Forum avocaţi > Divort

Divort cu copil minor si plecare din tara!!!

10-09-2015

Buna ziua, sotia doreste sa diverteze si sa plece din tara, avem o fetita de un an si 3 luni, sotia vrea sa plece din tara cu tot cu fetita. Are vreo sansa sa ia fetita cu ea daca eu nu vreau? Eu sunt dispus sa o cresc singur, am locuinta si servici decent incat sa ii ofer conditii decente de viata, si daca ne despartim si fetita va locui cu ea eu nu vreau sa plece din tara si sa o vad doar cand vrea sotia.
Daca sotia isi stabileste domiciliul in alta tara poate lua fetita cu ea fara ca eu sa vreau?
Răspunde
 10-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Parerile sunt impartite in aceasta situatie, cert este ca dvs. trebuie sa solicitati drept de vizitare a minorei LA DOMICILIUL DVS. ca sa o puteti lua la dvs. O puteti lua din orice tara ar fi stabilita.
Mama va avea dreptul sa parareasca tara cu fetita, daca aceasta ii va fi increditata. Custodia comuna este un aspect, incredintarea copilului-alt aspect.
Puteti solicita incredintarea catre dvs. a fetitei. Nu stiu daca vi se va aproba, insa merita sa incercati.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Custodia comună este regula. Soția dvs trebuie să aibă motive foarte întemeiate, ce vizează interesul superior al copilului, pentru a obține exercitarea autorității părintești în mod exclusiv. Puteți cere și dvs instanței exercitarea exclusivă a autorității părintești, așa cum spune și colega mea.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2015

Sotia vrea sa divorteze dupa care vrea sa plece cu fetita in alta tara pentru ca ea crede ca in Romania nu are viitor. Eu stiam ca pentru a scoate fetita din tara ii trebuie procura de la notar din partea mea. Vreau sa stiu daca ma insel si daca o poate duce unde doreste fara acordul meu sau trebuie sa imi ofere posibilitatea de a exercita custodia comuna? Custodie exclusiva pentru ea nu cred ca poate obtine pentru ca eu sunt un tata responsabil si ma implic in toate activitatiile fetitei, ba mai mult in ultima vreme fetita mananca cu mine, doarme cu mine, cand vin de la servicu nu se desparte de mine. Eu nu am nimic impotriva faptului ca ea vrea sa divorteze si inteleg ca domiciliul fetei va fi stabilit la sotie, dar vreau custodie comuna astfel incat eu sa pot vizita fata cand doresc si ea sa vina la mine 2 weekend-uri pe luna si o perioada din vacante cum prevede legea.
Răspunde
 10-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Ca regula in urma unui divort autoritatea parinteasca (actuala denumire pentru custodie) se exercita in comun de catre ambii parinti in raport cu copii/copilul. Acest fapt presupune ca in ceea ce priveste deciziile majore din viata minorilor/minorului (de ex iesire din tara, alegerea scolii pe care o va urma) este necesar consimtamantul ambilor parinti. In speta, in urma divortului , daca fetita va ramane la mama, atunci pt a iesi cu ea din tara va avea nevoie de consimtamantul dvs, dat in fata unui notar.

In cazul in care doriti asistenta juridica in problema dvs, inclusiv in ceea ce priveste procedura divortului si aspectele ce tin de autoritatea parinteasca si programul de vizita in raport cu fetita, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 10-09-2015

Trebuie sa va aparati ca sa nu obtina custodie exclusiva.
Daca va iubiti copilul si vreti sa nu riscati nimic incercati sa va angajati avocat ca sa nu poata iesi din tara fara acordul dvs. si sa va puteti exercita dreptul de vizita.
Copilul va fi dat foarte probabil mamei dar il veti putea vedea daca veti avea hotarare judecatoreasca.
Răspunde
 10-09-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Custodia comuna este regula. In urma obtinerii acesteia, in ceea ce priveste deciziile majore din viata minorilor/minorului, este absolut necesar consimtamantul ambilor parinti.
Pentru a obtine custodia exclusiva trebuie sa fie indeplinite anumite conditii.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos.
Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2015

Daca nu va judecati corespunzator poate sa faca in asa fel incat sa poata sa iasa cu copilul din tara si fara acordul dvs. ulterior.Nu este strict obligatoriu sa obtina custodie exclusiva si poate gasi gaselnita avocateasca.
Este bine sa cautati sa discutati cu avocatul inchiderea tuturor cailor catre o astfel de varianta.Trebuie foarte bine gandit totul si trebuie sa abordati la modul foarte serios procesul.
Răspunde
 11-09-2015

Va multumesc tutror pentru buna vointa de a raspunde mesajelor mele. Vom vedea ce se va intampla pe viitor, momentan se pare ca a realizat fatul ca fetita va ramane in tara daca ea vrea sa plece, ideea este ca daca plecam amandoi cred ca mai avem o sansa sa salvam casnicia, eu sper sa nu se ajunga la divort mai ales ca nu avem probleme serioase, nu ne-am inselat, suntem pentru casa amandoi, dar nu ne intelegem in privinta plecarii din tara, ea vrea cu orice pret sa plecam iar eu vreau sa incercam aici sa traim bine. Cred ca timpul va rezolva multe din probleme pana la urma.
Răspunde
 11-09-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Orlandos a scris pe 11-09-2015:
Va multumesc tutror pentru buna vointa de a raspunde mesajelor mele. Vom vedea ce se va intampla pe viitor, momentan se pare ca a realizat fatul ca fetita va ramane in tara daca ea vrea sa plece, ideea este ca daca plecam amandoi cred ca mai avem o sansa sa salvam casnicia, eu sper sa nu se ajunga la divort mai ales ca nu avem probleme serioase, nu ne-am inselat, suntem pentru casa amandoi, dar nu ne intelegem in privinta plecarii din tara, ea vrea cu orice pret sa plecam iar eu vreau sa incercam aici sa traim bine. Cred ca timpul va rezolva multe din probleme pana la urma.

O hotarare inteleapta!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2015

Vedeti ca daca plecati si ea ramane acolo cu copilul nu prea ii mai trebuie proces.
Incercati sa va informati bine sub aspect juridic.
Este mult de discutat ca sa intelegeti toate variantele.
Răspunde
 11-09-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
O hoatarare buna, incercati daca mai exista iubire sa salvati aceasta casnicie, mai ales ca exista si un copil la mijloc.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2015

Sfatul meu este sa nu plecati din tara.
Daca plecati o puteti incurca...

Incercati sa traiti in Romania ca nimeni nu a murit de foame.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.