|
10-09-2015 |
 | I.V. Vizitator |
| Buna ziua.Suntem divortati,dar fara partaj.Avem un apartament ipotecat,o casa,un credit de 15mii euro si o masina WV. Fostul sot nu vrea sa fie de acord cu nici un fel de partaj.Eu nu am carnet,dar am luat cheile si talonul masinii pt.ca numai el o foloseste de mai multi ani si o uzeaza pana cand va fi deacord cu partajul.Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa introduc la tribunal doar masina pentru partaj? Nu vreau masina, dar vreau jumatate din pretul masinii.Masina este pe numele lui,dar cumparata in timpul casniciei.Va multumesc. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Va puteti judeca si pe un singur bun. Nu sunteti obligati sa partajati tot. | |
|
|
|
10-09-2015 |
 | I.V. Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns.Am inca o intrebare...am cumparat o casa cu 15.000 mii roni( 150 mil.lei),in 2009.Acum pretul pietei este mai mare.Vreau sa pastrez casa...si sa- l achit pe fostul sot cu 50% din valoare.In instanta se ia pretul din contractul de vanzare- cumparare sau pretul de impozitare de la primarie,care este de 67 mii roni? | |
|
|
|
10-09-2015 |
 | Idavancsa
|
| I.V. a scris pe 10-09-2015: Buna ziua.Suntem divortati,dar fara partaj.Avem un apartament ipotecat,o casa,un credit de 15mii euro si o masina WV. Fostul sot nu vrea sa fie de acord cu nici un fel de partaj.Eu nu am carnet,dar am luat cheile si talonul masinii pt.ca numai el o foloseste de mai multi ani si o uzeaza pana cand va fi deacord cu partajul.Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa introduc la tribunal doar masina pentru partaj? Nu vreau masina, dar vreau jumatate din pretul masinii.Masina este pe numele lui,dar cumparata in timpul casniciei.Va multumesc. | I.V. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Daca va intelegeti amiabil se poate oricum. Daca nu va intelegeti se va face expertiza. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Dvs veti dori pretul mai mic, cel care primeste banii va incerca sa obtina cat mai mult deci in mod sigur se va ajunge la o expertiza si va fi in final valoarea de circulatie a bunului. Luati cel mai bine legatura cu un avocat cu care sa analizati variantele de actiune, avantaje/dezavantaje si costuri ca sa luati o decizie cat mai informata si sa stiti cum ppuneti problema cu sotul dvs. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-09-2015 |
| Vedeti sa nu vanda masina ca o poate vinde. Daca o va vinde ar fi bine sa introduceti mai multe bunuri la partaj. Poate e mai bine amiabil... | |
|
|
|
11-09-2015 |
 | Idavancsa Vizitator |
| Chiar daca o vinde,tribunalul nu decide partea mea din masina?Daca este pe numele lui,dar bun comun...eu nu pot sa vand masina? Ce s- ar intampla daca as vinde eu masina? Multumesc. | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Daca e pe numele lui nu cred ca vrea cumparatorul. Ar avea si probleme ulterior. Daca nu e solvabil si o vinde nu mai aveti de unde sa luati bani. De aceea zifeam ca poate e bine sa partajati mai multe bunuri. Oricum, daca isi ia avocat va poate fenta tare... Mai depinde si cat timp ar avea avocatul de el... | |
|
|
|
11-09-2015 |
 | Ida vancsa Vizitator |
| As vinde-o pentru piese de schimb...Talonul si cheile sunt la mine...si- asa poate vinde masina? | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Fara talon nu o poate vinde.Si fara cheie nu o poate deschide... Incercati sa rezolvati amiabil. Ce valoare are masina? | |
|
|
|
11-09-2015 |
 | Ida vancsa Vizitator |
| ...nu pot sa colaborez deloc cu el...e agresiv...dupa cum am vazut eu,pe net masina costa cam 2500 euro. | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Atunci deschideti procesul. E rau ca inainte in astfel de cazuri, dar pe valori mai mari, nu timbram si rezolvam amiabil in astfel de cazuri. Psihologic imi dadeam seama ca se vor intelege cand nu exista alta cale din partea sotului.Faceam redactarea in asa fel incat sa cedeze repede. Astazi au stricat legea si au complicat procedurile aiurea si nu se mai poate. Poate dura cateva luni pana sa derulati procesul. Sau cativa ani daca nu va intelegeti... | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |