Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara- executare silita

14-08-2015
Vizitator
Buna ziua! Nu stiu daca este ok sectiunea unde postez, insa am nevoie urgent de un sfat. am divortat de sotie aprox acum 2 ani la notar. avem un baietel impreuna si am cazut de comun acord sa.i virez personal pensia alimentara intr.un cont luna de luna, lucru pe care l.am si facut. dupa aprox 2 ani, ieri ma trezesc cu un telefon de la serviciu cum ca sunt executat silit de catre sotie sa.mi opreasca direct din salariul, fiind obligat de asemenea sa platesc si onorariul executorului...mentionez ca nu am fost somat, nu am primit absolut nimic. ce pot facr in cazul acesta?
Răspunde
 15-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Este o problema pe care ar trebui sa incercati sa o rezolvati cu fosta sotie. Probabil ati intarziat cu plata si fosta sotie a vrut sa se asigure ca va primi banii exact cand luati salariul.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2015
Vizitator
am gasit dosarul pe portal jus si scrie ca a fost inregistrat pe data de 28.05.2015 avand ca obiect investire cu formula executorie, solutia pe scurt admite cerera si dispune investirea cu formjla executorie in privinta obligatiei de plata a pensiei alimentare, dafa incheierii 09.06.2015. mentionez ca am platit luna de luna pensia alimentara, am drept dovada chitantele, insa eu nu am primit nicio instiintare despre acest proces, v-am spus abia joi am fosr sunat de la serviciu sa .mi spuna ca o sa.mi opreasca din salariu si onorariul dl executor jud. si nici pana azi nu mi.a sosit niciun act acasa.
Răspunde
 16-08-2015
Vizitator
cat despre intarziat, poate s.a intamplat 1 data sau d 2 ori intrucat in actul de divort de la notar este stipulat sa virez suma nu mai tarziu de data de 20 si au fost dati cand pica in weekend...oricum mai mult se 1 zi nu am intarziat sigur.
Răspunde
 16-08-2015
Vizitator
eu nu inteleg cum de nu am primit nimic nicio instiintare, citatie ceva absolut nimic..si v.am spus am platit luna de luna si intarzierile au fost de 1 zi dar rar s-a intamplat asta...ce pot face in acest caz? va multumesc anticipat
Răspunde
 16-08-2015
Vizitator
buna seara,
Am si eu o intrebare.Cu 4 luni in urma am divortat amiabil la notar,avem un copil minor de 16ani.Tot atunci am semnat o intelegere ca ne vom ocupa in proportie de 50%-50% fiecare parinte de cresterea,educarea si tot ce tine de intretinerea minorului.Custodie comuna,minorul locuind cu mama(adica cu mine).De la pronuntarea divorului si pana astazi tatal minorului nu ma ajutat cu nimic financiar.
Intrebarea mea este daca al pot actiona in instanta pentru pensie alimentara,tinand cont ca am semnat acea intelegere la notar.

multumesc.
Răspunde
 17-08-2015
Vizitator
Elena a scris pe 16-08-2015:
Intrebarea mea este daca al pot actiona in instanta pentru pensie alimentara,tinand cont ca am semnat acea intelegere la notar.

Sigur, intelegerea respectiva e chiar titlu executoriu - ca o hotarare judecatoreasca. Contactati un avocat sa ia masurile necesare.
Răspunde
 17-08-2015
Vizitator
Art. 639 din Codul de Procedură

