|
15-05-2016 |
 | Selena_batman Vizitator |
| Buna ziua. Imi incerc norocul pe aceasta pagina cautand ceva indumari. Sunt casatorita in romania cu un cetatean filipinez dar cu cetatenie spaniola. Amandoi locuim in Madrid dar nu mai avem domiciliul in comun de acum 2 ani. Nu avem nici copii, nici bunuri in comun. Dat fiind ca avem certificatul de casatorie din Romania, por demara divortul aici desi ambii locuim in Madrid? El s-a negat de la bun inceput sa imi semneze petitia de divord si nu mai stiu nimic despre el, doar ca nu mai locuieste la vechilul domiciliu. As vrea sa stiu daca se poate demara divortul in Romania si cam cat ar costa, dat fiind ca in Spania este foarte scump. Va multumesc anticipat pentru orice ajutor. | |
|
|
|
16-05-2016 |
| Buna ziua, Da, puteti divorta si in Romania; posibil sa fie costurile mai mici decat in Spania, dar trebuie multe acte de facut: dovada locului de munca in Spania, dovada unui spatiu locativ, etc... toate acestea trebuie traduse si legalizate in limba romana. Dar, avand in vedere conditiile date, in special faptul ca nu mai stiti nimic de fostul sot, ar fi indicat ca divortul sa il faceti in Spania si nu in Romania. Si mai bine ar fi sa luati legatura direct cu un avocat, pentru a discuta anumite aspecte de ordin particular ce nu pot fi evidentiate intotdeauna pe forumuri. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
16-05-2016 |
| Buna ziua! Puteti divorta in Romania, chiar daca dvs va aflati in Madrid in acest moment. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu un avocat caruia sa ii faceti procura pt a va putea reprezenta in fata instantelor de judecata din Romania. Trebuie sa faceti dovada ca dvs nu va puteti prezenta in tara la termene, dat fiind faptul ca aveti un loc de munca in Madrid, precum si dovada spatiului de locuinta. De asemenea, trebuie sa discutati mai in detaliu motivele cererii de divort, precum si daca dvs doriti sa va pastrati numele dobandit prin casatorie sau doriti sa reveniti la cel avut anterior casatoriei.
| In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-10-2018 |
 | Ale Vizitator |
| Buna ziua, Sunt casatorita cu un centatean american din 2013. As dori sa divortez, nu avem copii sau bunuri de impartit. Se poate intenta divortul in Romania? Este complicata procedura? Multumesc anticipat, | |
|
|
|
22-10-2018 |
| Da, se poate divorța in România. Unde a avut loc căsătoria ? Trebuie sa spuneti unde ați avut ultimul domiciliu comun si dacă Dvs mai locuiti acolo. Informația este necesară pentru a fi determinata instanța competentă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-10-2018 |
| Doar daca v ati casatorit in Romania sau daca casatoria a fost inregistrata in tara, ori dvs aveti la acest moment domiciliul in tara. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
02-12-2018 |
 | Andjo Vizitator |
| Am locuit in Dubai din 2012, acolo având locul de munca. L.am cunoscut pe soțul meu in același an, el eate suedez. In 2015 ne.am căsătorit in Suedia, iar la sfârșitul aceluiași an am născut o fetița in Dubai. Certificatul de căsătorie și cel de naștere al fetiței sunt înregistrate in România. Din 2016 eu am rămas acasă cu fetița, iar la jumătatea acestui an eu am revenit in țara cu ea, el urmand sa vina in cursorul anului viitor. Exista f multe conflicte și abuzuri de toate felurile și as dori sa știu dacă pot sa divortez in România. Și cel mai important aspect este copilul. Am șanse sa rămână fetița cu mine? Este absolut singurul lucuru pe care mi.l doresc. Mulțumesc | |
|
|
|
02-12-2018 |
 | Ale Vizitator |
| Căsătoria a avut loc în New York , ultimul domiciliu impreuna a fost tot in new york . Căsnicia nu a fost niciodată înregistrată în românia . Eu am domiciliu in romania de 2 ani. Multumesc, | |
|
|
|
02-12-2018 |
