Forum avocaţi > Divort

Vreau să mă căsătoresc în Germania și îmi trebuie din România sentința divorțului

03-02-2016
Vizitator
Sehr geehrte Damen und Herren,

În 2003 -2005 am fost căsătorită și divorțată în Germania.
În 2006 prin consulatul românesc de la München am făcut cerere pentru eliberarea unui nou pașaport. Totodată, căsătoria și divortul din Germania a fost recunoscuta în România .

Aktuele probleme :

Am depus actele pentru a încheia o nouă căsătorie la starea civilă Stuttgart.
Pe 14 Ianuarie 2016 am primit termin pentru a încheia o noua căsătorie. ( Anmeldung Eheschließung Termin) valabila 6 luni.

Pentru a încheia aceasta căsătorie îmi trebuie din România sentința divorțului precum recunoașterea divorțului din Germania în România.
Menționez că sunt cetățean român și că divorțul din Germania a fost recunoscut în România în 2006.
As dori mai multe detalii ,unde pot face aceasta cerere, procură, unde sa ma prezint și cum arată aceasta cerere de kompletare pentru eliberarea recunoașterii divorțului din România.
Por sa dau procură la un notar din România să-mi obțină sentința hotărre de divorț?

Cu stimă și respect , mii de mulțumiri din Stuttgart

Emilia Darie
Werderstr. 1
70190, Stuttgart
Tel: 0172 965 2130

Von meinem Huawei-Mobiltelefon gesendet
Răspunde
 03-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care aveti o hotarare de recunoastere a hotararii straine de divort in Romania, mergeti la instanta care a pronuntat-o pentru a vi se elibera o copie. Daca nu va puteti prezenta personal, puteti imputernici o persoana sau va puteti angaja un avocat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți mandata un avocat sau puteți să veniți personal.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2016
Vizitator
Buna ziua,

va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul dumneavoastră rapid.
Menționez că divorțul din Germania a fost recunoscut prin ambasada Romina în 2006 în România.
Am nevoie numai de hotărârea divorțului de la tribunal din România.
Chiar nu știu de care tribunal aparțin în Rominia pt eliberarea hotaririi de divorț din strainatate (Germania).
Sunt născută la 25.06.1977 în Roman și ultimul domiciliu l-am avut în Giurgiu, cum Izvoarele.
De15 ani sunt cu domiciliul stabil în Germania , Stuttgart.

Dacă dumneavoastră puteri la urgenta să-mi eliberati aceasta hotărâre de divorț de la tribunal, va rog să-mi trimiteți prin e-mail o procură sde completare după care scanata o voi trimite la dumneavoastră pe email.
Va rog să-mi dai mai multe detalii și la taxele de urgență pentru hotărârea de divorț si cit durează până primesc aceasta hotărâre .
Va mulțumesc

Cu stimă
Emilia Darie.
Răspunde
 04-02-2016
Vizitator
Buna ziua doamna avocată,
Cum se face o procura din germania, cum pot sa vi trimit.Va rog mai multe info despre demersuri, cit durează pina imi obțineți procura de divorț, va rog sa specificați si cit ma listă si cum va pot trimite banii din germania.
Va multumesc mult
Emilia Darie
Răspunde
 06-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Trebuie sa faceti rost de nr de dosar si sa aflati instanta care a pronuntat sentinta de recunoastere a divortului.

Acea sentinta se legalizeaza de instanta care a emis o.

Abia dupa ce aflati nr de dosar puteti face o procura si imputernici un avocat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Din punctul meu de vedere, nu este necesar sa știți numărul de dosar. Este suficient sa va amintiți unde s- a încheiat căsătoria, întrucât pe certificatul de căsătorie de la Starea Civila s-au făcut mențiuni cu privire la numărul de sentința și instanta ce a pronunțat -o.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2017
Vizitator
Buna seara ,
Va deranjez Cu o intrebare,sunt casatorit si avem un copil minor in varsta de 10 ani,sotia mea a fost plecata timp de 4 ani in strainatate fara sa dea un semn de viata,.acum Mare surpriza, a luat legatura Cu noi..Acum vrem sa divortam,de comun acord .singura problema Este ca Eu locuiesc in Germania iar ea in Spania.Am citit ca trebuie sa completam cererea de divort impreuna si in timp de 30 zile se elibereaza certificatul de divort.Intrebarea mea este daca se poate rezolva divortul 1-2 Zile? Platim toate taxele aferente plus taxe de urgenta daca exista.Astept raspunsul d-voastra.
Răspunde
 10-02-2017
Vizitator
Puteti trimite cererea de divort prin mandatar si sa veniti personal in tara peste 30 de zile doar ca sa ridicati certifiatul de divort de la notar. Este suficient daca stati in tara 2 zile.
Nu exista o taxa de urgenta, insa puteti proceda cum am descris mai sus.
Răspunde
 10-02-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
V.G. a scris pe 10-02-2017:
Buna seara ,
Va deranjez Cu o intrebare,sunt casatorit si avem un copil minor in varsta de 10 ani,sotia mea a fost plecata timp de 4 ani in strainatate fara sa dea un semn de viata,.acum Mare surpriza, a luat legatura Cu noi..Acum vrem sa divortam,de comun acord .singura problema Este ca Eu locuiesc in Germania iar ea in Spania.Am citit ca trebuie sa completam cererea de divort impreuna si in timp de 30 zile se elibereaza certificatul de divort.Intrebarea mea este daca se poate rezolva divortul 1-2 Zile? Platim toate taxele aferente plus taxe de urgenta daca exista.Astept raspunsul d-voastra.

Buna ziua,

Pentru a putea divorta amiabil la notar este nevoie sa fiti amandoi prezenti atat la depunerea cererii, cat si dupa 30 zile pentru ridicarea certificatului de divort. Cu aceasta ocazie, va trebui sa va intelegeti si cu privire la minor (domiciliul minorului, pensie de intretinere, program de vizitare) altfel notarul nu va poate elibera certificatul de divort.

Din pacate nu se poate rezolva problema in doar 1-2 zile.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2017
Vizitator
Depunerea cererii de divort la notar se poate face si prin mandatar care poate fi un avocat sau o persoana fizica pe care o cunoasteti in tara. Doar la ridicarea certificatului de divort (la al doilea termen care se da peste 30 de zile de la depunere) este obligatorie prezenta sotilor.
Răspunde
 10-02-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Trebuie sa va aduceti aminte instanta care a pronuntat sentinta de recunoastere a divortului.
Nu este necesar sa va deplasati personal dvs, puteti imputernici un avocat sa va obtina hotararea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.