"Înscrisurile autentice notariale

(1) Actul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă, lichidă şi exigibilă constituie titlu executoriu. În lipsa originalului, titlul executoriu îl poate constitui duplicatul sau copia legalizată de pe exemplarul din arhiva notarului public."
Răspunde
 17-08-2015
Vizitator
Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o parere/un sfat? Situatia mea este una complicata. Am o fetita de aproape 2 ani cu un barbat cu care NU sunt casatorita. Din motive precum violenta si agresiunea atat fizica cat si verbala, care se desfasoara mereu in fata copilului, doresc sa inchei aceasta relatie si sa revin inapoi in Romania ( eu si fetita am venit de o perioada de timp in Italia deoarece aici lucreaza de 15 ani tatal ei ). Asadar, cum as putea cere pensie alimentara, in conditiile in care el are de multi ani propria lui activitate si lucreaza complet la negru, deci nu realizeaza venituri nici in Italia, nici in Romania. Precizez faptul ca el castiga foarte multi bani, detine o vila de lux, un teren mare si alte bunuri, desi "nu are nicio sursa de venit". Eu cu micuta vom locui la mama mea care se va ocupa de cheltuielile pana cand micuta va implini 3 ani, va merge la gradinita iar eu ma voi putea angaja. Va multumesc din suflet !
Răspunde
 17-08-2015
Vizitator
Miruna a scris pe 17-08-2015:
. Precizez faptul ca el castiga foarte multi bani, detine o vila de lux, un teren mare si alte bunuri, desi "nu are nicio sursa de venit".

Incepeti cu un denunt la ANAF.. pana nu isi poate dovedi sursa de castig, n-aveti ce sa faceti in instanta.
Răspunde
 01-12-2018
Vizitator
Cum as putea sa procedez ptr neplata a 2 luni a pensiei alimentare el fiind pe teritoriul Italiei
Răspunde
 01-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă are bunuri sau conturi în țară puteți să îl executați silit și veți recupera banii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Liliana Alexandru a scris pe 01-12-2018:
Cum as putea sa procedez ptr neplata a 2 luni a pensiei alimentare el fiind pe teritoriul Italiei

Puteti pune in executare hotararea sau puteti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei de intretinere datorata minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2019
Vizitator
Buna ziua am cîștigat copii in instanta am hotărîrea definitivă instanta o obligă să plătească pensia alimentară EXECUTORIE DAR și-a dat demisia de la locul de muncă cum procedez ?.
Răspunde
 16-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
George a scris pe 15-03-2019:
Buna ziua am cîștigat copii in instanta am hotărîrea definitivă instanta o obligă să plătească pensia alimentară EXECUTORIE DAR și-a dat demisia de la locul de muncă cum procedez ?.

Mergeți la un executor judecătoresc și demarați o executare silită. Banii se pot recupera și prin poprirea conturilor sau prin valorificarea bunurilor mobile sau imobile pe care le deține.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2019
Vizitator
Buna ziua, ma numesc Vacaru Daniela. in urma cu 2 saptamani am terminat un proces cu fostul sot....pentru majorarea pensiei de intretinere al fetitei noastre ( fetita sta cu mine ), in urma procesului sa stabilit un cuantum in valoare de 375 lei lunar......bani pe care fostul sot trebuie sa ii dea fetitei din urma din data de 30.05.2018
in cat timp de la finalizarea procesului trebuie sa imi depuna suma respectiva ( 3080 + 500 cheltuieli de judecata ) ?
el nu doreste sa imi dea decat 50 de lei lunar in plus pe langa coantumul stabilit
ce pot face in legatura cu asta

va multumesc anticipat !!
Răspunde
 01-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vacaru Daniela a scris pe 01-07-2019:
Buna ziua, ma numesc Vacaru Daniela. in urma cu 2 saptamani am terminat un proces cu fostul sot....pentru majorarea pensiei de intretinere al fetitei noastre ( fetita sta cu mine ), in urma procesului sa stabilit un cuantum in valoare de 375 lei lunar......bani pe care fostul sot trebuie sa ii dea fetitei din urma din data de 30.05.2018
in cat timp de la finalizarea procesului trebuie sa imi depuna suma respectiva ( 3080 + 500 cheltuieli de judecata ) ?
el nu doreste sa imi dea decat 50 de lei lunar in plus pe langa coantumul stabilit
ce pot face in legatura cu asta

va multumesc anticipat !!
Daca hotararea a ramas definitiva, o puteti legaliza, iar daca sotul nu indeplineste dispozitiile instantei de bunavoie, va puteti adresa unui executor judecatoresc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.