Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Poate tata sa mi refuze dreptul la pensie , datorita faptului ca este casa pe numele meu

23-09-2015
Vizitator
Buna ziua! Eu acum 3 luni am deschis proces pt pensia de intretinere ...intre timp , bunici mei mi au facut act de donatie pe casa , iar tatal meu a depus cerere de amanare a procesului aceasta fiind si admisa de instanta ...
Poate sa mi refuze dreptul la pensie , datorita faptului ca este casa pe numele meu? Tin a preciza ca toate utilitatile folosite(apa,curent,gaze) sunt pe numele bunicilor si sunt platite de ei, eu neavand alte venituri!
Răspunde
 23-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Pensia de intretinere este un drept al copilului si o obligatie a parintelui. Ca regula, tatal dvs are obligatia de a va achita pensia de intretinere pana la momentul la care veti implini 18 ani, mai mult, in cazul in care veti urma cursurile unei facultati -master-doctorat, obligatia de plata a pensiei de intretinere se va prelungi pana la terminarea acestora, fara ca a se depasi varsta de 26 de ani.

Obligatia de plata a pensiei de intretinere exista si se aplica indiferent de faptul ca aveti bunuri pe numele dvs, iar in cazul unui copil se va calcula la 1/4 din venitul net al tatalui.

Daca aveti nevoie de ajutor in demersul dvs in vederea obtinerii pensiei de intretinere, incluisv reprezentare in instanta, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 24-09-2015

Pensia nu se poate sista din acest motiv.

Doar de cuantumul sumei s-ar putea discuta insa sunt multe discutii pe asa ceva...
Răspunde
 25-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca tatal are venituri, faptul ca ai dobandit prin donatie un imobil nu poate constitui motiv de sistare a pensiei. Imobilul acela nu iti aduce venituri si oricum donatie este oricand revocabila.

S-ar fi putut pune prob sistarii daca aveai venituri de alta natura sau bunuri care sa poata fi usor valorificabile.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-09-2015

Daca se obtin venituri din inchiriere apar variante juridice deoarece conteaza si cat e pensia in raport de nevoile persoanei...

Daca e vorba de salariul minim pe economie va veti primi banii oricum...
Răspunde
 26-09-2015
Vizitator
Nu,nu este vorba despre salariul minim pe economie....tatal meu lucreaza la Judecatorie si din aceasta cauza nu a dorit niciun avocat sa ma reprezinte ( nici pe mama mea) ...motivul a fost faptul ca " nu ne putem pune rau cu el" ..... Desi are un salariu respectabil , pensia mea alimentara este de doar 400 de lei si nu inteleg de ce ....eu sunt studenta in anul 2 , la Drept ! Din cate stiu eu, unui copil legea ii aloca ca pensie o patrime din salariul tatalui...am avut foarte multe probleme cu dosarul( mi -au disparut actele depuse , intampinarea mi -a fost pusa la dosar cu intarziere ,desi eu am depus-o in termenul legal de 10 zile ...si tot asa) !
Răspunde
 26-09-2015

Trebuia sa va angajati avocat din alt oras.
E normal ca in localitatile mici avocatii sa se teama...

Putini sunt cei care nu se tem in localitatiile mari dar problema este ca nimeni nu v-ar fi reprezentat fara bani multi.

Legea este lege pentru toti si faptul ca este judecator nu inseamna ca face exceptie...

E posibil sa se fi considerat ca va ajung acesti bani si de aceea sa se fi intamplat sa se decida asa...

Nu inteleg de ce nu v-ati judecat in alt oras...
In fine, daca sunteti anul 2 la drept trebuia sa il faceti zob in instanta si fara avocat...in mod normal...
Trebuia sa mancati dreptul pe paine si sa castigati procesul oricum...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.