Forum avocaţi > Divort

Dupa divort

13-05-2015
Vizitator
BUNA ZIUA .Ma numesc Andrei si am si eu o problema.Am fost casatorit in anul 1998 dupa trei luni ne am despartit in anul 2001 am divortat definitiv si irevocabil ia revine la numele purtat anterior .dupa un timp eu ma m recasatorit cu acte in regula am doi copii.acum am aflat ca fosta nu a schimbat numele si in anul 2005 a trecut un copil pe numele meu.la 4 ani dupa divort.ce trebuie sa fac in astfel de situatie.Va multumesc.
Răspunde
 13-05-2015

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca intr-adevar copilul nascut dupa 4 ani de la divort poarta numele dvs. trebuie introdusa o actiune in tagada paternitatii, iar instanta de judecata, dupa analizarea inscrisurilor depuse de dvs. (hotararea de divort in special), audierea martorilor (martori care sa confirme ca nu ati mai avut relatii cu fosta sotie, iar copilul nu este al dvs.) va pronunta o hotarare prin care va stabili ca acel copil nu este al dvs.

In orice caz, va trebuie o copie a certificatului de nastere al acelui copil pentru a vedea daca sunteti trecut ca tata.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-05-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
este o diferenta...nu stim exact la ce va referiti, sunt 2 variante:

- acel copil poarta numele dvs din cauza faptului ca mama nu si-a schimbat buletinul cu numele de domnisoara, in urma divortului,
- acel copil are certificatul de nastere pe care dvs sunteti trecut la tata (putin probabil)

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Admin a scris pe 13-05-2015:
BUNA ZIUA .Ma numesc Andrei si am si eu o problema.Am fost casatorit in anul 1998 dupa trei luni ne am despartit in anul 2001 am divortat definitiv si irevocabil ia revine la numele purtat anterior .dupa un timp eu ma m recasatorit cu acte in regula am doi copii.acum am aflat ca fosta nu a schimbat numele si in anul 2005 a trecut un copil pe numele meu.la 4 ani dupa divort.ce trebuie sa fac in astfel de situatie.Va multumesc.

Ar fi interesant de explicat ce intelegeti dvs. prin expresia " a trecut un copil pe numele meu la 4 ani dupa divort " ????

faptul ca la rubrica "tata" din certificatul de nastere al acelui copil figureaza numele dvs. ???

sau

faptul ca acel copil poarta numele dvs. de familie ????

In functie de raspunsul la aceste intrebari se poate stabili si "ce trebuie sa faceti in astfel de situatie" ...

Astfel: in primul caz , daca raspunsul este "da" va trebui o actiune in instanta in tagada paternitatii.;

daca raspunsul este "da" in al 2-lea caz, atunci veti putea deschide o actiune in instanta prin care sa solicitati anularea acelui act, dar va trebui sa va ganditi bine si sa puneti in balanta costurile necesare versus gradul de afectare al dvs, deoarece din punct de vedere juridic acest lucru nu are nicio implicatie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.