Forum avocaţi > Divort

Pot sa obtin custodia exclusiva a copilului daca tatal ne-a abandonat?

08-08-2015
Vizitator
Buna ziua... sunt casatorita de un an si o luna am un copil de un 1 an si 4 luni.. dupa 6 luni de la casatorie mai exact pe 8 noiembrie 2014 sotul ne-a abandonat. a injurat baiatu si ne-am certat 2 zile nu am vorbit iar pe data de 8 am observat ca imi lipseste cardul pe care aveam alocatia baiatului ( care il aveam ascuns) am sunat si am blocat cardu cand a venit si iam spus de ce a facut asta a plecat la parinti lui (nlocuiam la parinti mei) A plecat in Italia iar in tot acest timp ma jicnit si el sora si parinti lui.. iar la baiat nu a trimis decat 250 euro.problema e ca nu am venit ma ajuta parinti si un prieten de vreo 2 luni... pot sa obtin custodia exclusiva? si ce demersuri trebuie sa fac?
Răspunde
 08-08-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
In principiu da puteti obtine custodia exclusiva a minorului.
Trebuie redactata actiunea de divort si depusa la instanta competenta.
Pentru mai multe detalii este indicat sa apelati la serviciile unui avocat pentru a va redacta actiunea si pentru a va reprezenta interesele in fata instantei.
Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-08-2015
Vizitator
In principiu nu puteti obtine custodia exclusiva a minorului pentru ca aceasta se da doar in cazuri extreme/exceptionale. Simpla afirmatie ca "a injurat baiatul" nu va fi suficienta pentru ca si el/martorii lui pot afirma acelasi lucru despre dvs. Daca aveti inregistrari cu el cand il injura sau il bate, atunci da, se poate vorbi de sanse sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii.
D-na avocati doar isi cauta clienti pe-aici, nu incearca sa raspunda util la intrebari. Sper sa se sesizeze un administrator.
Răspunde
 11-08-2015

Bucuresti
0762633618
Facebook
Buna ziua!!!!!
Conform art. 398 din NCC " daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

Nu inteleg ce considerati ca am gresit???

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-08-2015
Vizitator
Art. 398 NCC trebuie interpretat si in coroborare cu cel cu privire la decaderea din drepturile parintesti, pt. ca exercitarea exclusiva a autoritatii reprezinta indirect o decadere a celuilalt parinte din drepturile parintesti si deja legiuitorul a stabilit expres la art. 508 in ce conditii se poate face aceasta decadere:

"Instanţa... poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului."

Simple afirmatii ca "injura baiatul" nu sunt suficiente pt. a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti!
Răspunde
 11-08-2015

Bucuresti
0762633618
Facebook
Personal am doua hotarari judecatoresti ptin care am castigat exercitarea autoritatii numai de catre unul dintre parinti, nu va explic acum motivele care au stat la baza acestor hotarari.

Este adevarat ca simplele afirmatii ca tatal "injura baiatul" nu sunt suficiente pt. a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, dar doamna a expus in cateva randuri situatia de fapt. Exista posibilitatea ca in urma unei intalniri sa putem afla mai multe informatii despre situatia de fapt si astfel i se comunica clientului daca poate solicita acest lucru sau nu.

Avocat Roxana Dumitru,
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2015

Dupa parerea mea doar daca il judecati in lipsa puteti obtine custodie exclusiva.
In caz contrar am rezerve foarte serioase si nu cred ca veti reusi.

Pana acum mereu cand am apreciat ca se poate custodie exclusiva s-a putut si cand am zis ca nu se poate nu s-a putut.

