Forum avocaţi > Divort

Vreau sa divortez nu avem copi si nu cer partaj

03-10-2013
Pescara
00393291461242
mariadicu306@yahoo.it
Sunt casatorita din 23 08 2012 cu un cetatean Italian. Casatoria s-a facut in Italia. Eu am dubla cetatenie dinaintea casatoriei. Din casatorie nu rezulta copi si nu vreau nimic dupa divort de la sotul meu. Ce trebuie sa fac ca sa pot incepe cit mai repede actiunea de divort? Eu sunt din Craiova si am acolo rezidenta . Multumesc

tatiana maria dicu
Răspunde
 09-10-2013
Bucuresti
0743360976
av.militarudiana@yahoo.com
Divort din strainatate

Cu toate ca prezenta partilor la termenele procesului de divort in Romania este ceruta de lege (cel putin a partii care a solicitat divortul), pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, divortul se poate pronunta si fara ca prezenta lor sa mai fie necesara.

Pentru cetatenii romani, aflati in strainatate, realizarea divortului in Romania, prin avocat, reprezinta cea mai usoara solutie de a divorta.

In conditiile legii, divortul si partajul (impartirea bunurilor comune din casatorie) se poate realiza de catre un Avocat imputernicit de cetateanul roman sau strain din strainatate, in baza unei imputerniciri speciale. Procesul de divort se va desfasura, in acest caz, in mod absolut asemanator cu cele in care partile (cei doi soti) sunt prezente in proces. Pot exista, insa anumite complicatii legate de localitatea partii adverse in strainatate.

Divortul nu se poate realiza la notar/Starea Civila, daca macar una dintre parti este in strainatate si nu se poate prezenta personal macar la intalnirea privind confirmarea deciziei divortului planificata conform procedurii de catre notar/Starea Civila.

Simplicarea procedurii

Un element de o vitala importanta pentru reducerea timpului de finalizare a procesului, dar si pentru reducerea eforturilor si costurilor, este ca cele doua parti (sotul si sotia) sa se inteleaga in sensul realizarii unui divort prin intelegere/divort prin acord, in conditiile legii.

Trebuie mentionat ca, pentru cetateanul roman, aflat in fata unei decizii cu privire la locatia unde sa efectueze divortul, efectuarea divortului in Romania aduce o serie de avantaje prin procedura simplificata fata de alte tari (exemplu Italia, Marea Britanie, Canada, samd) precum si faptul ca, in cazul efectuarii divortului in strainatate, cetateanul roman va fi nevoit, in continuare sa efectueze demersuri privind recunoasterea si transcrierea divortului strain la Starea Civila romana.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.