Forum avocaţi > Divort

Vreau sa imi iau copilu

10-10-2013
Vizitator
sunt in concubinaj de 5 ani si avem un copil de 11 luni si traim numai in batai in alcool si injuraturi,dati afara din casa si la 2 noaptea,mereu vine si imi ia toti bani din casa si pleaca noptile.el este plecat in strainatate fara contract de munca si imi spune ba sa il dau in judecata sa imi iau copilu k nu il mai intereseaza ba daca ma duc ma omoara...iar eu as dori din tot sufletu sa imi pot lua copilu si sa plec in strainatate la parintii mei sa mi-l cresc linistita...ce sanse am sa m-i se incredinteze mie copilu?este si o diferenta de varsta eu am 22 iar el 39.,nu stiu daca se tine cont si de acest aspect.si cam cat dureaza tot procesu acesta?
Răspunde
 10-10-2013
Bucuresti
0743360976
av.militarudiana@yahoo.com
Art.505 din noul cod civil prevede că în cazul copilului din afara căsătoriei, a cărui filiaţie a fost stabilită faţă de ambii părinţi, autoritatea părintească se exercită în comun şi în mod egal de către părinţi, dacă acestia convieţuiesc. Dacă părinţii copilului din afara căsătoriei nu convieţuiesc, modul de exercitare a autorităţii părinteşti se stabileşte de către instanţa de tutelă, fiind aplicabile prin asemănare dispoziţiile privitoare la divorţ.
Potrivit principiului din dreptul roman „in iure, mater semper certa est”, adică „în drept, mama este întodeauna cunoscută”, mama va apărea întotdeauna în certificatul de naştere al copilului. Astfel că ea are toate întotdeauna drepturile părinteşti recunsocute de lege.
Pentru mai multe detalii: ione_mea@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.