Forum avocaţi > Divort

Încredințarea minorilor

1  2  Final
 09-10-2016
Vizitator
Tatăl are loc de muncă si locuiește împreună cu mama lui pensionară.
Mama nu are nici un venit locuiește la țară unde se îndeplinește toate condițiile pentru creșterea a doi minori de vârstă preșcolară. Are și susținerea mamei și a fratelui lăcuind împreună cu aceștia.
Părinții în cauză sunt în divorț. Cui si cum vor fi încredințați minorii??
Mulțumesc
Răspunde
 10-10-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Instanta va decide!
Se vor face anchete psiho-sociale la domiciliile ambilor parinti si in functie de conditiile materiale si financiare ale acestora, precum si de dorinta copiilor, daca este cazul, instanta va decide cui si cum vor fi incredintati minorii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ancheta sociala va avea un rol foarte important in luarea acestei decizii. De asemenea, in functie de varsta minorilor, acestia vor fi audiati pentru a-si exprima vointa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Daca parintii nu reusesc sa ajunga la un acord cu privire la domiciliul copiilor, intrucat acestia sunt prescolari nu vor putea fi audiati si atunci suverana este instanta de judecata.
Un rol determinant in stabilirea domiciliului copiilor va fi ancheta sociala ce se va efectua atat la mama cat si la tata.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

Buna ziua. Dupa divort copilul in varsta de 4 ani a ramas in grija mamei, cel putin teoretic. Aceasta a dus copilul la bunici si e vizitat de parinti doar in weekend fiind departe de domiciliile noastre. Ce pot face eu ca tata sa iau copilul la mine, in grija mea. Multumesc frumos
Răspunde
 18-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti formula actiune de stabilire a locuintei minorului la dvs, demonstrand instantei ca asta este in interesul copilului, ca aveti conditii de locuit corespunzatoare, ca are cine sa il supravegheze cat va aflati la munca si ca ii va fi mai bine alaturi de dvs decat de bunici.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Pentru a stabili domiciliul copilului la dvs. trebuie sa formulati actiune in instanta prin care s-o chemati in judecata atat pe mama (daca i-a fost incredintat ei copilul printr-o hotarare), cat si pe bunicii la care sta copilul efectiv.

Daca mama nu se mai ocupa efectiv de copil, aveti sanse mari sa va incuviinteze instanta cererea de schimbare a domiciliului copilului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Lutza a scris pe 18-10-2016:
Buna ziua. Dupa divort copilul in varsta de 4 ani a ramas in grija mamei, cel putin teoretic. Aceasta a dus copilul la bunici si e vizitat de parinti doar in weekend fiind departe de domiciliile noastre. Ce pot face eu ca tata sa iau copilul la mine, in grija mea. Multumesc frumos

Buna ziua,

Pentru a stabili domiciliul copilului la dvs. trebuie sa formulati actiune in instanta prin care s-o chemati in judecata atat pe mama (daca i-a fost incredintat ei copilul printr-o hotarare), cat si pe bunicii la care sta copilul efectiv.

Daca mama nu se mai ocupa efectiv de copil, aveti sanse mari sa va incuviinteze instanta cererea de schimbare a domiciliului copilului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Pe scurt, suntem parinti de weekend. Nu imi convine situatia deloc si nu doresc ca fetita mea sa creasca cu bunicii. Doresc sa fie cel putin langa un parinte. Daca ea a ales sa se mute cu un alt barbat care nu o accepta cu copil e strict problema ei care o afecteaza implicit pe fetita. In acest caz eu doresc copilul. In actele de la notar e scris clar ca fetita va locui cu ea. Credeti ca am sanse sa iau fetita in aceasta situatie?
Mentionez, ea vine la fetita in weekend.
Răspunde
 18-10-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Paul a scris pe 09-10-2016:
Tatăl are loc de muncă si locuiește împreună cu mama lui pensionară.
Mama nu are nici un venit locuiește la țară unde se îndeplinește toate condițiile pentru creșterea a doi minori de vârstă preșcolară. Are și susținerea mamei și a fratelui lăcuind împreună cu aceștia.
Părinții în cauză sunt în divorț. Cui si cum vor fi încredințați minorii??
Mulțumesc

