Forum avocaţi > Divort

Împărțire bunuri divorț.

24-11-2016
Vizitator
Mama vrea să divorțeze. Acum aproximativ 4 ani bunica i-a lăsat moștenire casa si apartamentul care sunt pe numele mamei. Tatăl meu are vreun drept asupra bunurilor, menționând ca nu a contribuit cu nimic.
Răspunde
 25-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Bunurile dobandite de catre unul dintre soti in urma mostenirii nu se includ in masa partajabila, fiind bunuri proprii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2017
Vizitator
Bună ziua.Avem un apartament dobândit în timpul căsătoriei,in perioada în care l-am cumpărat doar el era angajat,eu având 2copii în creștere,iar acum el spune că este doar a-l lui deoarece doar el a muncit.Dar dintr-un salariu minim nu a putut întreține o Fam si sa cumpere un apartament. Apartamentul a fost cumpărat din surse nefondate pe care nu le poate dovedi .
Răspunde
 05-01-2017

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Buna ziua,
Apartamentul este bun comun, fiind achizitionat in timpul casatoriei. Sotul poate obtine o cota mai mare de 50% daca va dovedi ca a avut contributie mai mare, insa se va tine cont si de contributia dumneavoastra in cresterea copiilor

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anca Manzat a scris pe 05-01-2017:
Bună ziua.Avem un apartament dobândit în timpul căsătoriei,in perioada în care l-am cumpărat doar el era angajat,eu având 2copii în creștere,iar acum el spune că este doar a-l lui deoarece doar el a muncit.Dar dintr-un salariu minim nu a putut întreține o Fam si sa cumpere un apartament. Apartamentul a fost cumpărat din surse nefondate pe care nu le poate dovedi .

Fiind achizitionat in timpul catoriei, bunul este propretate comuna a sotilor, iar cotele se prezuma a fi egale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Din moment ce apartamentul este dobandit in timpul casatoriei este bun comun si va trebui impartit intre fostii soti in cote egale. Daca sotul considera ca a contribuit mai mult poate solicita o cota mai mare in instanta, insa nu inseamna ca I se va si aproba.
Munca femeii in casa si cresterea copiilor este cuantificata la stabilirea cotelor de contributie.
Variante de partaj sunt fie vanzarea si impartirea bunului, fie atribuirea catre unul din soti si plata unei sulte catre celalat sot.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Așa cum prezentați dvs situația, soțul nu are deloc șanse de a dobândi o cotă mai mare decât cota legală (care este de 1/2) deoarece fiecare soț a avut o contribuție la dobândirea bunurilor comune: soțul dvs a obținut salariu, iar dvs ați avut grijă de copii și de treburile gospodărești.
Dacă soțul dvs ar fi trebuit să se îngrijească de gospodărie și de copii, cum ar mai fi putut să se ducă la serviciu și să câștige banii pe care el acuma îi invocă pentru a-și justifica pretențiile?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2017

Tatal nu poate pretinde nici un drept asupra mostenirii.

Avocat Placinta Stefan Andrei
UNBR - Baroul Iasi
Tel: 0758-154-662
Web: www.avasp.ro
Răspunde
 10-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com

Apartamentul este considerat bun comun al sotilor. Aceasta inseamna ca, teoretic, fiecare din soti va dobandi 1/2 din acest apartament. Vi se atribui exclusiv dvs,, intrucat aveti 2 copii minori, iar dvs va trebui sa-i platiti sotului o sulta. Evident ca in instanta va incepe razboiul: cine a muncit mai mult, cine a adus bani...etc.......Ceea ce uita sotii care pretind ca totul este al lor pt ca numai ei au adus bani in casa este ca munca sotiei - intretinerea familiei - este si ea cuantificabila.
Concluzia: apartamentul este bun COMUN si se va imparti ca atare. Problema instantei va fi sa stabileasca cota care va revine fiecaruia - daca este 1/2 sau ceva mai mult pt el

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017
Vizitator
Buna ziua, sunt casatorita cu actualul meu sot de 17 ani si dansul are o relatie de un an cu o domnisoara, noi avem: 2 copii unul de 8 ani si unul de 15ani si 9 luni.As dori sa divortez dar imi este teama ca ma imparte si ma lasa fara casa la copii, noi avem un apartament cu 3 camera achizitionat in rate,mai avem de achitat inca 12 ani cate 900 ron / luna, dansul fiind titularul creditului.In timpul casniciei eu am fost mai mult casnica sau la inceput am lucrat vreo 2 ani fara carte de munca si nu pot dovedi venitul adus.In momentul de fata am un serviciu stabil de 1 an si 5 luni. Ce pensie as primi de la dansul ptr cei 2 copii,in conditiile in care ptr cel mic fac terapie ptr ADHD si sta si la Afterschool, ptr care pot aduce dovezi,salariul dansului fiind 3700lei net si cat mi s-ar cuveni din apartament ptr mine si copii?Va multumesc!
Răspunde
 10-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Florina a scris pe 10-01-2017:
Buna ziua, sunt casatorita cu actualul meu sot de 17 ani si dansul are o relatie de un an cu o domnisoara, noi avem: 2 copii unul de 8 ani si unul de 15ani si 9 luni.As dori sa divortez dar imi este teama ca ma imparte si ma lasa fara casa la copii, noi avem un apartament cu 3 camera achizitionat in rate,mai avem de achitat inca 12 ani cate 900 ron / luna, dansul fiind titularul creditului.In timpul casniciei eu am fost mai mult casnica sau la inceput am lucrat vreo 2 ani fara carte de munca si nu pot dovedi venitul adus.In momentul de fata am un serviciu stabil de 1 an si 5 luni. Ce pensie as primi de la dansul ptr cei 2 copii,in conditiile in care ptr cel mic fac terapie ptr ADHD si sta si la Afterschool, ptr care pot aduce dovezi,salariul dansului fiind 3700lei net si cat mi s-ar cuveni din apartament ptr mine si copii?Va multumesc!

Buna ziua,
Apartamentul este bun comun, se va imparti teoretic in doua cote egale: 1/2 pt fiecare. Cat priveste pensia de intretinere, avand in vedere ca aveti 2 copii, aceasta va fi stabilita la 1/3 din venitul sotului.
Nu aveti cum sa ramaneti fara casa pentru ca aveti 2 copii in intretinere, in acest caz sansele fiind foarte mari ca instanta sa va atribuie dvs apartamentul.
In ceea ce priveste creditul, sunt mai multe solutii:
1. se poate atribui unuia dintre soti
2. poate fi in solidar
Daca se adopta solutia 1, cu trecerea creditului in sarcina dvs, trebuie sa existe acordul bancii. De asemenea, va puteti intelege cu sotul in ceea ce priveste cotele de rambursare a creditului ce vor reveni fiecaruia.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Florina a scris pe 10-01-2017:

În plus față de cele menționate pe forum, vă sfătuiesc să notați apartamentul în Cartea Funciară, ca locuință a familiei, conform art. 321 cod civil.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2017
Vizitator
Multumesc ptr sfaturi!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.