| Buna ziua! Am o problema de rezolvat si nu stiu de unde sa incep. Am divortat de fosta sotie legal, anul trecut, in instanta, avand un copil minor de 5 ani si jumatate. Instanta a decis custodia comuna a copilului minor, ramanand la mama. Recent, mama copilului,impreuna cu copilul minor s-au mutat in Anglia, probabil pentru un trai mai bun. Am dat la notariat semnatura de acordare a iesirii copilului cu mama lui. A plecat acolo cu un amic ptr a o ajuta si sta cu copilul, avand grija de el, in timp ce mama copilului muceste de dim pana seara tarziu. Am aflat de curand, ca in timpul zilelor libere ( 3 zile ) si dupa program, ca nu prea doarme pe acasa, avand viata ei personala, copilul fiind neglijat, ramanand mai mult cu acest amic din familie. Copilul o vede pe mama lui doar dim cand se intoarce acasa, doar ptr a-l lua si sa il duca la scoala. Mentionez ca trimit pensia alimentara fixata de intanta acolo. Ce drepturi am, de aici din Romania pentru a rezolva situatia cu copilul. O pot actiona in instanta pe mama copilului? Pot face ceva eu de aici pentru a rezolva cumva situatia? Am drepturi de aici din Romania, chiar daca ei sunt in Anglia? Ce drepturi as avea? Va multumesc. |
|