|
06-07-2016 |
 | Elena Vizitator |
| Buna ziua, eu si sotul meu suntem casatoriti de aproape 10 ani, De curand el a plecat cu alta femeie, lasandu-ma acasa cu un copil minor de 9 anisori. Bineinteles ca acum vrea divortul. Ii pot cere custodie unica asupra copilului? Iar a doua problema este ca parinti lui sunt divortati de foarte mult timp, tatal lui nu s-a mai recasatorit si nu mai are nici un alt copil. parinti tatalui lui au avut o propriatate (o casa), pe numele lor (normal). Bunicul sotului meu a murit cu mult timp in urma, ramanand mostenitoare bunica si sotul meu. (precizez ca tatal sotului era singur la parinti) In decembrie 2015 a murit si bunica, ramanand mostenitor doar sotul care inca nu a apucat sa faca succesiunea. Acum daca divortez, am si eu parte la mostenirea lui? Sau daca pana divortam nu face succesiune nu am parte? Daca vreau divortul la tribunal pot castiga si eu parte? sau copilul nostru minor are si el parte? ce ma sfatuiti? totusi au fost atatia ani de casatorie si e pacat! | |
|
|
|
06-07-2016 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Nu puteti obtine custodie exclusiva, decat in cazul in care puteti proba ca tatal este un pericol pentru copil sau il neglijeaza total. La bunurile obtinute de catre sot prin mostenire nu aveti nici un drept. Nici copilul nu are drept la aceste imobile, el isi va mosteni tatal la decesul acestuia si va avea parte la o cota din bunurile ce vor exista la momentul decesului in patrimoniul tatalui lui | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
07-07-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, va trebui sa demonstrati ca tatal este un pericol pentru buna crestere si dezvoltare a minorului, in caz contrar va trebui sa solicitati divortul cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In ceea ce priveste partajul, dvs. masa partajabila se compune din toate bunurile mobile si imobile dobndite de soti in timpul casatoriei, mostenirile nefiind incluse in aceasta, fiind bunuri proprii. In cazul decesului sotului, bunurile sale vor reveni sotiei supravietuitoare si copiilor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-07-2016 |
| Buna ziua! Daca doriti sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, trebuie sa demonstrati ca tatal este un pericol pentru minor. Cel mai indicat este sa solicitati divortul cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In ceea ce priveste partajul, mostenirile nu pot fi incluse ca bunuri dobandite in timpul , acestea fiind bunuri proprii. In cazul decesului acestuia, bunurile sale vor reveni sotiei supravietuitoare si copilului. In situatia in care aveti nevoie de mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-07-2016 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua, in luna mai a acestui an am divortat,dupa o casnicie de 11 ani.Divortul s-a pronuntat la notar ,de comun acord,cu custodia comuna a copilului.Apartamentul unde locuiam este cumparat prin credit,la care fosta sotie era coplatitor.Dupa divort platesc ratele numai eu.Daca refinantez creditul si raman unic platitor ,fosta sotie mai are vreun drept din acest apartament?Daca nu am facut inca partaj, fosta sotie beneficiaza de despagubiri?chiar daca ea a sustinut la notar ca nu doreste nimic din apartament,insa nu s-a consemnat in actul de divort. Multumesc anticipat, cu respect! | |
|
|
|
25-07-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui formulata actiunea de partaj, deoarece imobilul este bun comun, achizitionat in timpul casatoriei. Daca nu va intelegeti amiabil pentru a obtine apartamentul in natura, va trebui sa formulati actiunea in instanta, sotia beneficiind in mod legal de o cota de 50% din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-10-2017 |
 | Cristina Vizitator |
| Aş dorii sa divortez de sot in instanta pt ca avem niste bani de la nunta (2000si cv de Euro) ...Avem impreuna un copil de 9luni . El vrea sa divortam la notar ,sa primeasca copilul in weekend 1-2 zile acasa la el + sa nu imi dea niciun ban de la nunta care sunt la bunica lui... Tin sa mentionez ca suntem despartiti de 4luni de zile ,... El 2 luni de zile a umblat tot beat , ajungea dimineata acasa ,de copil foarte putin se intereseaza ,in aceste 4 luni a venit sa vada copilul de maxim 6-7 ori ... i.a adus doar de 2ori ceva hainute, lapte praf , pampers si servetele umede ...In rest nu se intereseaza . Imi poate lua copilul ? Judecatorul o sa-i dea copilul in weekend daca e mic (9luni) ? As vrea sa fie vizite in prezenta mea , pana mai creste copilul 6-7 ani nu as vrea sa il primeasca acasa ! Cum pot obtine custodie totala ? | |
