|
08-10-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| sunt mama a doi copii minori si locuiesc in Italia impreuna cu copii mei .La inceput a fost si tatal cu noi dar neam despartit si el sa intors in romania .De aproximativ 3 ani nu se mai intereseaza de copii dar am reusit sa dau cumva de el .L-am intrebat daca ar fi de acord sa semneze un act prin care sami incredinteze mie copii deoarece orice as vrea sa fac imi trebuie semnatura lui.Intrebarea mea este da exista un act notarial care sa fie valid pentru orice chiar pentru ai duce in strainatate sau imi trebuie o sentinta judecatoreasca.Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema . | |
|
|
|
08-10-2015 |
| Se poate face divortul si la notar dar trebuie sa va prezentati personal. O problema ar fi legata de ancheta sociala in Italia la notar. Prin instanta se ocupa avocatul si nu e necesar sa va prezentati daca sotul este de acord cu totul si va exista intelegere pe tot.Avocatul va redacta actiunea si apoi va va reprezenta in instanta. | |
|
|
|
08-10-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| va multumesc de raspuns .problema este urmatoarea : noi nu am fost casatoriti niciodata dar el a recunoscut copii.eu as vrea doar sa am custodia copiilor daca este vreo posibilitate de a o face urgent deoarece am doar 2 zile la dispozitie si de aceea ma gandeam daca exista vreun act notarial prin care sa ma imputerniceasca pentru toste deciziile luate in privinta copiilor | |
|
|
|
08-10-2015 |
| Nu exista act notarial posibil. Numai la instanta se poate. | |
|
|
|
08-10-2015 |
| Buna-seara, Daca tatal este de acord , va puteti adresa notarului , iar acesta poate intocmi o procura/declaratie autentica prin care tatal copiilor consimte ca dvs sa scoateti copii din tara , sa locuiti cu ei in Italia si sa luati deciziile privind scolarizarea si cresterea acestora. Oricum tb intrebat si in Italia la autoritatile competente daca un asemenea act notarial este suficient. In cazul in care nu se accepta si/sau nu se poate intocmi un asemenea document , atunci nu va ramane decat calea instantei de judecata pt a solicita custodie exclusiva. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
08-10-2015 |
| Pentru a se intelege trebuie precizat ca procura este o declaratie notariala care va confera doar drept de deplasare a copilului. Dupa un timp va trebui facuta o alta declaratie notariala [procura] din partea tatalui. Pentru a se evita aceasta situatie doar prin proces se poate rezolva. Procesul poate fi insa destul de complicat.dar aveti sanse dupa aprecierea mea preliminara. | |
|
|
|
09-10-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| va multumesc din suflet de ajutor .m-am interesat in italia si miau spus ca este valida o astfel de procura ,ramane doar problema ca nu-i pot scoate din tara fara ca tatal sa semneze de fiecare data. | |
|
|
|
09-10-2015 |
| Daca deschideti proces e posibil ca el sa nu vrea sa va mai semneze procura. Daca vreti sa deschideti proces este bine sa fie copilul in Italia si sa aveti acte unde locuiti pentru ca se va face ancheta sociala. Exista posibilitatea sa se stabileasca domiciliul minorului in Italia la domiciliul mamei insa trebuie sa stiti foarte bine cand sa actionati in privinta deschiderii procesului.In acest sens este bine sa vorbiti cu avocatul din timp. Procesul se va intinde pe mai multe luni. | |
|
|
|
09-10-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| va multumesc de sfat.oricum deocamdata vreau sa obtin procura iar dupa aceea ma voi gandi la proces .Am mai incercat o data dar fiind in italia nu ma puteam prezenta iar avocata imi cerea bani in continuare desi nu a fost facut nici macar 1 proces.Din acest motiv am renuntat . | |
|
|
|
21-10-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua, am reusit sa vorbesc cu tatal copiilor in legatura cu problema pe carevam descriso ceva tim in urma si am ajuns la o intelegere cuel .Ar fi de acord sa semneze actele pentru tribunal dar nuvrea sa se prezinte la instanta .Intrebarea mea este urmatoarea : poate semna actele la un avocat pe carel voi plati eu fara ca dupa aceea sa mai fie nevoie de el ? si cat timp dureaza pana as obtine o sentinta? va multumesc anticipat | |
|
|
|
22-10-2015 |
| Avocatul chiar daca e platit de dvs. trebuie sa il reprezinte pe el. Adica nu poate actiona in contra vointei lui. Dupa parerea mea este necesar ca tatal sa semneze actele care sunt facute de avocat pentru a nu fi probleme pentru avocat. Daca nu exista interese contrare avocatul platit de dvs. il poate apara si reprezenta pe el dar trebuie sa fie foarte atent. De asemenea, daca el nu va dori sa se rezolve amiabil problema, in opinia mea, avocatul nu il va mai putea reprezenta si va trebui sa se retraga, caz in care avocatul nu va va restitui banii iar tatal minorului va ramane fara avocat. Daca doriti asistenta si reprezentare juridica in proces ne puteti contacta la datele de mai jos. | |
