Forum avocaţi > Divort

Informatii legat de partaj

01-06-2015
Vizitator
Buna ziua.
As dori si eu, daca binevoiti, un sfat ori pentru situatia ce urmeaza sa o prezint.

Am sa prezint datele cat mai scurt lasand "povestea".
Mai precis m-ar interesa cat de mult as avea de pierdut din punct de vedere financiar in urma unui divort, iar aici ma refer la partaj. Mai precis ma intereseaza soarta imobilului in care locuim. Este vorba de un apartament cu 3 camere care a fost cumparat prin programul prima casa, pe numele meu avand ca girant pe tatal meu. La momentul semnarii contractului nu eram nici macar logodit. Pot face cu usurinta dovada ca la aparmentul respectiv, ea nu a ajutat financiar in plata ratelor. Cu atat mai mult cu cat exista "urme" ale platilor pe siteul bancilor. Ea nu avea serviciu la inceput, iar ulterior a avut un job, castigand sume mici de bani, comparativ cu mine, care am mers si lucrat in alte tari pentru a strange mai repede banii pentru a plati banca.
Are o importanta daca contractul facut cu banca a fost doar pe numele meu si ca a fost platit de mine sau din moment ce m-am casatorit este ca si cum i-am dat jumatate?
Ar conta cu ceva care parte a bagat divort?
Ar conta cu ceva daca divortul are ca baza infidelitatea din partea ei?
Ar conta cu ceva daca in peisaj ar fi si un copil? Pentru care nu as avea o problema in a plati o pensie alimentara, ori in al tine cu mine daca asta i-ar fi dorinta.

Stiu ca cel mai solid si simplu lucru de facut in acest sens ar fi fost un contract prenuptial, dar acesta a iesit din discutie la momentul respectiv, pentru ca vezi doamne as fi jignit-o cu o astfel de propunere; ca as fi dat dovada de neincredere si mai stiu eu ce..

Ideea pricipala ar fi daca exista o cale, legala, de a iesi din incurcatura fara a pierde in proces apartamentul pentru care am dat ani din viata muncind.

Imi cer scuze daca datele va par criptice. Daca va intrebati de ce nu am zis pe sleau care e situatia in care ma regasesc, asta este pentru ca in momentul de fata nu ma regasesc inca in una din situatiile de mai sus. Ajutorul dumneavoastra ar fi pentru mine pur educativ ori mai precis cu scopul de a fi pregatit psihologic
Orice informatie in jurul acestui subiect va fi apreciata. De exemplu, as fi auzit de la cineva ca indiferent a cui era propietatea inainte de casatorie, daca au trecut 5 ani de casnicie, bunurile devin comune.
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri/ sfaturi.
Răspunde
 01-06-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Fiind un bun achizitionat inaintea casatoriei, este bun propriu. Avand in vedere ca ati achitat singur ratele, nu cred ca veti avea probleme in urma partajului. Nu conteaza durata casatoriei, ap[artamentul ramane tot bun propriu

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-06-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Apartamentul este si va ramane bunul dvs propriu indiferent de durata casatoriei. Faptul ca l-ati dobandit inaintea casatoriei il face sa fie propriu si nu isi schimba acest caracter nici pe durata casatoriei.

Nu isi schimba caracterul nici daca sotia contribuie la plata unor rate.

Nu poate fi inclus in masa partajabila.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.