|
|
|
25-10-2017 |
| Actiunea de divort este una, partajul este alta actiune. Daca va doriti custodie exclusivă, doar varianta instanței este cea valida, la notar neputând obtine un astfel de mod de exercitare a autorității părintești. Pt a avea acustodie exclusiva va tb sa faceti dovada ca aceasta este in folosul copilului, neimplicarea tatălui si problemele cu băutură ale acestuia. Program de vizita se va acorda daca tatal va cere, întinderea acestuia depinzând de probele ce vor fi facute. In principal el va fi unul gradual in functie de varsta copilului si de gradul de implicare/ responsabilitate al tatălui. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-10-2017 |
 | Claudia Vizitator |
| Buna ziua.Sotul a facut un credit de nevoi personale in 2007 , el titular si sora lui coplatitor.Avem un aparament luat cu o parte din acei bani.Apartlamentul este pe numele nostru.Avem 2 copii minori, unu 10 ani , altul 2 ani.As dori sa stiu in caz de divort ce se intampla cu apartamentul si creditul si banii investiti in el.El imu spune ca eu nu am nici un drept acolo, sa plec si sa-l las copii.Eu vreau sa-mi iau copii eu dupa divort.Ce pot face sa am custodia ambilor copii si in legatura cu banca. Multumesc. | |
|
|
|
25-10-2017 |
 | Av. Nelson Denisa Vizitator |
| @Claudia Daca apartamentul este luat in timpul casatoriei, atunci este foarte putin probabil sa nu mai aveti niciun drept acolo. In schimb, speranta de a obtine "custodia" copiilor este cel mai probabil desarta pentru ca strict in cazuri exceptionale se acorda unuia dintre parinti. Poate va referiti la domiciliul minorului care nu se confunda cu incredintarea, exercitarea autoritatii parintesti sau "custodia". | |
|
|
|
25-10-2017 |
 | Claudia Vizitator |
| Ma refer sa am eu custodia ambilor copii iar el sa aibe drept de vizita. Multumesc | |
|
|
|
25-10-2017 |
 | Av. Nelson Denisa Vizitator |
| Claudia a scris pe 25-10-2017: Ma refer sa am eu custodia ambilor copii iar el sa aibe drept de vizita. Multumesc Da, deci va referiti strict la stabilirea domiciliului copilului la dv., nu la "custodie". Custodia (de fapt, exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti se numeste in Romania) ar presupune mult mai multe drepturi pentru dv. decat tatal, ceea ce probabil nu va fi cazul. Deci orice ati face tatal nu va avea doar drept de vizita. De exemplu, veti avea nevoie de acordul sau la tot ce tine de educatia minorului, la iesirea din tara etc. Sper ca am fost explicita, desi doar pe forumul asta am vazut zeci de intrebari de genul cu aceleasi raspunsuri si lumea tot continua cu ele ca si cum in cazul lor va fi alt raspuns. Asta este situatia, dupa adoptarea noului cod civil este aproape imposibil sa obtineti "custodie exclusiva" daca tatal nu isi maltrateaza copilul sau alte chestiuni grave care pot fi probate si cu alte mijloace decat clasicii martori mincinosi la care se gandeste toata lumea sa apeleze. | |
|
|
|
26-10-2017 |
| Claudia a scris pe 25-10-2017: Buna ziua.Sotul a facut un credit de nevoi personale in 2007 , el titular si sora lui coplatitor.Avem un aparament luat cu o parte din acei bani.Apartlamentul este pe numele nostru.Avem 2 copii minori, unu 10 ani , altul 2 ani.As dori sa stiu in caz de divort ce se intampla cu apartamentul si creditul si banii investiti in el.El imu spune ca eu nu am nici un drept acolo, sa plec si sa-l las copii.Eu vreau sa-mi iau copii eu dupa divort.Ce pot face sa am custodia ambilor copii si in legatura cu banca. Multumesc. Dacă apartamentul l-ați cumpărat în timpul căsătoriei este bun comun. Chiar dacă soțul dvs afirmă că dintr-un credit făcut de el a fost cumpărat apartamentul, asta nu este relevant asupra naturii de bun comun, ci eventual de contribuția la dobândirea apartamentului. Bănuiesc că ambii ați plătit ratele pentru restituirea creditului. Puteți ca până la clarificarea diferendelor dintre dvs și soț să înregistrați la cartea funciară apartamentul ca locuință a familiei, conform art. 321 cod civil. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |