Forum avocaţi > Divort

Partaj

25-07-2013
Vizitator
Am divortat de ceva vreme, dar partajul inca nu l-am facut, astept de ceva vreme ca fosta sotie sa ma dea in judecata pentru partaj, dar acesata nu stiu ce are de gand, eu vroind sa imi refac viata as vrea sa stiu daca eu pot sa bag partajul in cazul in care nu am nico pretentie la bunurile pe care le detine ea, iar bunurile cu valoare mai mare fiind la mine?
Cu fosta sotie am incercat sa impart bunuril pe cale amiabila dar nu a vrut, aceastra vroiind toti banii care i-a castigat ea la nunta.
Daca pot sa bag partajul eu ce costuri ar fi, cum e cu 3 la suta din bunuri pentru deschiderea procesului, pot sa spun o valoare mai mica? Banii ce i-am castigat de la nunta i-am investit in bunuri cum ar fi masina, renovare apartament, mobilier si electorcasnice. In cat timp poate ea sa ma actioneze in judecata pentru partaj? La ce valoare se i-au bunurile cand se va face partajul, adica ea poate sa ma dea in judecata pentru partaj peste 5 ani iar valoarea bunurilor se i-au la valoare cand ne-am despartit sau cand?

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 26-07-2013
Vizitator
Ardelean Ioan a scris pe 25-07-2013:
u pot sa bag partajul in cazul in care nu am nico pretentie la bunurile pe care le detine ea, iar bunurile cu valoare mai mare fiind la mine?

Da.
Daca pot sa bag partajul eu ce costuri ar fi, cum e cu 3 la suta din bunuri pentru deschiderea procesului, pot sa spun o valoare mai mica?
.

Taxele s-au mai marit acum, nu mai e 3 la suta procentul. In intervalul la care te referi tu e 4 la suta acum. Vezi articolul asta: Tabel comparativ între noile taxe judiciare de timbru (2013) și cele anterioare | Noutati legislative. Daca spui o valoare mai mica pentru bunuri probabil o sa o conteste fosta sotie, dar poti incerca.
Banii ce i-am castigat de la nunta i-am investit in bunuri cum ar fi masina, renovare apartament, mobilier si electorcasnice. In cat timp poate ea sa ma actioneze in judecata pentru partaj?

Oricand, nu exista vreo limita prevazuta de lege.
La ce valoare se i-au bunurile cand se va face partajul, adica ea poate sa ma dea in judecata pentru partaj peste 5 ani iar valoarea bunurilor se i-au la valoare cand ne-am despartit sau cand?

Se are in vedere valoarea la zi a bunurilor, nu valoarea de acum 5 ani. Succes
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.