Forum avocaţi > Divort

Plata imprumuturilor in caz de divort

31-07-2013
Vizitator
suntem in divort si din 2007 ne-am separat cu banii.contribuiam fiecare din banii lui la cheltuieli si la intretinerea copiilor.Sotia a facut imprumuturi la CAR si poate si la banci .eu nu stiu ce a facut cu banii si nici cand a facut imprumuturile.La partaj se impart si ac.imprumuturi neachitate inca?Creditul ipotecar pt nevoi personale este pe numele ei dar platit de parintii mei pana la ora actuala.Cum ramane cu acest credit la partaj?Sa presupunem ca demonstrez ca apartam a fost cumparat de parintii mei,iar ratele pana acum platite tot de ei.Ce se intampla cu restul de rate ramase? daca un copil vrea la ea si celalalt la mine,cui ramane apartamentul si ce se intampla cu celalat? unde va fi trecuta locuinta copiilor pana la terminarea partajului in cazul in care copiii se separa,pt ca unul din ei vrea neaparat la mine pt ca a crescut la parintii mei pana la 10 ani si e atasat f.mult de noi,iar cu maica-sa nu se intelege. E posibil sa nu se tina cont de parerea copilului de 13 ani si sa-i fie dat ei doar ca are salariul mai mare? Copilul vrea sa fie in sala la proces sa auda "ce mai minte mami".Noi nu am dori acest lucru dar daca el insista e posibil acest lucru?
Răspunde
 06-08-2013
Vizitator
Nu este niciun domn sau doamna avocat liber sa-mi dea si mie un raspuns?Multumesc!
Răspunde
 02-10-2014
Vizitator
buna ziua!As dori sa aflu daca la o succesiune prin instanta,pt ca noi ne -am inteles, mai trebuie expert? ce acte ar trebui depuse la dosar?Avem o casa si terenul aferent plus pamant arabil. Multumesc.
Răspunde
 02-10-2014
Vizitator
Ionut a scris pe 31-07-2013:
La partaj se impart si ac.imprumuturi neachitate inca?

Da. Daca va intelegeti, cel mai ieftin si rapid rezolvati printr-un contract de partaj la notariat - veti avea nevoie si de acordul bancii.
Creditul ipotecar pt nevoi personale este pe numele ei dar platit de parintii mei pana la ora actuala.Cum ramane cu acest credit la partaj?

La partaj se pot imparti si datoriile asa cum v-am scris mai sus.
Sa presupunem ca demonstrez ca apartam a fost cumparat de parintii mei,iar ratele pana acum platite tot de ei.Ce se intampla cu restul de rate ramase?

Vor fi platite de cel in sarcina caruia ramane creditul.
daca un copil vrea la ea si celalalt la mine,cui ramane apartamentul si ce se intampla cu celalat?

Conform noilor legi - noul cod civil - instanta va dispune exercitarea autoritatii parintestii de catre ambii parinti, ceea ce puteti obtine si la notariat. Cel mai bine va intelegeti de comun acord si mergeti sa divorati prin notar. In prezent se acorda doar in conditii exceptionala autoritatea parinteasca exclusiva unui singur parinte ("incredintarea" cum se spunea inainte de noul cod civil).
Răspunde
 02-10-2014
Vizitator
Maria A a scris pe 02-10-2014:
buna ziua!As dori sa aflu daca la o succesiune prin instanta,pt ca noi ne -am inteles, mai trebuie expert? ce acte ar trebui depuse la dosar?Avem o casa si terenul aferent plus pamant arabil. Multumesc.

Daca bunul nu este comod partajabil, da. Instanta nu este expert cadastrist sa va faca parcelari. Daca v-ati inteles trebuia sa mergeti la notarul public nu in instanta - era mai ieftin si mai rapid. Partile trebuie sa se adreseze instantei doar daca nu exista cale de intelegere si atunci vor plati in plus cum este si firesc.
Răspunde
 08-10-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Minorii nu au voie in sala de judecata, dar va fi audiat de instanta in camera de consiliu. Solicitarile copilului nu sunt obligatorii pt instanta avand in vedere ca nu are capacitate de exercitiu. Instanta va hotara avand in vedere strict interesul superior al copilului si prin prisma probelor de la dosar.

Va trebui sa finalizati procesul de divort si abia apoi faceti partajul.

Daca creditele sunt luate in timpul casatoriei si au fost folosite pentru nevoile comune ale casatoriei sau pt imbunatatiri aduse bunurilor comune, atunci aceste credite vor intra in masa partajabila.

La partaj puteti solicita o cota majorata pt achizitionarea imobilului avand in vedere ca parintii va platesc rata la imobil, desi este interpretabila aceasta solutie avad in vedere ca sunteti casatoriti si ca se poate spune ca parintii platesc pt ambii soti.

Ce va sfatuiesc este sa aveti avocat atat la divort cat si la partaj pt ca situatia dvs este destul de complexa si nu a sa va descurcati singur.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.