Forum avocaţi > Divort

Divortata, locuim impreuna as vrea sa ne separam dar fostul sot nu vrea.

13-02-2016
Vizitator
Buna ziua sunt divortata de 10 ani , am ramas cu un copil minor in ingrijire , dupa 2 ani am hotarat sa incercam sa fim din nou o familie avand un copil impreuna. Din pacate visele mele nu corespund cu ale fostului sot, el preferand sa traiasca doar in prezent neinteresandul viitorul . Acum 5 ani am cumparat un apartament prin banca , de atunci doar eu sunt cea care platesc ratele si cheltuielile casei , casa fiind pe numele meu. Fostul sot este pensionar militar iar veniturile sunt doar ale lui , niciodata nu m-a interesat venitul lui, singura dorinta si rugaminte a fost sa lase alcoolul, dar acest lucru nu se poate. Intrebarea mea este : pot sa-i reziliez adresa din buletin sa nu mai locuim impreuna ? Mentionez ca este foarte agresiv, violent cand ii propun sa ne despartim civilizat.
Răspunde
 13-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu puteti "rezilia adresa din buletin", dar puteti introduce o actiune de evacuare a sotului/fostului sot, din locuinta dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In functie de gravitatea agresiunilor si de probele pe care le aveti puteti incerca fie un ordin de protectie (cu dezavantajul ca e provizoriu max 6 luni) sau o actiune de drept comun de evacuare

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Faptul că, locuiți împreună cu fostul soț, în imobilul proprietate personală a d-voastră, se datorează bunăvoinței. În acest sens, fostul soț, având calitatea de tolerat, poate fi evacuat oricând. Mai mult cu cât, din ceea ce spuneți, consuma și băuturi alcoolice. Acest comportament nu este în niciun caz benefic în dezvoltarea optimă a copiilor, care probabil sunt afectați de situația din cadrul familiei. În caz de violenta, sub orice forma, aveți ca și cale legală ordinul de protecție și restricție.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

adresa din buletin nu poate fi reziliata, dar avei posibilitate in functie de gravitatea faptelor sa inroduceti o actiune in instanta ce se numeste ordin de protectie si care se judeca de urgenta.

pentru mai multe informatii, ne putei contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2016
Vizitator
Multumesc pentru bunavointa dumneavoastra de a ma sfatui in problema mea, am sa apelez la ajutorul dumneavoastra curand.
Răspunde
 27-12-2017
Vizitator
Buna seara. Dupa 10 ani de casatorie, cu doi copii de 9 si 3 ani , sotia mult mai tanara ma anuntat ca sa plictisit de mine si vrea sa divortam. Asta dupa ce am finalizat renovarea singurului apartament comun dar cumparat doar pe banii mei ea practic nu a muncit niciodata. Nu au fost niciodata probleme, nu beau , am adus mereu un venit urias , acu spune ca ea ramane cu copii in imobil si eu sa plec. Pana 2 luni in urma era totul ok. Precizez ca eu lucrezi in alta tara dar vin in fiecare luna acasa. Ce ar trebui sa fac?. Multumesc
Răspunde
 27-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cotofreamudrea a scris pe 27-12-2017:
Buna seara. Dupa 10 ani de casatorie, cu doi copii de 9 si 3 ani , sotia mult mai tanara ma anuntat ca sa plictisit de mine si vrea sa divortam. Asta dupa ce am finalizat renovarea singurului apartament comun dar cumparat doar pe banii mei ea practic nu a muncit niciodata. Nu au fost niciodata probleme, nu beau , am adus mereu un venit urias , acu spune ca ea ramane cu copii in imobil si eu sa plec. Pana 2 luni in urma era totul ok. Precizez ca eu lucrezi in alta tara dar vin in fiecare luna acasa. Ce ar trebui sa fac?. Multumesc

Dacă soția introduce acțiunea de divorț, formulați și dvs o cerere reconvențională prin care să să solicitați un program de vizită și partajul bunului. Referitor la partaj, solicitați instanței să constate că dvs aveți o cotă mai mare de 50% la dobândirea bunurilor comune. Soția o să invoce faptul că ea a avut grijă de copii în timp ce dvs munceați dar mă gândesc că și dvs ați contribuit la creșterea și educarea copiilor.
Este posibil ca acțiunea de divorț să se judece mai repede astfel că acțiunea de partaj se va judeca separat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Mai intai se judeca actiunea de divort si apoi actiunea de partaj cu privire la bunurile comune.
In ceea ce priveste actiunea de divort daca sotia o va introduce, dvs aveti posibilitatea de a formula intampinare si cerere reconventionala prin care va exprimati punctul de vedere cu privire la numele pe care il va purta sotia dupa desfacerea casatoriei, exercitarea autoritatii parintesti fata de copii, stabilirea domiciliului copiilor, daca acesta se va stabili la mama, urmeaza sa solicitati un program de vizitare al minorilor, stabilirea unei pensii de intratinere pt minori.
In ceea ce priveste actiunea de partaj, veti solicita instantei sa constate ca dvs aveti o cota mai mare de 50% asupra dobandirii bunurilor comune, faptul ca dvs ati lucrat. , faceti dovada venitului.
Insa chiar daca sotia nu a lucrat, aceasta va solicita instatei sa tina cont de faptul ca a avut grijă de copii în timp ce dvs munceați.

Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2017
Vizitator
Multumesc, insa as dori sa stiu daca efectiv sotia mea ar putea, dupa cum ma ameninta, sa ma dea afara din casa mea si a ei bineinteles .Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.