Forum avocaţi > Divort

Cum pot divorta de un sot alcoolic ?

29-03-2016

Sunt casatorita de 30 ani .Am trei copii majori.Sotul este alcoolic de aprox.20 ani , violent verbal , iar in ultima perioada starea mentala i s-a deteriorat foarte mult .De la violenta verbala a trecut la cea fizica si cu amenintari pentru viata mea .Nu am dorit sa ajung la separare , dar din cauza violentei fizice sunt nevoita .Mentionez ca nu prea am martori .Din cauza consumului de alcool al sotului nu am avut o viata sociala . Copii sunt cei care au asistat la foarte multe "evenimente" neplacute si dezgustatoare.
Răspunde
 29-03-2016

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Puteti divorta la notariat, pe cale amicala, daca sotul este de acord cu divortul.
Daca sotul nu este de acord, trebuie sa inaintati o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati instante sa desfaca casatoria

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Buna ziua,
Daca sotul nu este de acord cu divortul (pentru a merge la notar sau starea civila) atunci introduceti la judectoria unde aveti domiciliul , cererea de divort impreuna cu copii dupa certificatul de casatorie, CI si taxa de timbru de 100 lei . Este necesar sa gasiti un martor care sa confirme comportamnetul sotului (poate vecini sau alte rude) sau alte probe pentru a se putea dispune desfacerea casatoriei din vina lui exclusiva.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 29-03-2016

Puteti obtine divortul. Daca sotul exercita acte de violenta asupra dumneavoastra puteti suna imediat ce acestea au avut loc la 112 si politia va face o constatare la fata locului.

Răspunde
 01-04-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca sotul dvs este violent aveti posibilitatea formularii unei plangeri penale impotriva acestuia, iar ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie impotriva lui. De asemenea, puteti divorta amiabil sau daca dansul nu doreste acest lucru, va puteti adresa instantei de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2017
Vizitator
Daca părinții mei divorteaza,din cauza tatalui meu,care este acoolic si foarte gelos ,chiar si violent verbal,se poate ca partajul sa se faca in favoarea mamei mele?mama mea a reconstruit aproape toata casa ,tot ea cumparta tot ce este nevoie in casa ,si plătește facturile.
Răspunde
 08-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alina.mihaela5439 a scris pe 07-08-2017:
Daca părinții mei divorteaza,din cauza tatalui meu,care este acoolic si foarte gelos ,chiar si violent verbal,se poate ca partajul sa se faca in favoarea mamei mele?mama mea a reconstruit aproape toata casa ,tot ea cumparta tot ce este nevoie in casa ,si plătește facturile.

In situatia prezentata, se poate solicita desfacerea casatorei din culpa exclusiva a sotului, insa la partaj cotele sotilor se prezuma a fi egale, indiferent de culpa stabilita prin sentinta de divort.
Daca mama dvs. a avut o contributie majoritara la dobandirea bunurilor si are dovezi in acest sens, poate solicita o cota mai mare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.