| Andjo a scris pe 02-12-2018: Am locuit in Dubai din 2012, acolo având locul de munca. L.am cunoscut pe soțul meu in același an, el eate suedez. In 2015 ne.am căsătorit in Suedia, iar la sfârșitul aceluiași an am născut o fetița in Dubai. Certificatul de căsătorie și cel de naștere al fetiței sunt înregistrate in România. Din 2016 eu am rămas acasă cu fetița, iar la jumătatea acestui an eu am revenit in țara cu ea, el urmand sa vina in cursorul anului viitor. Exista f multe conflicte și abuzuri de toate felurile și as dori sa știu dacă pot sa divortez in România. Și cel mai important aspect este copilul. Am șanse sa rămână fetița cu mine? Este absolut singurul lucuru pe care mi.l doresc. Mulțumesc Puteți să divorțați în România. Având în vedere vârsta fetiței și faptul că locuiește cu dvs este evident că aveți toate șensele ca locuința fetiței să fie la dvs, asta în cazul în care se aplică legea română. Unde este ultima reședință a soților, în Emiratele Arabe Unite, iar soțul dvs încă locuiește acolo ? : | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-12-2018 |
| Ale a scris pe 02-12-2018: Căsătoria a avut loc în New York , ultimul domiciliu impreuna a fost tot in new york . Căsnicia nu a fost niciodată înregistrată în românia . Eu am domiciliu in romania de 2 ani. Multumesc, Puteți divorțaîn România, dar mai întâi înregistrați căsătoria în țară. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-12-2018 |
 | Andjo Vizitator |
| Ultima reședința a fost in emirate, da. Începând cu Ianuarie 2019 însă, nu va mai fi, deoarece el își termina practic contractul la munca la sfârșitul lui 2018. Eu am reședința aici, in România. El însă nu vrea sa își declare nicăieri momentan reședința, deoarece nu vrea sa își declare veniturile practic. Sg mea teama este ca eu nu am un serviciu momentan, am reînceput o facultate, iar fetița este la grădinița. Am însă casa pe numele meu aici, iar părinții mei mi.ar oferi tot sprijinul pana m.as și angaja. De.asta ma gândesc ce șanse am sa rămână cu mine cea mică. Multumesc | |
|
|
|
02-12-2018 |
| Andjo a scris pe 02-12-2018: Ultima reședința a fost in emirate, da. Începând cu Ianuarie 2019 însă, nu va mai fi, deoarece el își termina practic contractul la munca la sfârșitul lui 2018. Eu am reședința aici, in România. El însă nu vrea sa își declare nicăieri momentan reședința, deoarece nu vrea sa își declare veniturile practic. Sg mea teama este ca eu nu am un serviciu momentan, am reînceput o facultate, iar fetița este la grădinița. Am însă casa pe numele meu aici, iar părinții mei mi.ar oferi tot sprijinul pana m.as și angaja. De.asta ma gândesc ce șanse am sa rămână cu mine cea mică. Multumesc De la începutul anului 2019 soțul dvs va locui în România cu dvs ? Dacă da, se poate divorța în România, aplicându-se legea română. Trebuie să dovediți că puteți asigura condiții minime pentru ca instanța să stabilească locuința copilului la dvs., ceea ce se pare că dvs puteți îndeplini. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-12-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andjo a scris pe 02-12-2018: Ultima reședința a fost in emirate, da. Începând cu Ianuarie 2019 însă, nu va mai fi, deoarece el își termina practic contractul la munca la sfârșitul lui 2018. Eu am reședința aici, in România. El însă nu vrea sa își declare nicăieri momentan reședința, deoarece nu vrea sa își declare veniturile practic. Sg mea teama este ca eu nu am un serviciu momentan, am reînceput o facultate, iar fetița este la grădinița. Am însă casa pe numele meu aici, iar părinții mei mi.ar oferi tot sprijinul pana m.as și angaja. De.asta ma gândesc ce șanse am sa rămână cu mine cea mică. Multumesc Din moment ce ati inregistrat casatoria in Romania, puteti formula actiunea de divort, competenta de solutionare revenind Judecatoriei sector 5, Bucuresti, dat fiind faptul ca ultimul domiciliu comun al sotilor a fost in strainatate. Va trebui sa solicitati exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-03-2019 |
 | Doina Vizitator |
| buna ziua ,sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean albanez ,casatoria fiind facuta in romania .Intrebarile mele sunt,cam cat dureaza si costa divortul dat fiind ca el nu se va prezenta si nu avem nici copii nici bunuri de impartit Va multumesc anticipat | |
