Forum avocaţi > Divort

Divort/ adulter

27-07-2015
Vizitator
Buna ziua,
De 17 zile sotul meu m-a anuntat ca este nefericit, daca nu isi schimba statutul viata lui se va sfarsi. In prima faza am crezut ca este doar criza existentiala de la 40 de ani mergand spre41. Suntem impreuna de aproape 7 ani dintre care 3 ani de casnicie, el fiind la cel de-al doilea mariaj, fara copii. Din pacate anul trecut am pierdut prima sarcina si acum 4 luni cea de-a doua sarcina. Dupa multiple investigatii sanatatea mea este perfecta si totul a fost pus pe seama stresului si a oboselii. In urma crizei mondiale si a meseriei pe care o am de un an si jumatate nu mai am decat un venit lunar de 800 de lei. Suntem proaspat intorsi dintr-o vacanta in care totul a fost perfect iar luna aceasta urma sa incercam sa mai avem un copil. Toate aceste lucruri au venit pe neasteptate, acuzatiile pe care el mi le aduce fiind niste argumente de cearta conjugala decat un divort. Cu toate eforturile de a merge la un consilier indiferent de natura lui, cu implicatia nasilor noi de casatorie el este voarte inversunat si spune ca nu mai vrea sa lupte pt o relatie care din punctul lui de vedere nu duce nicaieri si ca singurul lucru pe care vrea sa il faca este sa mergem la notar sa divortam si sa ne vedem de vietile noastre. Precizez ca in prima instanta m-a rugat pe mine sa parasesc locuinta pt cateva zile sa ii dau timp de gandire moment in care el s-a asigurat ca scoate din contul cu numele meu toti bani, bani care proveneau din vanzarea unui apartament pe care el il avea ante casatoriei. Tot acest demers nu mi-a fost impartasit afland recent ca trebuie sa platesc un comision de intretinere pt acel cont gol. Urmatorul lui pas dupa ce mi-a mai explicat inca o data ca vrea sa iasa din relatie a fost de a pleca de acasa, astazi implinindu-se o saptamana. Precizez ca in timpul casatoriei noastre nu avem achizitionata nici o casa si eu am ramas in apartamentul lui achizitionat tor ante casniciei. Atunci cand l-am intrebat de ce este asa de inversunat sa divortam si cand i-am spus ca sunt dispusa sa ii ofer un ragaz el mi-a spus iarasi de notar si pune presiune mai ales emotionala pe situatia actuala, fortandu-ma sa merg si sa divortez. Din pacate sunt multe detalii care ma fac sa cred ca el are deja o relatie si poate chiar si un viitor copil. Singurul lucru care este la comun este masina mea pe care anul trecut am pus-o pe numele meu si cu care el a si plecat. Este adevarat ca eu nu i-am spus sa lase masina pt ca nu o folosesc. In momentul actual eu sunt incapabila sa imi pot inchiria un spatiu de locuit si mai am o mica rezerva de bani.
Un alt aspect este acela ca el m-a lasat sa stau in apartamentul im care locuiam si unde am si adresa din buletin si s-a oferit sa plateasca si toate utilitatile plus la nevoie sa imi ofere si o suma de bani pana cand ma voi putea pune pe picioare. Aceste lucruri fiind momentan doar spuse nu si probate.
Daca se va dovedi ca suspiciunile mele sunt reale ce prevederi sunt in noul Cod Civil pt astfel de situatii in care repet interesul sau este sa divorteze cat mai rapid.
Va multumesc
Răspunde
 27-07-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Sunt multe de discutat si de analizat. Exista prevederi legale, dar in functie de interesul concret al dvs. urmeaza sa stabiliti, de comun acord cu avocatul pe care il veti avea, pe care din ele sa le aplicati si, mai ales, daca este necesar acest lucru.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. In faza aceasta nu vreau sa divortez. Inca mao traiesc cu speranta ca este doar un moment de ratacire si ca se va intoarce acasa. Insa datorita insistentei sale si inversunarii sale ma gandeac la ce este mai rau. Si as vrea sa stiu daca nu el are fiecare pas bine manageriat. Cum poti sa te gandesti la despartire de un an de zile dar sa incerci sa ai un copil, sa pleci in vacante, etc. Si cel mai dureros pentru mine sa cedezi asa usor si sa ma pui sa plec si sa te las singur si fara angajamente.
ce poate prevedea legea?
Răspunde
 27-07-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Doamna, in termeni genereali vorbind, nu se poate continua casatoria, daca una din parti nu mai doreste acest lucru.

Adica pe romaneste: "dragoste cu sila nu se poate"!

Acum de aici incep o serie de discutii concrete, in functie de anumite detalii si, pe care este bine sa le purtati cu un avocat, in conditii de confidentialitate, si nu pe forum-uri.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.