Forum avocaţi > Divort

Divort dupa 25 de ani de casatorie

30-10-2016
Vizitator
Buna ziua,
Cat mai pe scurt va adresez rugamintea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare:
Sunt casatorita de 25 de ani, iar sotul meu imi cere divortul motivand ca are o legatura extraconjugala. A plecat in delegatie la Timisoara si de acolo m-a sunat si mi-a spus ca nu se mai intoarce acasa pentru ca vrea sa divortam, motivand ca in viata lui este o alta femeie. Pot obtine in instanta pensie de intretinere in baza art. 388 in conditiile in care am o inregistrare audio in care recunoaste ca are o amanta, si un mesaj trimis copilului nostru in care ii interzice sa vorbeasca urat despre o persoana pe care nu o cunoaste (facea referire la amanta lui). Mentionez ca nu dispun de banii necesari pentru a plati un detectiv particular, care sa o poata identifica pe acea femeie, sa-i filmeze sau fotografieze impreuna,iar el oricum sustine ca nu se va locui cu acea femeie decat dupa divort, temandu-se de art. 388.
Va multumesc anticipat,
Ruxandra Tudor
Răspunde
 31-10-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Problema aplicarii in practica a prevederilor art.388 din noul cod civil, este deocamdata in faza de pionierat (daca pot sa spun asa) .

Inca nu exista o jurisprudenta unitara in materie cu privire la modalitatea de aplicare a acestei prevederi.

Dar, totusi, se desprinde o idee comuna, aceea de existenta unui prejudiciu pe care l-ati suferit prin desfacerea casatoriei.

Un articol interesant pe aceasta tema l-am gasit aici:

http://www.juridice.ro/255675/dreptul-sotului-nevinovat-la-despagubiri-pentru-prejudiciul-cauzat-prin-desfacerea-casatoriei.html

Interesanta si corecta mi se pare compararea cu prevederile similare din dreptul francez, astfel:

"În finalul acestor considerente teoretice trebuie amintite, cu titlu de exemplu, împrejurările pentru care s-ar putea acorda despăgubiri în temeiul art. 266 Cod civil francez, pentru : cheltuielile de mutare şi stabilire în altă locuinţă, pierderea unei şanse de câştig în întreprinderea celuilalt soţ, prejudicii materiale rezultând din expunerea soţiei la urmărirea creditorilor în urma insolvabilităţii soţului, abandonarea soţiei într-o stare psihologică şi materială precară ca urmare a desfacerii căsătoriei (prejudicii materiale), respectiv, pentru prejudiciul moral constând în singurătatea morală şi afectivă creată de divorţ după o îndelungată viaţă în comun, părăsirea soţiei pentru o altă femeie mai tânără, prejudicii morale rezultate din părăsirea soţiei după 30 de ani de căsnicie pentru o altă femeie lăsându-i sarcina îngrijirii fiicei adulte, dar afectate de un handicap, expunerea soţiei la stigmatizare socială ca urmare a statutului de femeie divorţată, conceperea unor copii cu o altă femeie înaintea divorţului, refuzul de a consimţi la un divorţ prin acord, scandalul creat de soţ în jurul soţiei sale aflate la o vârstă înaintată şi care o expunea oprobriului public, abandonarea de către soţie a soţului şi copiilor aflaţi în faţa unor dificultăţi financiare create chiar de ea pentru a locui cu un alt bărbat (prejudicii morale)[19]."

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2018
Vizitator
D-le avocat sunt casatorita de aproape 40 de ani.Sotul meu are o relatie extraconjugala cu o doamna mai mica decat el cu 20 de ani.M-am trezit cu el in 2015 ca vrea sa divortam.Am ramas surprinsa de aceasta propunere pentru ca ne intelegem si ne iubim f.mult.Avem 4 copii si 5 nepoti.A divortat din 2015 dar el sta tot cu mine pentru ca este f.bolnav si il ingrijesc eu.Anul acesta am auzit ca si-ar fi oficiat casatoria cu aceasta doamna in secret la presiunea ei.Mentionez ca el locuieste in continuare cu mine fiind f.bolnav.Copii nostri sunt la casele lor ,noi fiind singuri.Cum pot eu afla daca este recasatorit?Nu am facut partaj pentru ca convietuim in continuare amandoi.Daca se intampla ceva cu el fiind f.bolnav,si fiind divortati eu mai pot beneficia dupa urma lui de ceva?
Răspunde
 06-11-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ioana Stefan a scris pe 06-11-2018:
D-le avocat sunt casatorita de aproape 40 de ani.Sotul meu are o relatie extraconjugala cu o doamna mai mica decat el cu 20 de ani.M-am trezit cu el in 2015 ca vrea sa divortam.Am ramas surprinsa de aceasta propunere pentru ca ne intelegem si ne iubim f.mult.Avem 4 copii si 5 nepoti.A divortat din 2015 dar el sta tot cu mine pentru ca este f.bolnav si il ingrijesc eu.Anul acesta am auzit ca si-ar fi oficiat casatoria cu aceasta doamna in secret la presiunea ei.Mentionez ca el locuieste in continuare cu mine fiind f.bolnav.Copii nostri sunt la casele lor ,noi fiind singuri.Cum pot eu afla daca este recasatorit?Nu am facut partaj pentru ca convietuim in continuare amandoi.Daca se intampla ceva cu el fiind f.bolnav,si fiind divortati eu mai pot beneficia dupa urma lui de ceva?

Mostenitorii fostului sot in caz de deces sunt copiii si sotia supravietuitoare, dvs. neavand calitatea de mostenitor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.