Puteti incerca oricum insa ca nu aveti nimic de pierdut ca de incercat puteti incerca dar pentru a castiga custodia exclusiva opinia expusa de mine este singura varianta si va asigur ca nici asa nu este chiar simplu.
Răspunde
 11-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Exercitarea autorității părintești în mod exclusiv se stabilește doar pentru motive întemeiate. Faptul că aveți niște nemulțumiri față de celălalt părinte nu înseamnă că puteți cere așa ceva. Sigur că se poate invoca prejudicierea gravă a interesului superior al copilului dar aceste aspecte se analizează doar cu ocazia cercetării cauzei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2015

Da, simplele nemultumiri sunt insuficiente si nu ajung pentru asa ceva.
In aceste procese mai mereu exista nemultumiri...
Răspunde
 13-04-2018
Vizitator
Buna ziua,
Pot obtine custodia Exclusiva pt baiatul meu de 1an si 5luni in cazul in care tatal copilului are grija de el de 3luni, precizez ca am trimis bani in fiecare luna pt copil eu trebuind sa plec in strainatate cu contract de munca si ai face niste documente copilului nascut in strainatate.
Stiu ca se supune legilor romanesti intru cat si eu si tatal suntem cetateni romani. Insa tatal copilului nu are venituri decat minime sau chiar deloc(stiu ca de luni de zile nu are munca si copilul e intretinut de fratele si cumnata lui si ceea ce ii trimiteam eu), iar copilul e ingrijit de bunica copilului care are 72ani.
Eu am situatie financiara buna, m,am intors in tara am si loc de munca,
Vreau sa mai precizez ca tatal copilului pe peruoada de 4luni cat copilul a fost la mine nu a trimis nici un ban si nu a venit nici sa il viziteze, doar dupa aceste 4luni mai lua copilul in weekend
De asemenea nu putem comunica fara jigniri si certuri cand vine vorba de interesul copilului, iar in momentul de fatza refuza sa ma lase sa vad sau sa imi ating copilul.Refuza sa il dea la o cresa, refuza ca parintii mei sa I,a legatura cu copilul in sensul de vizite, copilul fiind prea mic pt a comunica telefonoc sau electronic cu el.
Se foloseste de copil pentru a se razbuna pe mine ca nu sunt de acord cu minciunile lui si pentru faptul ca din motive intemeiate m,am despartit de el,nu si de copil
Sunt suficiente acestea pentru ca judecatorul sa imi acorde o custodie exclusiva?
Răspunde
 13-04-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anonim a scris pe 13-04-2018:
Buna ziua,
Pot obtine custodia Exclusiva pt baiatul meu de 1an si 5luni in cazul in care tatal copilului are grija de el de 3luni, precizez ca am trimis bani in fiecare luna pt copil eu trebuind sa plec in strainatate cu contract de munca si ai face niste documente copilului nascut in strainatate.
Stiu ca se supune legilor romanesti intru cat si eu si tatal suntem cetateni romani. Insa tatal copilului nu are venituri decat minime sau chiar deloc(stiu ca de luni de zile nu are munca si copilul e intretinut de fratele si cumnata lui si ceea ce ii trimiteam eu), iar copilul e ingrijit de bunica copilului care are 72ani.
Vreau sa mai precizez ca tatal copilului pe peruoada de 4luni cat copilul a fost la mine nu a trimis nici un ban si nu a venit nici sa il viziteze, doar dupa aceste 4luni mai lua copilul in weekend
De asemenea nu putem comunica fara jigniri si certuri cand vine vorba de interesul copilului, iar in momentul de fatza refuza sa ma lase sa vad sau sa imi ating copilul.Refuza sa il dea la o cresa, refuza ca parintii mei sa I,a legatura cu copilul in sensul de vizite, copilul fiind prea mic pt a comunica telefonoc sau electronic cu el.
Se foloseste de copil pentru a se razbuna pe mine ca nu sunt de acord cu minciunile lui si pentru faptul ca din motive intemeiate m,am despartit de el,nu si de copil
Sunt suficiente acestea pentru ca judecatorul sa imi acorde o custodie exclusiva?

Nu puteși obține ca autoritatea părintească să se execrice îb nod exclusiv de către dvs. Cel mult, puteți solicita ca locuința copilului să fie stabilită la dvs..pentru motivele pe care le-ați invocat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anonim a scris pe 13-04-2018:
Buna ziua,

Motivele invocate nu sunt suficiente pentru a obtine o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, insa puteti formula in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, care se va calcula raportat la venitul minim pe ecomonie, daca tatal nu realizeaza venituri.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.