-2015 |
| Buna ziua, daca refuza sa va dea procura, puteti obtine acordul lui pe calea unei actiuni in instanta. Dar, avand in vedere faptul ca este arestat, aveti posibilitatea sa solicitati si sa obtineti si autoritatea parinteasca exclusiva, astfel incat pe viitor sa nu mai fie nevoie de acordul tatalui pentru a putea iesi din tara minorul. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
19-06-2015 |
| Va multumesc din suflet sa stiti chiar parca am simtit o usurarea auzind asta pentru ca avocatul meu (nu vreau sa va jignesc colegii)nu mi-a zis despre posibilitatea asta ,doar o banuiam. Deci ar trebui sa deschid un alt proces care nu stiu cat dureaza .Precizez anterior am depun 8 plangeri la prim procuror cu violare de domiciliul si lovire ,certificate medico-legale si etc ,dar martorii nu am avut ,practic nimeni nu vrea sa se puna sa zica adevarul,atat. Va multumesc! | |
|
|
|
20-06-2015 |
 | Luana Vizitator |
| Sansele sa obtineti autoritate exclusiva sunt mici, poate ca din cauza asta avocatul nici nu a facut referire la o asemenea posibilitate. Faptul ca un parinte este arestat nu reprezinta neaparat un motiv pentru decaderea lui din drepturile parintesti. Arestul reprezinta o stare de fapt temporara. Mai mult conteaza in luarea unei decizii de acordare a custodiei exclusive gravitatea si pericolul pe care l-ar reprezenta fata de minor infractiunea pentru care este aresta (de exemplu, daca ar fi fost arestat pt. consum de droguri) | |
|
|
|
20-06-2015 |
| Deci dupa cate vad e greu sa obtin custodie deplina. El e arestat pentru furt,agresiune si nu stiu sigur daca a intrat si ultarajul.As vrea sa stiu si daca se poate sa ma indrumati sau sfatuiti cu siguranta de ce nu este trecuta pe hotararea judecatoreasca cat are voie la vizita ??cum procedez pentru ca daca el iese v-a veni cand vrea el si nu e deloc usor. Iar pensia alimentara nu a platit-o niciodata ,cum am zis mai sus copilul pe perioada divortului a stat la el iar eu practic fugita tara. Sa inteleg cu custodia asta nu pot sa-mi cresc linistita copilul nici sa plec in italia cu el . | |
|
|
|
20-06-2015 |
 | Luana Vizitator |
| Atat timp cat agresiunea nu a fost exercitata fata de minor, nu exista motive ca aceasta sa duca la decaderea din drepturile parintesti. Referitor la furt, nici aceasta infractiune nu pune in pericol viata minorului - parintele poate chiar sustine ca a furat de nevoie, pentru a-si intretine copilul minor. | |
|
|
|
20-06-2015 |
| Va multumesc! Deci nu am nici o sansa si nici o baza legala pentru a obtine custodia minorului pe deplin si mai putin procura de la el pentru a pleca cu copilul in strainatate.El momentan nu este condamnat ci doar arest preventiv 29 de zile,dupa ce mai urmeaza nu stiu sa va zic. | |
|
|
|
29-06-2015 |
| Formulati cerere de schimbare a domiciliului minorului la dvs pe dreptul comun si pe ordonanta presedintiala. In mod normal ar trebui sa se stabileasca la dvs locuinnta atata timp cat tatal se afla in imposibilitate de a-si supraveghea, creste si educa minorul. Pt programul de vizita, daca nu l-ati cerut nu are cum sa fie specificat, dart pt un raspuns exact trebuie vazuta hotararea. Incercati sa contactati un avocat care sa va ofere indrumari concrete raportate la situatia dvs. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |