Forum avocaţi > Divort

Cheltuieli de judecata

27-10-2015

Buna seara. Intr-un divort de culpa comuna, cheltuielile de judecata se impart?
Răspunde
 28-10-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În principiu, nu, dar depinde de poziția procesuală a pârâtului , adică dacă el recunoaște la primul termen solicitarea reclamantului. De asemenea, instanța poate reduce cheltuielile, cu excepția taxei de timbru, dacă consideră necesar.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2015

Nu stiu daca am inteles bine ce ati spus? Adica din trei lucruri solicitate de reclamant daca doar cu 2 a fost deacord paratul inseamna ca poate plati cheltuieli de judecata? Sau m a pacalit avocata de la inceput punandu ma sa adaug si cheltuieli de jud.?
Răspunde
 28-10-2015

Daca castigati tot obtineti tot.
Depinde ce ati cerut.

Scopul angajarii avocatului e castigarea procesului si nu neaparat recuperarea cheltuielilor.
Răspunde
 28-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ce inseamna pt dvs ca se impart cheltuielile ?

Daca castigati atunci puteti fie sa solicitati, fie sa nu solicitati cheltuieli de judecata.

Daca solicitati tb sa faceti dovada lor.

Instanta este suverana sa aprecieze daca si cat acorda din aceasta suma. Adica daca admite in parte actiunea, in parte obtineti si cheltuielile. Daca paratul e de acord cu o parte a pretentiilor poate fi exonerat de o parte a cheltuielilor daca solicita asta.

Daca si paratul are cerere reconventionala si se desface casatoria din culpa comuna, este posibila compensarea cheltuielilor de judecata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2015
Vizitator
Buna ziua.Tatal meu si matusa mea au dezbatut mostenirea bunicului lor.Bunicul lor a avut 4 copii, unul din copii nu a avut copii legitimi, dar a avut in ingrijire iun copil de la varsta de 6 luni fara sa il infieze.La dezbaterea succesiunii acesta nu a fost citat in instanta au fost citati doar mostenitorii in drept.Tatalui meu si matusii mele iau fost date locuinta unchiului lor unde momentan locuieste fiul nelegitim al unchiului acestora.Nu sa luat masura de evacuare a acestuia din motive umanitare, precizez ca sentinta este din 2007 definitiva si irevocabila.In anul 2013 a avut loc un accident rutier in care a fost distrus gardul de imprejmuire a propietatii, fantana unde sa deversat circa 20tone motorina.Fiind in necunostinta de cauza la aceasta catastrofa atat tatal meu si matusa mea nu s-au constituit parte civila in acel proces pentru ca primaria din comuna lau prezentat pe fiul acestei persoane care a fost crescut de unchiul tatalui meu si a matusii mele drep propietar pe acel imobil care apartine tatalui si matusii mele.Firma de asigurare a facut documente de despagubire persoanei care primaria la consemnat din alte motive.Precizez ca hotararea instantei a fost depusa la primarie din anul 2007 si la registrul agricol figureaza propietari tatal meu si matusa mea.Cum poate acestia sa intre in posesia dezpagubirilor daca documentatia a fost facuta pe alt nume decat al propietarilor? Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.