|
07-10-2015 |
 | AlinaAluna
|
| As dori sa stiu daca e posibil ca in urma unui divort cu minor, mama sa poate pleca sa munceasca sau sa se stabileasca in strainatate impreuna cu minorul, in conditiile in care tatal nu este de acord.Copilul este incredintat spre crestere si educare mamei iar tatal are drept de vizita saptamanal si in vacante.Tatal nu plateste pensia alimentara, conform hotararii judecatoresti.Ce ar fi de facut? | |
|
|
|
07-10-2015 |
| Depinde ce hotarare aveti. Daca aveti hotarare de incredintare se poate pleca dar trebuie rezolvat cu programul de vizita. Daca aveti custodie comuna nu se poate pleca fara acordul tatalui. | |
|
|
|
07-10-2015 |
| Buna-ziua, In cazul in care autoritatea parinteasca se exercita in comun (ca regula asa stau lucrurile dupa divort), mama nu poate parasi tara cu minorul fara caordul expres al tatalui, dat sub forma autentica in fata unui notar. In caz contrar, va puteti adresa organelor abilitate (politie si instanta de judecata) pentru a reclama plecarea mamei in mod nelegal cu copilul. In caz extrem, mama poate fi acuzata chiar si de rapire. Pentru mai multe detalii, respectiv o consultatie completa ne puteti contacta la datele de mai jos. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
07-10-2015 |
 | AlinaAluna
|
| Custodia nu este comuna.Pentru modificarea programului de vizita trebuie sa trecem prin tribunal? Va multumesc ! | |
|
|
|
07-10-2015 |
| Daca el are program de vizita si plecati va poate face plangere penala. Incercati sa discutati cu avocatul cum sa procedati. Cam ar trebui proces si e destul de complicat... | |
|
|
|
12-03-2019 |
 | ADRIAN Vizitator |
| O sa urmeze divortul de sotie, am facut o actiune presidentiala pana la divort sa pot sa imi vizitez fetita.S-a stabilit programul de vizita. Mama are si cetatenie Portugheza iar fetei i-a facut un buletin din acela portughez( fetita are 2 ani si 5 luni). Poate sa paraseasca mama tara cu fetita fara acordul meu? Daca pleaca ce se intampla? pot sa actionez in instanta? mentionez ca nu stiu unde vrea sa plece cu fetita, adresa tara oras. Va multumesc | |
|
|
|
02-08-2019 |
 | Dana Vizitator |
| Am custodie comuna ,anul acesta doresc ca fiica mea sa mearga la tatal ei in strainatate mai exact Spania si sa urmeze școala acolo, ce acte trebuie sa se intocmeasca,specific ca noi am divortat de comun acord la notar | |
|
|
|
03-08-2019 |
| Dana a scris pe 02-08-2019: Am custodie comuna ,anul acesta doresc ca fiica mea sa mearga la tatal ei in strainatate mai exact Spania si sa urmeze școala acolo, ce acte trebuie sa se intocmeasca,specific ca noi am divortat de comun acord la notar Buna ziua, Va trebui sa obitneti o hotarare judecatoreasca prin care sa se stabileasca domiciliul minorei la tata, in Spania. Mentinandu-se exercitarea autoritatii parintesti in comun. Apoi cu aceasta hotarare si cu acordul notarial dat de dvs. pentru parasirea tarii, fiica dvs va putea pleca cu tata in Spania. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
03-08-2019 |
| Semnati un acord notarial prin care dvs sunteti de acord cu stabilirea locuintei minorei la tata si urmarea studiilor, ii va fi necesar inclusiv la scoala si la autoritatile locale de la noul domiciliu. Eventual specificati ca aceasta conventie e valabila pe perioada studiilor. Totodata ar trebui sa stabiliti si un program de mentinere a legaturilor dvs cu minora (vizitare, convorbiri telefonice, apeluri video), de informare a dvs cu privire la evolutia situatiei scolare si nu numai a copilului. In plus, cum ea trece in intretinerea tatalui dvs ar tb sa platiti o pensie de intretinere sau sa stabiliti o intelegere si cu privire la aceste aspecte. La instanta ajungeti doar daca exista neintelegeri intre dvs ca parinti, moment la care suverana sa pronunte o decizie in lipsa acordului parintilor este instanta de tutela, adica instanta de la domicliul minorei. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
06-08-2019 |
| Dana a scris pe 02-08-2019: Am custodie comuna ,anul acesta doresc ca fiica mea sa mearga la tatal ei in strainatate mai exact Spania si sa urmeze școala acolo, ce acte trebuie sa se intocmeasca,specific ca noi am divortat de comun acord la notar Fiica dvs poate să fie înscrisă la școală de către părinți, poate să plece în Spania în baza unei declarații notariale, dar eu consider că ar trebui ca părinții să ceară instanței de judecată ca locuința copilului să fie stabilită la tată, în Spania. Având în vedere voința părinților instanța va admite cererea, mai ales dacă se face dovada faptului că minora are condiții corespunzătoare de creșter și educare și că este în interesul superior al acesteia să studieze în Spania. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |