Forum avocaţi > Divort

Iubita fostului sot ma ameninta

30-09-2015
Vizitator
Buna ziua.Numele meu este Diana 28de ani si am o fetita de 6 ani.Anul trecut in luna august sotul meu,tatal fetitei,a plecat de acasa si nu s-a mai intors.S-a mutat la mama lui fiindca umbla cu o alta femeie de 20 de ani.Am divortat din pacate la notar de comun acord.In momentul de fata am probleme cu fata respectiva pentru ca de fiecare data cand ii dau fetita lui,ea ma ameninta ca nu imi da fetita daca nu stau de vorba cu ea.Cu el nu se poate discuta pt ca il conduce,chiar daca imi spune un lucru si cadem de comun acord in privinta copilului face tot cum spune ea.Ma ameninta ca imi i-a fetita cand e la scoala,programul nu il respevta oricum,nu a luat fetita de doua luni de zile,eama ameninta ca ma va da tot el in judecata pentru nerespectarea programului...nu stiu ce sa mai fac...cum sa procedez...pentru ca nu este nici un tata responsabil dar nici nu ma lasa in pace.va rog sa ajutati.cel putin as vrea sa i se puna ei interdictie sa nu se mai apropie de mine si fata mea.Mi-e frica sa o duc si la scoala sa nu o rapeasca ea pentru ca o cred in stare si ar faceasta doar ca sa imi faca mie rau.va multumesc
Răspunde
 01-10-2015
Vizitator
Diana a scris pe 30-09-2015:
Am divortat din pacate la notar de comun acord.In momentul de fata am probleme cu fata respectiva pentru ca de fiecare data cand ii dau fetita lui,ea ma ameninta ca nu imi da fetita daca nu stau de vorba cu ea.

Si care e problema cu divortul la notar aici? Chiar daca ati fi divortat in instanta tot i s-ar fi dat drept de vizita sotului si autoritatea parinteasca s-ar fi exercitat tot in comun. Deci nu vad de ce ati scris ca ati divortat "din pacate" la notariat. Eu as spune ca "din fericire" ati divortat la notar.. pt ca in instanta obtineati fix acelasi lucru platind mai mult. Amenintarile femeii respective ar fi fost aceleasi.

Trebuie sa o ignorati pe acea femeie pentru ca doar incearca sa va impresioneze. Asteptati sa va cheme in judecata efectiv si atunci apelati la un avocat daca va fi cazul sa faca acest pas. Nu va rapeste nimeni fata. Asta este infractiune penala si nu scapa nimeni cu asa ceva.
Răspunde
 01-10-2015

Nu e rapire si nu e penal.
Răspunde
 01-10-2015
Vizitator
Art. 205 COD PENAL

Lipsirea de libertate în mod ilegal

(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.
(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.
(3) Dacă fapta este săvârşită:
a) de către o persoană înarmată;
b) asupra unui minor;
c) punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei,
pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.
Răspunde
 01-10-2015
Vizitator
Pentru avocatii nefamiliarizati cu noul cod penal, e vorba de Art. 205 alin 3.) lit. b
Răspunde
 01-10-2015

Observ ca nu le aveti cu codul penal in ceea ce priveste aplicarea lui.Cunoasterea textului de lege este insuficient adesea...daca nu se cunoaste aplicarea...
Tatal nu poate rapi copilul I aceste circumstante.

Eu adesea sunt solicitat pe astfel de probleme si de o parte si de alta si cunosc toate versiunile de finalizare a acestor probleme.

Este insa un mare consum de timp si de energie pentru avocat.
Fara avocat nu se pot descurca oamenii in aceste situatii intrucat se procedeaza in toate modurile posibile dupa o strategie care se poate modifica pe parcursul derularii.
Sunt printre cele mai scumpe cazuri ca nu doar in instanta se rezolva ci prin strategie in afara procesului dar...pentru proces...
Răspunde
 01-10-2015
Vizitator
V-ar convinge daca va dau linkuri la tone de jurisprudenta de care evident nu aveti cunostinta? Exemplu:

"În drept, fapta inculpatei RIL, care în ziua de 28.09.2006, prin răpire, l-a lipsit de libertate în mod ilegal pe minorul GI în vârstă de 2 luni, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prev. de art. 189 alin.2 Cod penal.
Reţinând vinovăţia inculpatei, instanţa, în baza art. 189 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 Cod penal şi art. 76 lit.b Cod penal, a condamnat-o, având în vedere la individualizarea pedepsei, pericolul social concret al faptei săvârşite,

Detalii: http://legeaz.net/spete-penal/lipsire-de-libertate-in-pfz

Va mai dau daca vreti dar puteti da si dvs. un search.
PS
Da, cel mai bine bine este cu avocat daca e pregatit avocatul.
Răspunde
 01-10-2015

Nu va suparati dar speta e irelevanta in cazul acesta.
Observ ca nu remarcati diferenta de detalii.

Normal ca avocatul trebuie sa fie brici ca sa ,, rada,, adversarii si tot ce ii va sta in cale.
Nu exista mila in aceste cazuri fata de adversar.
Legea e o arma si cine nu stie sa o foloseasca se taie cu ea...
Răspunde
 01-10-2015
Vizitator
Nu va crede nimeni cand scrieti ca speta e irelevanta fara sa dati argumente (speta e relevanta, v-am dat chiar extras din ea).

La fel nu va crede nimeni cand scrieti ca exista o diferenta cand nu indicati care este acea diferenta atat de importanta incat speta ar fi irelevanta.

Ideea este ca nu puteti scoate in derizoriu sau demonstra ceva prin simpla negare (in fata unui judecator, cu atat mai putin), sunt necesare ARGUMENTE.

Pana acum in aceasta discutie doar eu am venit cu argumente, dvs. doar cu o atitudine de "stie-tot" neprobata.
Răspunde
 01-10-2015

Ce va pare relevant in legatura cu aceasta speta?
V-am spus ca sunt date diferite ale problemei si de aceea nu e relevanta.

Nu e rapirea daca tatal isi ia copilul.
E scurt si cuprinzator.
Speta contrqzice aceasta afirmatie?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.