|
|
|
10-03-2019 |
| Doina a scris pe 09-03-2019: buna ziua ,sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean albanez ,casatoria fiind facuta in romania .Intrebarile mele sunt,cam cat dureaza si costa divortul dat fiind ca el nu se va prezenta si nu avem nici copii nici bunuri de impartit Va multumesc anticipat Buna ziua, posibil sa dureze 6 - 10 luni. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Doina a scris pe 09-03-2019: buna ziua ,sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean albanez ,casatoria fiind facuta in romania .Intrebarile mele sunt,cam cat dureaza si costa divortul dat fiind ca el nu se va prezenta si nu avem nici copii nici bunuri de impartit Va multumesc anticipat Daca sotul nu se va prezenta si nu cunoasteti adresa actuala a acestuia, instanta va dispune un curator, pentru a se putea indeplini procedura de citare cu paratul, astfel ca durata de solutionare poate depasi 6 luni. Referitor la costuri, se va achita o taxa judiciara de timbru, in functie de motivul de divort invocat, iar onorariul variaza in functie de complexitatea spetei si de experienta profesionala a avocatului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-08-2019 |
 | Alina Vizitator |
| Buna ziua sunt casatorita un dubai cu cetatean egiptean...am recunoscut casatoria la consulatul roman din dubai...acum sotul vrea sa divorteze...lucru care se va intampla la dubai court dupa aceea trebuie sa divortam si in Romania sau doar inregistrez sentinta de divort la consulat?? Multumesc | |
|
|
|
27-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Acte necesare pentru recunoasterea hotararii de divort din strainatate La cererea de recunoastere in Romania a hotararii straine trebuie anexate in mod obligatoriu urmatoarele acte: 1.hotararea straina – trebuie sa aiba aplicata apostila conform Conventiei de la Haga din 1961 sau in cazul in care este emisa de o tara care nu este semnatara a Conventiei, hotararea trebuie sa fie supralegalizata (sau o procedura/denumire similara); 2.dovada caracterului definitiv al acesteia potrivit legii statului unde a fost pronuntata – poate fi sub forma unui document separat sau poate fi o mentiune facuta direct in hotararea de divort; 3.traducerea legalizata a documentelor scrise in limba straina; 4.informaţii privind numele purtat de soti dupa divort; revenire la numele anterior casatoriei, samd. Prin procedura de exequator pot fi recunoscute ◾hotarari/decizii/sentinte judecatoresti ◾acte notariale ◾acte jurisdictionale – decizii/hotarari – ale oricaror autoritati competente conform legii statului emitent Casatoriile incheiate in strainatate si desfacute prin divort se inscriu prin mentiune, pe marginea actului de nastere, cererea insotita de certificatul sau extrasul de casatorie, in original, fotocopie si traducere legalizata, precum si sentinta de divort, in original, fotocopie si traducere legalizata, autentificate, se adreseaza primarului localitatii care are in pastrare actul de nastere si se inainteaza, spre aprobare, Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date. In cazul in care hotararea de divort nu este recunoscuta de plin drept in Romania (este emisa de la autoritati ale statelor care nu sunt membre ale Uniunii Europene), la cerere se va anexa si recunoasterea hotararii straine de catre tribunalul de pe raza judetului unde are sau a avut domiciliul persoana in cauza. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-08-2019 |
| Alina a scris pe 27-08-2019: Buna ziua sunt casatorita un dubai cu cetatean egiptean...am recunoscut casatoria la consulatul roman din dubai...acum sotul vrea sa divorteze...lucru care se va intampla la dubai court dupa aceea trebuie sa divortam si in Romania sau doar inregistrez sentinta de divort la consulat?? Multumesc Va trebui formulata in tara o actiune avand ca obiect recunoasterea hotararii straine. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-04-2023 |
 | Janekones Vizitator |
| |
|
|
|
|
Răspuns rapid |