Forum avocaţi > Divort

Sotul vrea divort la notar eu in instanta

04-08-2015
Vizitator
Buna ziua!
Sotul meu vrea sa divorteze,avem un copil minor,are 10 ani.El vrea divort la notar eu in instanta. Este un caz foarte complicat. El are o amanta de ani de zile,despre care eu n-am stiut.Nu avem bunuri comune,ca am stat in chirie ani de zile, totusi cu o situatie financiara foarte buna.N-am inteles de ce nu vrea sa luam o casa.Deja inteleg.Avem o firma serioasa, magazine,distributii...ce-i trecuta deja pe numele lui si a amantei. Pe mine si pe copil vrea sa ne lasa fara nimic. Am nevoie de mare ajutor. Exista vreo lege care apara pe sotiile intr-o astfel de situatie? sau chiar raman fara nimic?
Răspunde
 04-08-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
daca nu va convin conditiile financiar propuse de sot, nu sunteti obligata sa le acceptati
Cred ca cel mai indicat este sa luati legatura cu un avocat , sa ii prezentati intreaga situatie si impreuna cu dumnealui sa stabiliti care este cea mai buna abordare

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu sunteti obligata sa divortati la notar daca nu vreti.

Oricum din cele ce spuneti dvs. se intelege ca amestecati lucrurile.

Divortul presupune desfacerea casatoriei. Aceasta se poate desface cu acordul partilor (adica ambii soti sunt de acord cu faptul ca casatoria nu mai poate continua) caz in care puteti merge la notar sau instanta. Sau, casatoria se poate desface numai la dorinta unuia dintre parteneri, caz in care se va merge numai la instanta.

Problema bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, se transeaza numai in instanta si numai dupa desfacerea casatoriei (in una din modalitatile aratate mai sus) si reprezinta un proces/o actiune distincta numita partaj de bunuri comune.

Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat, sa discutati in detaliu toate elementele pentru a intelege exact care sunt drepturile dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2015
Vizitator
Tatăl meu a facut împrumut la banca in anul 2007, dar a facut si asigurare(in caz de deces,nu se mai plătea). In anul 2011 tatăl meu a decedat iar banca unde s-a facut asigurarea nu a vrut sa plătească. Acum baca vine si spune ca trebuie sa plătim, daca nu plătim baga apartamentul in vânzare. In contractul apartamentului este trecuta si mama ca proprietar, si tata nu a garantat cu bunuri sau cu apartamentul.ce este de facut? Pot scoate apartamentul la vânzare, trebuie sa plătim, ce trebuie facut. Tata a facut împrumutul la o banca si asigurarea la alta, ca asa se făcea.
Răspunde
 06-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Tatal mai era casatorit cu mama cand a facut imprumutul ?

Ati facut succesiunea de pe urma tatalui ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2015
Vizitator
Da, erau căsătoriți. Succesiunea nu a fost făcută.
Răspunde
 12-09-2015

Delia a scris pe 04-08-2015:
Buna ziua!
Sotul meu vrea sa divorteze,avem un copil minor,are 10 ani.El vrea divort la notar eu in instanta. Este un caz foarte complicat. El are o amanta de ani de zile,despre care eu n-am stiut.Nu avem bunuri comune,ca am stat in chirie ani de zile, totusi cu o situatie financiara foarte buna.N-am inteles de ce nu vrea sa luam o casa.Deja inteleg.Avem o firma serioasa, magazine,distributii...ce-i trecuta deja pe numele lui si a amantei. Pe mine si pe copil vrea sa ne lasa fara nimic. Am nevoie de mare ajutor. Exista vreo lege care apara pe sotiile intr-o astfel de situatie? sau chiar raman fara nimic?

Nu ramaneti pe dinafara si fara nimic decat daca este el foarte dibaci.
Cu cumpararea casei deja v-a fentat...
Mergeti sa consultati avocat inainte de orice demers pe care vreti sa il faceti ca sa intelegeti cu privire la partaj cum se prezinta situatia si sa puteti discuta cu el in concret.

Trebui sa stiti sa va jucati cartile bine pentru ca el pare ca are carti mai bune ca dvs.
Dar...in astfel de situatii se pot face cacialmale...si sa piarda chiar daca are carti mai bune.

Trebuie sa adoptati o strategie si sa stiti ce strategie va adopta el.
Doar avocatul va poate consilia confidential in astfel de cazuri, dar feriti-va de avocatii care va dau consultatii gratis deoarece va va pandi un mare prapad juridic...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.