Forum avocaţi > Divort

Divort , impartirea bunurilor

29-06-2015

Buna ziua , va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Sunt casatorita de 5ani , dar din cauza infidelitatii sotului,vreau sa divortez . Problema este ca parintii mei mi-au dat un apartament ,si in acte apare si el ..apartamentul a fost dat prin vanzare/cumparare cu suma minima. Am investin impreuna in apartament suma de 20.000 euro,doar ca el acum nu vrea jumatate din banii investiti ,vrea jumatate din suma apartamentului ,sau sa ramana el cu apartamentul . Impreuna am ridicat si o casa in curtea parintiilor mei , si vrea sa raman eu cu casa ,casa nu este terminata,nu este intabulata . In tot ce am investit este suma de 46.000 euro . El nu vrea partea lui 23.000 ,nu vrea nici casa ,vrea apartamentul de la parintii mei sau suma de 50.000 euro. Multumesc anticipat!
Răspunde
 30-06-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Trebuie discutat cu actele de proprietate in fata.

In principiu, daca bunul este dobandit in timpul casatoriei si ambii soti figureaza in contract ca si proprietari atunci el este considerat bun comun si supus partajului conform cotelor de contributie fie prezumate de lege 50-50%, fie probate de parti. Dvs v-ar reveni sarcina sa probati ca vorbim eventual de o donate deghizata. Banii i-ati platit pe acest apartament ? Exista vreo dovada ? Parintii si-au rezervat un uzufruct viager ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2015

Multumesc frumos pt raspuns , nu este nici o dovada ca am platit apartamentul,pt ca noi nu am dat nici un ban..in contract este suma minima de cateva milioane . nu stiu daca parintii mei si-au pastrat dreptul de uzufruct . Normal este o donatie deghizata .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.