Forum avocaţi > Divort

Reziliere contract intretinere

16-01-2016
Vizitator
Am incheiat cu cineva un contract intretinere cu uzufruct viager si eu fiind beneficiara intretineri și nu îmi mai acorda intretinere ma jigneste. As dori reziliera contr prin judecata ca am inteles ca la notariat nu pot decat pe cale amiabila. Intrebarea mea este cat ar costa taxa de timbru si a doua intrebare daca se desface contractul de intretinere voi fi obligata sa ii platesc celeilalte parti taxa achitata de ea la notariat pt incheierea contr de intretinere?
Răspunde
 16-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Doar prin instanta puteti rezilia contractul proband faptul ca nu isi indeplineste obligatiile contractuale.

Taxa de timbru se raporteaza la valoarea imobilului. In functie de veniturile dvs puteti solicita scutirea/reducerea/esalonarea taxei.

Daca se constata culpa celor ce trebuiau sa presteze intretinerea nu veti fi obligata sa achitati nicio taxa/cheltuieli pt incheierea contractului, ci cei care vor pierde vor fi obligati sa va restuie pe langa bunul imobil si cheltuielile constand in taxa de timbru, onorariu de avocat, alte cheltuieli.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2016
Vizitator
Am o pensie de 600 lei deci as putea obtine o reducere a taxei de timbru?
Răspunde
 17-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da puteti beneficia de scutirea de la plata a 50 % din taxa de timbru conf OUG 51/2008 - ART.8 ALIN. (2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2019
Vizitator
Mama mea a facuut contract de. intretinere la o nepoata sa ii asigure hrana tratament etc. Ii ducea mancare dar de spalat nu a spalat-o de 1 an jumate.. sotia mea a sunat la sallvare si a internat-o de cateva ori, iar acum a dus-o la azil. se poate rezilia contractul.
Răspunde
 07-02-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nicolae a scris pe 07-02-2019:
Mama mea a facuut contract de. intretinere la o nepoata sa ii asigure hrana tratament etc. Ii ducea mancare dar de spalat nu a spalat-o de 1 an jumate.. sotia mea a sunat la sallvare si a internat-o de cateva ori, iar acum a dus-o la azil. se poate rezilia contractul.

Buna ziua,
Da, se poate rezilia .
Va trebui facuta dovada ca aceasta nu si-a indeplinit obligatia de intretinere prevazuta in contract.
Dar, daca la acest moment mama dvs. are si probleme psihice-neurologice, atunci se complica putin lucrurile, deoarece prima data trebuie numit un curator pentru aceasta. Apoi curatorul numit va putea promova actiunea in instanta de reziliere a contractului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2019
Vizitator
Un apartament cu chirie de la întreprindere Cum va fi locuit după divorț dacă doar titularul contractului plătește chiria și restul de bani la întreținere Soțul plătește soția poate locui și ea nu sunt copii minori
Răspunde
 07-02-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ionela M a scris pe 07-02-2019:
Un apartament cu chirie de la întreprindere Cum va fi locuit după divorț dacă doar titularul contractului plătește chiria și restul de bani la întreținere Soțul plătește soția poate locui și ea nu sunt copii minori

Apartamentul cu chirie, nu este proprietate, deci nu veti avea niciun partaj dupa divort.
Este la latitudinea proprietarului apartamentului pe cine va lasa in continuare sa locuiasca cu chirie... sau poate pe niciunul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.