Forum avocaţi > Divort

Divorţ de comun acord cu minori

10-10-2015

Buna seara, in primul rând vreau sa va multumesc tuturor pentru mesajele primite la o postare de saptamana trecuta(sotia este infidelă eu vroiam divorţ si custodia copilului).In cele din urma am ajuns la un acord verbal cu sotia prin care aceasta vrea sa divortam de comun acord iar copilul sa mi-l lase mie dar sa nu plateasca pensie alimentara..As vrea sa stiu si eu ce demersuri ar trebuii sa facem pentru ca eu vreau copilul si imi este frica sa nu se razgandeasca.Am sunat la biroul unui notar dar suma ceruta nu o detin in acest moment.In principiu as vrea sa stiu cam cat m-ar costa la tribunal acest divorţ, daca se poate face si fara avocat si mai ales daca pot fi pacalit de sotie.Va multumesc din suflet si sper sa ma ajutati si de aceasta cale pentru ca, credeti-ma ca nu cred ca voi mai avea alta sansa daca se razgandeste....
Răspunde
 11-10-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In primul rand trebuie sa stiti ca nu puteti renunta la pensia de intretinere, deoarece este un drept al copilului la care parintii nu au voie sa renunte.Si daca ati fi mers la notar v-ar fi spus la fel. Nu v-a comunicat la telefon pentru ca amanuntele se discuta cand ati fi fost acolo. Nici in instanta nu veti putea renunta, chiar daca aceste este acordul dvs.si chiar daca ar fi singura sansa de a primi dvs, custodia copilului.
In instanta taxa de timbru pentru divort prin acord este de 200 lei, apoi cate 20 lei pentru fiecare din capetele de cerere referitoare la: stabilirea locuintei copilului, exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copilului,dreptul părintelui sau al altor persoane decât părinţii de a avea legături personale cu copilul, locuinţa familiei Daca sotia nu se razgandeste, procesul ar putea dura mai putin, dar daca se va razgandi si nu mai vrea prin acord, atunci este unul de durata si v-ar mai trebui si martori
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Puteti introduce actiunea de divort DIN CULPA COMUNA A SOTILOR la instanta pe raza ultimului domiciliu comun, aceasta fiind insotita si de celelalte capete accesorii ale actiunii, respectiv exercitarea autoritatii de catre ambii parinti, cu stabilirea domiciliului copilului la dvs, stabilirea pensiei de intyretinere, numele sotiei dupa divort.
In actiunea de divort trebuie solicitata pensia de intretinere, indiferent daca plata acesteia va fi respectata sau nu.
Pentru cererea de divort din culpa comuna a sotilor, taxa de timbru este de 100 lei.
In situatia in care va intelegeti cu sotia pt toate aspectele, puteti apela la serviciile unui avocat doar in vederea redactarii actiunii de divort.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2015

Am stabilit sa divortam din culpa comuna copilul sa ramana la mine acasa si eu sa ma ocup de cresterea si educarea copilului dar ia sa nu plateasca pensie alimentara.Eu vreau sa pastreze copilul cu orice pret dar vreau sa stiu daca ma poate pacalii...adica sa depunem cererea de divorţ si pe urma sa se suceasca si sa nu imi mai incredinteze copilul mie..de aceea va intreb daca se poate cum sa procedez cat mai repede posibil sa nu se razgandeasca si sa nu imi mai dea copilul.multumesc
Răspunde
 12-10-2015
Vizitator
Dragos87 a scris pe 10-10-2015:
Am sunat la biroul unui notar dar suma ceruta nu o detin in acest moment.In principiu as vrea sa stiu cam cat m-ar costa la tribunal acest divorţ, daca se poate face si fara avocat si mai ales daca pot fi pacalit de sotie.

Pai costa vreo 900 lei divortul la notariat. Fara avocat in instanta ajungeti tot pe acolo daca nu mai mult (depinde cat dati pe drumuri/deplasare la termene.. apoi vor fi alte cheltuieli/drumuri cu legalizarea sentintei etc. o sa vedeti). Cu avocat normal ca ajunge sa fie mult mai scump, dar asta este, cand va adresati unei instante de judecata avocatul este aproape indispensabil ca pe acolo nu sta nimeni sa va indrume gratuit. Nu prea vad de ce ati divortat in instanta daca divortati de comun acord, dar e alegerea dvs.

Revenind la a doua intrebare care pare mai de actualitate ca deja v-ati hotarat la calea instantei, sotia "se poate suci" in sensul ca poate face recurs la sentinta pronuntata in fond in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii. Comunicarea hotararii nu coincide cu data pronuntarii. Judecatorul trebuie mai intai sa redacteze hotararea si de abia apoi se comunica. Uneori asta poate dura si cateva luni.
Daca trece si termenul de recurs, nu prea se mai poate suci.
Răspunde
 12-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Divortul prin acord in instanta 100 lei taxa de timbru. Capetele de cerere accesorii (numele sotiei dupa divort, custodia comuna, locuinta minorului, pensia de intretinere) nu se timbreaza in cazul in care sunt accesorii divortului. Atat va costa daca nu aveti avocat.

Despre o eventuala razgandire veti afla din timp pt ca aceasta cerere tb formulata pana la primul termen in fata instantei de fond iar cererea va fi comunicata catre dvs si va puteti exprima punctul de vedere.

Nici dvs nu puteti renunta si nici sotia refuza plata pensiei de intretinere. Si daca nu aveti capat de cerere in acest sens, instanta este obligata sa se pronunte din oficiu.

La fel si la notariat, este obligatoriu sa conveniti si asupra unei pensii.

Daca chiar nu va doriti acesti bani, atunci nu ii veti pretinde desi veti avea sentinta/acord notarial in acest sens. Altfel nu se poate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.