Forum avocaţi > Divort

Nu plateste pensia alimentara

26-07-2013
Vizitator
Dupa divort( 2 copii minori incredintati mie)a platit pensia din 2004 ian.pana in feb.2008 si asa cu plangeri la politie, mentionez ca eu cu copii santem in italia unde din 2005 este si el. A lucrat si lucreaza la aceeiasi firma pana in prezent, are contract de munca din 2012. Am facut rogatorie internationala fara rezultat.nu a vrut sa declare adresa la ofiterul judiciar. Am trimis a 2 a ora adresa exacta a firmei cu numele proprietarului si al administratorului firmei astept raspunsul de la avocatul meu. In tre timp am cerut majorare si a fost admisa o decizie in2006 si alta in 2010 cu quantumul stabilit la salariul minim din Romania. A-si vrea sa stiu ce pot face pt a recupera su ma ce datoreaza pt copii, mentionez ca a cerut executare silita pe tru sulta ce io datoram per care i-am depus-o la cec. Pot cere sa mi se plateasca dovutul din acei bani? Cum sa procedez? Multumesc!
Răspunde
 23-02-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Plângere penală pentru abandon de familie conform art. 378 NCP.

Art. 378 Noul Cod Penal

Abandonul de familie

(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.
(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-378

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.