|
07-09-2015 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua. Vreau sa divortez , fosta sotie detine dubla cetatenie, romana/israeliana , ne-am casatorit in romania, dupa mutarea in Israel ea si-a schimbat numele, intr-unul israelian, in Israel sa declarat divortul, dar in romania, judecatorii cer act precum ca ea este una si aceiasi persoana , ( un act doveditor: ex: Ana Popescu este aceiasi persoana cu Ana Wainberg ) . Ea nu vrea sa mearga la ambasada romaniei, sau sa ia legatura cu avocatii care o reprezita in romania la divort si sa depuna actele necesare. Eu renunt la tot ce avem in comun, cat si la drepturile asupra copilului minor. Dar ma lovesc de aceiasi problema, ce solutionare exista, cum sa fac sa dovedesc ca este una si aceiasi persoana fara ca ea sa depuna acte ? Vreau sa merg pana in panzele albe, CEDO, nu conteaza, dar cum sa fac? Avocata mea se simte depasita si merg de la termen la termen fara solutionari. Judecatoarea da solutionari pe care tot ea le contesta, nu vrea sa o oblige sa isi declare dubla cetatenie in romania. Ce pot face? Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
08-09-2015 |
| Buna-ziua, In cazul dvs, in primul rand, puteti solicita ca cealalta parte (sotia) sa fie obligata, sub sanctiunea platii unei amenzi civile, la a depune la dosarul cauzei dovada ca si-a schimbat numele. In al doilea rand, instanta in baza rolului activ poate sa emita adrese catre autoritatile competente din Israel pentru comunicarea de catre acestea a inscrisurilor ce atesta schimbarea de nume. Mai exista o posibilitate foarte mica ca autoritatile din Israel sa fi trimis in Romania , catre Starea civila unde avea sotia inregistrata nasterea , respectiv casatoria, dovada schimbarii de nume pentru a se face mentiunile necesare in registrele aferente. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
09-09-2015 |
| Instanta trebuie sa faca ceva daca nu se poate altfel. Poate sa se trimita adresa dar e complicat. Oricum nu cred ca aveti alta varianta. Nu cred ca autoritatiile de acolo va ajuta fara adresa oficiala. Avocata poate face insa cerere acolo. Nu am avut caz cu Israel pana acum. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Ce anume acte i se cer ei ? De ce nu puteti dvs sa faceti dovada ca este una si aceeasi persoana ? Declaratii de martor nu v-au acceptat ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
10-09-2015 |
| In astfel de cazuri instantele nu accepta martori. Se impune proba cu inscrisuri. | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Dan a scris pe 07-09-2015: Buna ziua. Vreau sa divortez , fosta sotie detine dubla cetatenie, romana/israeliana , ne-am casatorit in romania, dupa mutarea in Israel ea si-a schimbat numele, intr-unul israelian, in Israel sa declarat divortul, dar in romania, judecatorii cer act precum ca ea este una si aceiasi persoana , ( un act doveditor: ex: Ana Popescu este aceiasi persoana cu Ana Wainberg ) . Ea nu vrea sa mearga la ambasada romaniei, sau sa ia legatura cu avocatii care o reprezita in romania la divort si sa depuna actele necesare. Eu renunt la tot ce avem in comun, cat si la drepturile asupra copilului minor. Dar ma lovesc de aceiasi problema, ce solutionare exista, cum sa fac sa dovedesc ca este una si aceiasi persoana fara ca ea sa depuna acte ? Vreau sa merg pana in panzele albe, CEDO, nu conteaza, dar cum sa fac? Avocata mea se simte depasita si merg de la termen la termen fara solutionari. Judecatoarea da solutionari pe care tot ea le contesta, nu vrea sa o oblige sa isi declare dubla cetatenie in romania. Ce pot face? Va multumesc anticipat. Trebuie obtinuta hotararea/actul din Israel in baza caruia si-a schimbat numele. Cu acel act veti putea face dovada ca este una si aceeasi persoana. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
11-09-2015 |
| In mod cert acest inscris il vrea instanta. Daca nu face asa se va ajunge la suspendare si apoi perimare. Adica se va pierde procesul. Vorbiti la modul serios cu avocata sa obtineti actul si eventual sa o platiti separat pentru ca asa se face. Aveti dreptul de a apela si la alt avocat pentru aceasta chestiune daca avocata nu se descurca. | |
|
|
|
11-09-2015 |
 | Mihaela Mihaela
|
| Buna ziua, Doamna, respectiv fosta sotie, nu vrea sa merga sa faca actele , sa dovedeasca schimbarea de nume, ea acum afladu-se in romania in vacanta. Avocata mea nu ma informat referitor la ce mi-ati spus voi, stimati Avocati. In Israel divortul sa pronuntat, fosta sotie a semnat cum ca este deacord si cu divortul din romania, dar nu vrea sa faca si actele respective, nu intelege ca este nevoie de asa ceva, daca o contactez sa ii spun nu sta la discutii, tipa ca vrea pensie alimentara, dar nu intelge ca, pentru a lua pensie alimentara trebuie sa faca actele respective. Am cerut in instanta ca fosta sotie sa fie amendata/ obligata sa aduca actele respective, dar judecatoarea nu a vrut. De aceea, am facut plangere la magistrati sa schimb judecatoarea. Nu stiu ce sa mai fac si cum sa mai fac. Ca sa nu mai spun, ca nici avocatul ce o reprezinta pe ea in Romania nu mai vrea sa duca cazul in continuare, deoarece ea nu comunica cu el, cere pensie alimentara, dar nu ii pune la dispozitie actele necesare. Mi se cere o dovada cum ca ea, Michal in israel este aceiasi cu Oana din romania. | |
|
|
|
12-09-2015 |
| E normal ca instanta sa va ceara aceasta dovada dar trebuie ca judecatorul in intelepciunea lui sa caute rezolvarea problemei. Incercati sa gasiti o solutie de mijloc. Sa vorbeasca avocata dvs. cu ea, cu acceptul avocatei adverse si sa discute despre cati bani sa ii dati ca sa faca actele care sunt necesare. Ii dati un soi de avans. Ar fi o solutie inteleapta ca sa nu va blocati si sa ramaneti nedivortati daca doriti acest lucru. Daca veti continua asa nu cred ca veti divorta. Avocatii nu au fost nici ei suficient de diligenti ca sa se gandeasca ca un proces care poate fi simplu daca nu se analizeaza tot cu atentie se ajunge in impas.Aceste lucruri trebuie analizate in amanunt de avocat mai inainte de a deschide procedura judiciara. Asa fac avocatii diligenti...care actiuneaza cu inteleptiune si nu pentru a lua numai banii si atat... De aceea le spun la oameni ca e bine sa plateasca consultatia la avocat ca sa fie corect informati si nu sa se deschida procese de mantuiala si pe bani putini doar ca avocatul sa ia clientul. Aceasta este o problema generala in Romania si avocata ei cu siguranta ca la cati bani a luat s-a saturat de proces si ar prefera o suspendare. Adica sa ramaneti casatoriti... | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |