|
13-08-2015 |
 | Anghel Georgeta Vizitator |
| Buna ziua, am si eu mai multe intrebari. Sant despartita de sotul meu din 20 mai , ma gonit din casa, suntem casatoriti din 26 iunie 2010, avem un baietel de 4 ani si 9 luni.El vrea sa facem "copilui", jumi_juma, asta_í exprimarea fostului sot! L_ám prins ca are ő amanta ,o domnisoara care venea la mine la schimb valutar, ma saluta, vb frumos cu mine, radea de mine. Cand í_ám spus a recunoscut, numai ca zicea ca e cu ea de putin timp. Vorbisem cu el sa divortam la notar de comun acord ( a spus ca vrea sa scape cat mai repede de mine) , copilul stia de la mine sa scrie sa citeasca, sa adune si sascacasa. Cat timp e cu mine ám incercat sa avem cam aceleasi activitati, mers in parc sa se joace, sa socializeze cu copii de varsta lui, activitati care tin de educatia lui : citit povesti, invatat sa inoate , fise care le avea de la camin, etc. Í ám propus sa il ducem la cursuri de engleza si a spus ca nu ii trebuie copilului lui engleza. Tin sa precizez ca, copilul e super fericit ca a invatat sa citeasca ,zice ca va fii cel mai destept de la camin, ca a invatat sa inoate si ca merge la echipa de handbal .In schimb Cand e cu el sta numai in casa cu tableta őri calculator , nu il duce la parc, nu se joaca cu el. Copilul meu stie ce e resling , ceea ce nu cred ca e normál pt varsta lui, copilul cat e cu el merge in sali de fittnes la orele 22 pana la 00. Nu este hranit cum trebuie ceea ce si fost mei socrii au confirmat, nu este ingrijit cum trebuie. Ár fi múlté de povestit , dar ácum revin cu intrebarile . Pot cere in instanta custodia totala a copilului cu drept de vizita ő data la 2 saptamani?pot folosi unele inregistrari cum el tipa si spune ca l a obosit copilul? Tin sa precizez ca in mai putin de 2 saptamani voi achizitiona ő locuinta pt mine si copil cu imprumut bancar facut de cumnatul meg pe numele lui. Ma ameninta ca eu nu ám casa, ca muta procesul la Bucuresti, ca imi ia copilul. Ám un cont bancar pe numele meu ( ám vandut un petic de pamant mostenit de la tatal meu) , are pretentii si la acél cont. Eu sincer nu stiu la ce sa ma astept de la omul asta! Ám fost impreuna 14 ani, dar nu l cunosc! Vrea ca eu sa fac numai cum vreael. Pe mine ma intereseaza educatia copilului pe el bani . Banii de pe norma de hrana, lucreaza la pompieri militari, se pune la pensia alimentara ? Va multumesc! | |
|
|
|
13-08-2015 |
| Buna-ziua, In situatia dvs, in cazul in care nu se poate realiza divortul pe cale amiabila in fata notarului, atunci ramane ca singura optiune divortul pe cale judiciara. Intr-un asemenea litigiu, instanta de judecata se va pronunta nu numai cu privire la desfacerea casatoriei dintre parti, cat si cu privire la aspectele accesorii (nume dupa divort, locuinta copil, pensie de intretinere etc). In cadrul acestuia litigiu dvs veti putea cere ca minorul sa aiba domiciliul la mama, iar in ceea ce priveste relatiile cu tatal acestea sa se desfasoare in baza unui program de vizita. Pentru o consulatie mai detaliata in raport cu situatia in care va aflati ne puteti contacta la datele de mai jos. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
14-08-2015 |
| Buna ziua! In situatia in care sotul nu doreste desfacerea casatoriei amiabil in fata notarului, iar dvs sunteti hotarata sa divortati singura posibilitate este sa introduceti actiunea de divort la instanta competenta. Actiunea va trebui sa fie insotita si de celelate capete de cerere, respectiv - . Revenirea reclamantei la numele purtat anterior casatoriei conform disp. art. 383 al. 3 din Noul Cod Civil ( sau pastrati numele dobandit prin casatorie/ - Exercitarea autoritatii parintesti - Stabilirea domiciliului copilului minor la domiciliul reclamantei, conform art. 400 din Noul Cod Civil. - Obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere minorului, conform art. 402 din Noul Cod Civil. - cheltuieli de judecata (in situatia in care doriti) Pentru mai multe informatii in raport de situatia expusa de dvs, ne puteti contacta la datele de mai jos in vederea programarii unei consultatii. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-08-2015 |
| 1. Veti putea proba culpa lui in desfacerea casatoriei, nu consider ca aveti mari sanse la o custodie exclusiva atat atimp cat nu a abuzat de copil, nu a exercitat violente, nu este alcoolic/drogat sau condamnat de ex). 2. Trebuie sa demonstrati ca aveti o locuinta stabila (imobilul pe numele cumnatului nu este al dvs si este o treaba cam incurcata, aveti grija cum faceti cu acele si eventualii bani pe care ii dati - neaparat incheiat un act subsecvent in acelasi timp cu actul de vanzare daca dvs dati banii) 3. Sotul nu are niciun drept asupra banilor proveniti din vanzarea unui bun propriu al dvs ( sa nu cumva sa cedati ceva sub acest aspect). 4. In privinta normei de hrana, unele instante o iau in considerare, altele nu. Recent procurorul general al Romaniei a prommovat un recurs in interesul legii pe acest aspect. Detalii gasiti aici http://www.juridice.ro/395332/ril-promovat-stabilirea-pensiei-de-intretinere-datorata-de-catre-parinte.html | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
30-08-2015 |
| Ultimul domiciliu al sotilor duce la stabilirea instantei competente. Nu poate muta procesul unde vrea el nici daca isi angajeaza cel mai bun avocat din tara. Daca aveti locuinta obtineti copilul. Pentru ca sa nu poata vedea copilul e complicat si poate ca nu e bine nici pentru copil. Procesul dvs. il clasific ca fiind relativ simplu si cu rezultat previzibil. | |
|
|
|
01-09-2015 |
| Ar fi indicat să promovați o acțiune de divorț și să solicitați exercitarea autorității părintești în comun, cu stabilirea locuinței copilului la dvs. Odată cu cererea de chemare în judecată e bine să solicitați, printr-o ordonanță președințială, stabilirea locuinței copilului la dvs până la soluționarea divorțului. Nu trebuie să aveți neapărat o locuință în proprietate ci poate să fie o locuință închiriată, cu condiția ca aceasta să fie corespunzătoare din punct de vedere al nevoilor copilului. De asemenea, e necesar să dovediți că aveți veniturile necesare întreținerii copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-09-2015 |
| Principala problema in proces o constituie locuinta. Daca nu locuiti la parinti va trebuie acte pentru a dovedi stabilitatea locuintei deoarece stabilirea domiciliului minorului se face pentru mult timp si schimbarea locuintei poate genera un nou proces. Se va efectua ancheta sociala la locuinta. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |