Forum avocaţi > Divort

Recuperare bunuri in concubinaj

22-11-2016
Vizitator
Buna ziua, am si eu o intrebare. Am locuit un an jumatate cu fostul meu logodnic ne-am despartit si nu vrea sa-mi dea lucrurile care le-am primit de la tatal meu ( mobila de bucatarie, drujba, butelie si multe altele) am primit doar hainele, pt mobila si drujba tatal meu are facturi. Ce sa facem sa ne putem recupera bunurile sau daca mai putem sa le recuperam.Multumesc.
Răspunde
 22-11-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Tatăl dvs este cel in măsura sa le ceară inapoi in natura sau o contravaloare materiala a lor.

Notificati l sa le dea, faceti o procedură de asigurare dovezi si dc nu le remite actiune in instanta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2016
Vizitator
Multumesc pentru raspuns. Tatal meu le-a cerut, sau sa-i dea banii,in rate cum poate dar nu are cu cine sa se inteleaga.
Răspunde
 23-11-2016

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Atunci doar acțiune in instanta ca unica solutie.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2016
Vizitator
Va multumesc dna avocat, asa vom proceda.
Răspunde
 23-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Codea Anamaria a scris pe 23-11-2016:
Multumesc pentru raspuns. Tatal meu le-a cerut, sau sa-i dea banii,in rate cum poate dar nu are cu cine sa se inteleaga.

In cazul in care se afla in termenul legal de 3 luni, tatal dvs. poate formula o plangere penala impotriva fostului dvs. concubin, pentru savarsirea infractiunii de furt, astfel evitati plata taxelor de timbru pe care le-ar presupune o actiune civila in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2016
Vizitator
Multumesc. O sa merg cu tatal meu la politie sa fac plangere si sa vedem poate se rezolva ceva.
Răspunde
 14-02-2019
Vizitator
Buna ziua! dupa un an si jumatate in care am stat mutata la prieten; am luat decizia de a ne desparti. Aceta refuza sa imi iau lucrurile personale. Ce pot face?
Răspunde
 14-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
SIMONA a scris pe 14-02-2019:
Buna ziua! dupa un an si jumatate in care am stat mutata la prieten; am luat decizia de a ne desparti. Aceta refuza sa imi iau lucrurile personale. Ce pot face?

Daca fostul concubin refuza sa va restituie bunurile personale, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunii de furt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2019
Vizitator
Si cum se va solutiona cu plangerea penala; voi fi insotita de organele de politie sau va fi instiintat? Pentru ca este o persoana mai agresiva si nu gasesc intelegere nici din partea parintilor lui?
Răspunde
 17-02-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu as merge direct cu o plangere penala mai ales daca este agresiv. As notifica persoana prin intermediul unui executor judecatoresc ca la data de...ora...sa imi predea urmatoarele bunuri cu caracter personal.....sub sanctiunea plangerii penale, unde putem de discuta de un abuz de incredere sau poate furt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
SIMONA a scris pe 14-02-2019:
Si cum se va solutiona cu plangerea penala; voi fi insotita de organele de politie sau va fi instiintat? Pentru ca este o persoana mai agresiva si nu gasesc intelegere nici din partea parintilor lui?

Plangerea penala se formuleaza in termen de 90 de zile de la comiterea faptei. Ulterior organele de politie vor efectua cercetarile in cauza, iar daca nu veti ajunge la o rezolvare amiabila, fostul concubin va fi trimis in judecata, pentru savarsirea infactiunii adusa in sarcina sa. In cazul infractiunii de furt, impacarea partilor inlatura raspunderea penala, astfel ca daca va restituie bunurile aveti posibilitatea sa va retrageti plangerea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.