Nu este așa de simplu deoarece sunt luate în considerare mai multe aspecte: situația locativă, situația materială. vârsta și, după caz, dorința copiilor, posibilitatea de supraveghere, interesul manifestat de părinți etc.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Lutza a scris pe 18-10-2016:

Având în vedere că situația care a fost luată în considerare s-a schimbat (copilul nu locuiește efectiv la mamă) puteți solicita ca locuința copilului să fie stabilită la dvs. Trebuie spus că instanța de judecată, dacă consideră că este în interesul copilului, poate să stabilească locuința copilului la bunici.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Pt ca instanta sa poata stabili domiciliul copilului minor la dvs, trebuie sa introduceti o actiune la instanta de judecata prin care solicitati acest lucru, Este necesar sa aratati ca desi copilul a fost incredintat mamei, acesta locuieste la parintii materni.
Din punctul meu de vedere, aveti mari sanse sa va incuviinteze instanta cererea de schimbare a domiciliului copilului, dat fiind faptul ca nu mama se ocupa in totalitate de acesta.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2016
Vizitator
Buna ziua!
Va rog din suflet sa ma ajutati!
In octombrie 2015 am intentat divort sotului meu pentru ca e un om foarte violent cu mine si consuma alcool in cantitati mari. Avem împreună un băiețel de 2 ani si jumatate si nu e normal sa crească in astfel de conditii.In 15 septembrie 2016 sa stabilit domiciliul minorului la mine dar cresterea copilului e încredințată ambilor părinți. Cum a fost posibil asta in condițiile in care el nu a avut legaturi cu copilul pe timpul divortului si nu sa prezentat niciodata la Divort.si nu a contribuit nici cu bani nici cu prezența in viata copilului.
Ce sa fac mai departe sa obtin custodia completă. Noi cum in acelasi sat dar vecinii nu pot sa se pună martori pentru ca le este frica de acest animal de om.cum pot eu sa demonstrez ca m-a maltratat fizic si psihic...In condițiile in care ma bătea fara urme si cand ieseam din casa...se prefacea ca nu sa intamplat nimic...toata lumea il stie de om violent.
Va rog ajutati-ma !va multumesc!
Răspunde
 27-10-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Olteanu Adela a scris pe 26-10-2016:
Buna ziua!
Va rog din suflet sa ma ajutati!
In octombrie 2015 am intentat divort sotului meu pentru ca e un om foarte violent cu mine si consuma alcool in cantitati mari. Avem împreună un băiețel de 2 ani si jumatate si nu e normal sa crească in astfel de conditii.In 15 septembrie 2016 sa stabilit domiciliul minorului la mine dar cresterea copilului e încredințată ambilor părinți. Cum a fost posibil asta in condițiile in care el nu a avut legaturi cu copilul pe timpul divortului si nu sa prezentat niciodata la Divort.si nu a contribuit nici cu bani nici cu prezența in viata copilului.
Ce sa fac mai departe sa obtin custodia completă. Noi cum in acelasi sat dar vecinii nu pot sa se pună martori pentru ca le este frica de acest animal de om.cum pot eu sa demonstrez ca m-a maltratat fizic si psihic...In condițiile in care ma bătea fara urme si cand ieseam din casa...se prefacea ca nu sa intamplat nimic...toata lumea il stie de om violent.
Va rog ajutati-ma !va multumesc!