|
|
|
22-10-2015 |
| Nu există rezolvare în 2 zile, așa cum vă doriți. Problema trebuie tratată serios deoarece este vorba despre copiii dvs. Luați legătura cu un avocat și încercați să stabiliți varianta cea mai bună de rezolvare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-10-2015 |
| Poate rezolva printr-o mediere fara ca ea sa fie prezenta la mediere. Ar fi o varianta simpla daca avocatul lui il asista pe el, iar avocatul ei o reprezinta pe ea. Acordul de mediere, daca s-ar incheia, ar putea ajuta la instanta. Se poate urgenta si judecata asa. Ar trebui si avocatul ei sa fie iute ca sa se poata mai rapid. Se poate si fara mediere doar ca ar merge ceva mai lent. | |
|
|
|
23-10-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| poate nu am explicat eu bine , tatal copiilor nu are un avocat.Eu vreau sa iau un avocat care sa ma reprezinte pe mine.El a spus ca este de acord sa semneze actele necesare dar nu vrea sa vina in instanta.In mai putine cuvinte vrea bani de la mine pentru ami da tutela copiilor deoarece pe el nu il intereseaza soarta lor.Problema mea este asta ....nu as vrea sa cheltui bani pe avocat ,sai dau bani si lui iar dupa aceea nu rezolv nimic. | |
|
|
|
23-10-2015 |
| La avocatul dvs. nu poate semna si sa le depuna el si sa aveti succes. Poate sa depuna el personal la registratura o intampinare sau sa mearga la notar si sa dea declaratie.Daca stie sa o faca acea intampinare o va putea depune daca nu stie sa o redacteze nu stiu cum o va putea depune. Nu stiu insa daca notarul ii va face o declaratie fara sa aiba avocat el si nu sa vina avocatul dvs. Este ceva atipic. Varianta de care am inteles eu ca ati fi uzat ar fi fost cea mai simpla deoarece avocatul lui s-ar fi ocupat de tot fara a mai fi necesar sa vina el la instanta dar sa fie considerat prezent prin reprezentare.. Este insa adevarat ca exista riscul sa platiti avocatul si el sa nu vrea sa semneze nimic.Sfatul meu ar fi sa platiti avocatul mai intai doar pentru a se intalni cu el si sa mearga cu cererea redacatata la si sa vedeti daca va semna.Daca nu semneaza, activitatea avocatului va inceta.Adica nu trebuie sa platiti de la inceput toti banii pentru reprezentare la avocat. In astfel de cazuri sa stiti ca se cheltuiesc bani. Daca vreti sa mergeti fara cheltuieli nu cred ca veti rezolva nimic decat daca sotul va coopera in mod activ ceea ce nu pare sa se intample... Intelegerea ar fi ilegala si ilicita daca i-ati da bani dupa parerea mea. Ati putea sa ramaneti si cu banii dati si cu cazul nerezolvat. Vorbiti in detaliu cu avocatul dvs. deoarece ceea ce v-am spus eu reprezinta doar ceea ce trebuie studiat in amanunt, anumite linii directoare care se pot modifica in functie de ceea ce va face el.Trebuie sa aveti grija sa aveti avocat foarte bun pentru ca totul trebuie foarte bine gandit si sa se ajunga la o solutie juridica eficienta. In astfel de cazuri se discuta cu avocatul angajat cel putin vreo 2 ore ca sa se lamureasca omul pe toate variantele si sa se gaseasca solutia viabila in functie de fiecare varianta care se desprinde din alta varianta. Ceea ce am discutat aici este doar inceputul...ca sa intelegeti...liniile directoare... | |
|
|
|
23-10-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| din cate inteleg este un caz foarte complicat ,am sa incerc sa vorbesc din nou cu sotul iar dupa aceea voi contacta un avocat pentru a lamuri bine situatia .Va multumesc petru sfaturi. | |
|
|
|
24-10-2015 |
| Trebuie stabilit cu sotul clar ca sa stiti exact daca va coopera sau va veti judeca. In functie de acest aspect conteaza si cat veti plati avocatul si durata procesului care poate sa fie indelungata. Ar fi de preferat sa coopereze deoarece ar fi mult mai simplu procesul. De castigat puteti avea sanse sa il castigati dar va fi multa bataie de cap. Adica nu sunteti fara sanse la proces. | |
|
|
|
31-10-2015 |
 | Doru8765
|
| Buna ziua imi cer scuze ca va deranjez.As vrea si eu un sfat daca se poate .Am o fetita de doi anisori mama ei este in Italia.Fetita este la parintii mamei dar nu ma mai lasat sa o vad pur si simplu mi sa inchis usa.Din surse sigure mama copilului meu se prostitueaza mentionez ca nu suntem casatoriti dar cred ca fetita mea nu are ce invata de la asa o mama.Va multumesc pentru intelegere ,astept raspuns multumesc din suflet | |
|
|
|
01-11-2015 |
| Formulați o cerere de chemare în judecată având ca obiect stabilirea autorității părintești și stabilirea locuinței copilului la dvs. Puteți depune în același timp și o ordonanță președințială pentru ca măsura să se ia mai repede. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-11-2015 |
| Puteți solicita în instanta chiar custodia minorului și chiar ați avea șanse dacă aveți avocat priceput. Depinde însă foarte mult ce fel de relații ați dezvoltat cu copilul. În subsidiar puteți solicita program de vizita pe cale judecătorească. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |