Forum avocaţi > Divort

Onorariul avocatului intr0un proces de partaj

09-09-2015
Vizitator
Buna ziua,

M-ar interesa cat costa un partaj si ce onorariu are un avocat ?

Multumesc!
Răspunde
 09-09-2015

Trebuie sa va alegeti un avocat si sa il intrebati cat va costa.
Nu e o suma standard si depinde de multe lucruri.
Va veti alege avocatul dupa cum puteti...
Răspunde
 09-09-2015
Vizitator
Am angajat deja un avocat,care sa ma reprezinte ( eu fiind plecata din tara) si mi-a cerut 500 euro. Nu stiu care sunt preturile si nu stiu daca este prea mult sau putin. Eu si fostul sot avem de impartit 2 apartamente si doua garsoniere. Cat la suta trebuie sa platim statului din aceste imobile ? Si va rog sa imi spuneti daca voi plati doar eu intreaga suma ,sau va plati si fostul sot ?

Va multumesc pentru raspuns!
Răspunde
 10-09-2015
Vizitator
Cam pe acolo se invarte onorariul avocatului pentru un partaj in general..2000lei-4000lei
Insa pe langa asta mai trebuie platite statului si taxele de timbru judiciar care de obicei sunt mai mari ca onorariul avocatului daca se imparte o proprietate din Bucuresti.
Răspunde
 10-09-2015
Vizitator
Mult mai ieftin scapati daca faceti partajul la notar, insa trebuie sa va intelegeti. Tariful notarului este cam acelasi cu cel al avocatului, numai ca nu se mai platesc taxele enorme catre stat si terminati si partajul intr-o saptamana in loc de 2-3 ani.
Răspunde
 10-09-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
In conformitate cu legislatia in vigoare, cererile de partaj se taxeaza (taxa judiciara de timbru) cu o suma corespunzatoare unui procent de 3% din valoarea masei partajabile.

Pt. mai multe informatii ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2015

Ati platit putin si este bine insa e posibil ca avocatul sa va mai ceara bani dupa cateva termene.
Mai e posibil sa nu va mai vina la termene la un moment dat.
Cam asa se intampla de fel la aceasta suma deoarece se incarca cu prea multe procese si nu mai pot ajunge la toate.
Treaba e ca daca nu primiti imobilul primiti sulta.
Adica nu pierdeti tot cum e riscul in alte procese.
Răspunde
 10-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
De ce nu incercati partajarea amiabila a acestor bunuri ? In fond este patrimoniul dvs si dvs ar tb sa decideti cum dispuneti de el si nu un judecator. Astfel de dosare dureaza si 3 ani, se fac expertize, se plateste taxa de timbru si in fond si in caile de atac, plus onorariu avocat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Av. Claudiu Lascoschi a scris pe 10-09-2015:
Ati platit putin si este bine insa e posibil ca avocatul sa va mai ceara bani dupa cateva termene.
Mai e posibil sa nu va mai vina la termene la un moment dat.
Cam asa se intampla de fel la aceasta suma deoarece se incarca cu prea multe procese si nu mai pot ajunge la toate.
Treaba e ca daca nu primiti imobilul primiti sulta.
Adica nu pierdeti tot cum e riscul in alte procese.

Nu este normal să mai plătiți alt onorariu în afara celui convenit. Dacă vi se mai cer bani, deși această eventualitate nu era dinainte stabilită, este o ilegalitate și un abuz. Dacă ai luat un onorariu, trebuie să te prezinți la termen și să îți faci datoria, nefiind valabile nici un fel de motive sau scuze.
Angajați un avocat serios, care să își îndeplinească angajamentul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2015

La acesti bani am rezerve serioase ca la un proces de partaj isi poate angaja avocat serios ( la modul de inalt profesionalism ).

Doar daca este stagiar avocatul as avea alta parere.
Răspunde
 11-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Av. Claudiu Lascoschi a scris pe 11-09-2015:
La acesti bani am rezerve serioase ca la un proces de partaj isi poate angaja avocat serios ( la modul de inalt profesionalism ).

Doar daca este stagiar avocatul as avea alta parere.

Un avocat serios este cel care își face treaba pentru care a fost angajat și pentru onorariul inițial stabilit. Înalt profesionalism tocmai asta înseamnă. Fiecare își stabilește onorariul cum crede, iar cuantumul onorariului nu poate, în nici un caz, să stabilească profesionalismul avocatului. Chiar și un avocat stagiar, dacă dă dovadă de interes, va avea o contribuție juridică mult mai importanta decât un avocat definitiv neinteresat.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2015

Cred ca nu intelegeti ceva esential.
Avocatii platiti bine isi dau silinta in mod deosebit si incearca sa si despice si stanca.
Marea majoritate a avocatilor o vad dezinteresata de fel de drept si de stapanirea sa si aceea considera avocatura o afacere.
Avocatura nu e o afacere, nu este comert, cii o arta si in arta nu se pot vinde ieftin decat lucruri chicioase de fel pe sume mici.

Eu inteleg ce ziceti si anume ca in cazul in care avocatul se pacaleste trebuie sa respecte contractul...caci asa inteleg eu...
Răspunde
 11-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cred ca nu intelegeti ceva esential.
Avocatii platiti bine isi dau silinta in mod deosebit si incearca sa si despice si stanca.
Marea majoritate a avocatilor o vad dezinteresata de fel de drept si de stapanirea sa si aceea considera avocatura o afacere.
Avocatura nu e o afacere, nu este comert, cii o arta si in arta nu se pot vinde ieftin decat lucruri chicioase de fel pe sume mici.

Eu inteleg ce ziceti si anume ca in cazul in care avocatul se pacaleste trebuie sa respecte contractul...caci asa inteleg eu...

Nu știu ce vreți să spuneți prin avocați bine plătiți. V-am spus că fiecare avocat își stabilește onorariile cum socotește de cuviință, important este să-și facă treaba în mod profesional și ca rezultatul să fie cel scontat. Ai încasat un onorariu, îți respecți obligația. Nu văd ce păcăleală este asta,

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2015

Pacaleala avocatului.

Sa va dau un exemplu.
La un partaj de 25 de termene avocatul a crezut ca va avea 5 termene.
La o diferenta de 20 de termene avocatul se pacaleste sau nu?
Ati inteles?
Răspunde
 11-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pacaleala avocatului.

Sa va dau un exemplu.
La un partaj de 25 de termene avocatul a crezut ca va avea 5 termene.
La o diferenta de 20 de termene avocatul se pacaleste sau nu?
Ati inteles?

Nu, nu înțeleg. Să vă dau un alt exemplu: un avocat evaluează că procesul va avea 7 termene dar procesul are doar 5 termene. Ce trebuie să facă avocatul, să returneze o parte de bani clientului?
Exemplul dvs presupune că avocatul calculează în mod eronat durata procesului. Este strict problema lui, clientul nu are nici o vină. Sigur, în cazuri extreme, când din diverse motive, care nu țin de avocat, procesul durează mult mai muti, se stabilesc de obicei onorarii suplimentare. Însă, nu poți impune asta, astfel că nu poți obliga clientul la prestații suplimentare.
Aș vrea să închei această polemică. Numai bine,.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2015

Daca vorbim de suplimentare inseamna ca avocatul mai vrea bani si daca clientul nu plateste nu ramane fara avocat?

Pacaleala avocatului poate ascunde in realitate pacalirea clientului deoarece avocatul ii va mai cere bani oricum...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.