In primul rand dvs. ar fi trebuit sa formulati plangere penala impotriva sotului agresiv pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente. Instanta a dispus exercitarea in comun a autoritatii parintesti deoarece pentru a obtine o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti trebuie demonstrat pericolul la care este supus copilul in ceea ce priveste relatiile cu tatal, cat si faptul ca interactiunile cu parintele agresiv afecteaza buna crestere si dezvoltare a minorului.
In situatia de fata, puteti formula o alta actiune de exercitare exlusiva a autoritatii parintesti, proband cu inscrisuri si martori cele solicitate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2017
Vizitator
Buna seara!
Va rog frumos daca puteți sa ma ajutati. In septembrie 2015 m-am despartit de fostul sot si am intentat divort cerand totodata si custodia unica pentru băiețelul nostru care in prezent are 3 anisori.fostul sot nu s-a prezentat niciodată pe durata divortului care a durat un an si nici nu s-a interesat de copil desi locuim in acelasi sat.
Judecătoria craiova a decis custodia comuna .eu am facut apel dar se pare ca dosarul a fost trimis la Motru. Asi avea si eu cateva intrebari..daca se poate.
De ce a fost dosarul trimis la Motru si nu la Tribunalul Craiova?
Ce sanse am daca de data aceasta am pus-o martor pe mama mea deoarece ea a fost singura care a vazut comportarea fostului sot fata de mine si de copil?
Va multumesc!
Răspunde
 25-06-2017
Vizitator
Buna ziua am o fetita de 4 ani si acum cateva zile am plecat cu ea la părintii mei pt ca nu mai ma intelegeam cu concubinu meu.el a venit si mia furat copilu din curte...daca il dau in judecata as putea castiga copilul este p numele lui.acum nu imi da voie a vb k ea absolut deloc ...multumesc
Răspunde
 26-06-2017

Bucuresti
Facebook
Olteanu Adela a scris pe 18-03-2017:
Buna seara!
Va rog frumos daca puteți sa ma ajutati. In septembrie 2015 m-am despartit de fostul sot si am intentat divort cerand totodata si custodia unica pentru băiețelul nostru care in prezent are 3 anisori.fostul sot nu s-a prezentat niciodată pe durata divortului care a durat un an si nici nu s-a interesat de copil desi locuim in acelasi sat.
Judecătoria craiova a decis custodia comuna .eu am facut apel dar se pare ca dosarul a fost trimis la Motru. Asi avea si eu cateva intrebari..daca se poate.
De ce a fost dosarul trimis la Motru si nu la Tribunalul Craiova?
Ce sanse am daca de data aceasta am pus-o martor pe mama mea deoarece ea a fost singura care a vazut comportarea fostului sot fata de mine si de copil?
Va multumesc!

Buna ziua,
posibil a fie trimis din eroare la Motru sau poate ca de acolo apartineti.
Puteti sa solicitati sa fie audiata mama dvs. ca martor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2017

Bucuresti
Facebook
Ileana a scris pe 25-06-2017:
Buna ziua am o fetita de 4 ani si acum cateva zile am plecat cu ea la părintii mei pt ca nu mai ma intelegeam cu concubinu meu.el a venit si mia furat copilu din curte...daca il dau in judecata as putea castiga copilul este p numele lui.acum nu imi da voie a vb k ea absolut deloc ...multumesc

Da, este posibil sa obtineti copilul daca il dati in judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2017
Vizitator
Daca copilul este la el acum pt ca mi la luat din curte cu forta pot obtine un ordin judecătoresc in care sa iau copilu la mine pe durata judecătii el nu imi da voie sa vb k fata si o intoarce impotriva mea cu tot felul de vorbe...ce pot face?
Răspunde
 26-06-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ileana a scris pe 26-06-2017:
Daca copilul este la el acum pt ca mi la luat din curte cu forta pot obtine un ordin judecătoresc in care sa iau copilu la mine pe durata judecătii el nu imi da voie sa vb k fata si o intoarce impotriva mea cu tot felul de vorbe...ce pot face?

Trebuie formulata o actiune in instanta pentru exercitarea in comun sau exclusiv a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Pentru a putea lua copilul in mod legal pana la finalizarea dosarului, va trebui sa formulati pe calea ordonantei presedentiale o actiune pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.