Forum avocaţi > Divort

Sotul nu vrea sa locuim impreuna. 1 copil.

13-08-2015

Buna ziua,
- ne-am casatorit in 2006 din dragoste adevarata
- dupa casatorie am locuit la el din dorinta amandurora
- in 2009 s-a nascut al nostru fiu. Primele luni totul minunat
- dupa 9 luni a inceput sa vina de la serviciu si aproape sa nu ne mai bage in seama
- cand a facut copilul 1 an am luat decizia impreuna cu sotul de a ma muta cu fiul nostru in fosta mea garsoniera la curte, ramanand ca dupa ce extindem garsoniera sa vina sa locuiasca cu noi
- din motiv ca vecinul nu ne-a dat acceptul, acest lucru nu s-a mai putut realiza ( acte, aprobari, alergatura le-am facut singura)
- de atunci locuiesc cu fiul meu in garsoniera. La inceput venea sa doarma la noi in fiecare weekend si miercurea, dupa cateva luni acest lucru i se parea obositor si venea doar in weekend iar de cca 3 - 4 ani vine in medie un weekend pe luna sau la 2 luni. In afara de: mesaj sau telefon in fiecare seara din care sa stie ca suntem bine, suport financiar, acele weekenduri si cu greu alte discutii legate de diferite decizii, NIMIC
- a refuzat total ideea de a ne cumpara casa si de a locui impreuna
- in speranta unor iesiri, in toamna lui 2012, am cumparat o casa la tara. A insistat sa fie pe numele amandurora. Eu cu tata am muncit mult iar din primavara asta e locuibila. De cand o avem, sotul, a fost o singura data acolo ca sa o vada inainte de a o cumpara si nici nu vrea sa mergem. Au fost parintii mei impreuna cu nepotul. In acest timp eu stateam ba la mine ba la el pentru ca, dupa cum el a zis, mai mult de cateva zile il deranjeaza sa stau la el. In ciuda conditiilor de locuit nu tocmai generoase de la el ( lipsa caldurii iarna sau lipsa apei calde, a intunericului din casa, etc.) eu am continuat sa merg la el pentru ca simteam ca subiectele de discutie si parerile inca ne leaga, pentru ca avea grija sa-mi cumpere inghetata pentru ca stia ca ma bucura, eventual un pranz in oras sau film. rar pana la foarte rar sex si doar in weekend
- Anul asta pentru ca nu mai pot locui cu copilul in garsoniera, personal am facut imprumut la banca si am cumpartat un apartament cu 2 camere insa pe numele amandurora. Sotul a contribuit cu avansul de 30.000 euro ( 10.000 primiti de la bunicii lui in timpul casatoriei noastre iar restul ii avea dinainte de casatorie ). In schimbul acestei sume el se va muta in garsoniera de la curte iar apartamentul lui va fi pus pe picioare si eventual inchiriat. Specific ca aceasta garsoniera nu i-o pot vinde pentru ca e in litigii cu unchiul.
- apartamentul se afla in apropierea garsonierei insa a declarat ca asta nu inseamna ce ne vom vedea mai des si chiar ar fi derajat de vizitele fiului.
- L-am intrebat daca peste 15 ani cand consider ca ar fi normal sa ma intorc la garsoniera si sa-l las pe fiul nostru in apartament ar suporta sa locuim impeuna? A zis ca nu si ca poate abia dupa ce iese la pensie.

La acest raspuns i-am spus ca as vrea sa divortam si sa-i achit cei 45.000 euro ( 30.000 apartament si 15.000 umatea lui data pentru casa de vacanta ) sau sa nu plateasca pensie alimentara pentru copil. A zis ca nu vrea sa divortam. si exclus amiabil la notar si ca daca vreau sa divortam o vom face cu avocat iar apoi l-ar dura foarte tare sa ne mai vada si ca ar prefera sa rupa legatura total.

Mi-a pus in carca si ca el nu e convins ca e fiul lui. I-am spus ca nu exista motiv sa creada asta si pentru linistea lui poate face oricand testul de paternitate. ( Legat de testul de patrenitate, ca nu vrea sa-l faca, psihologul mi-a spus ca ii e frica de raspunsul ca ar fi copilul lui dar si de raspunsul ca nu ar fi copilul lui. )

De aproape 5 ani ma impart intre 3 vieti paralele: cea de mama cu copil, cea cu sotul si cea de weekenduri sporadice de familie acasa insa dupa ce adoarme copilul el se pune la calculator iar eu ma duc la culcare.
Am cautat tot felul de solutii in speranta de a fi o familie, am fost la psiholog in speranta de a afla un raspuns la acesta situatie. Raspunsul a fost ca el necunoscandu-si niciodata tatal prezenta fiului ii acceseaza golul imens. Nu vrea sa faca nimic in acest sens si in niciun sens.

Ce ma sfatuiti?
Răspunde
 14-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Chiar daca mesajul dvs este unul detaliat si destul de lung nu lamureste pe de a ntregul toate aspectele (nici nu ar avea cum).

In problemele sentimentale e greu de dat un raspuns, in cele juridice trebuie discutat cu actele in fata, de observat contributia fiecarui sot etc.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-08-2015

- constituie motiv de divort faptul ca nu vrea sa lociasca cu mine si fiul meu?
Răspunde
 02-09-2015

Constiituie motiv de divort dar e bine sa aveti mai multe motive.
Dreptul nu e asa de simplu precum credeti.
Este bine sa aveti avocat care sa se ocupe de caz daca vreti un proces cu sanse reale de castig.
Răspunde
 02-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faptul că refuza să locuiască cu dvs de atât de mult timp constituie un motiv întemeiat ptr desfacerea căsătoriei. În plus, puteți invoca lipsa de afecțiune a soțului și dezinteresul de a îndrepta lucrurile.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Eu nu as zice ca e 100 % sigur ca obtineti divortul daca nu locuiti impreuna.

Sigur ca e de esenta casatorei ca sotii sa traiasca si sa gospodareasca impreuna, numai ca sunt destule familii in care sotii nu locuiesc impreuna si nu divorteaza.

In plus, la dvs dureaza de ceva timp situatia si nu v a deranjat neaparat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-09-2015

Conteaza mult intelegerea anterioara a sotilor.
Daca casatoria se consuma prin relatii intime casatoria poate continua.
Daca sotia refuza relatii sexuale ea este vinovata si nu sotul.

Desi de principiu sotii locuiesc impreuna exista si exceptii.

Puteti incerca un divort din culpa dvs. daca refuzati continuarea casatoriei daca intruniti cerintele legii.

Conteaza foarte mult rationamentul judecatorului pe baza apararilor si argumentelor invocate.
Daca sotul e de acord procesul e simplu.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.