Forum avocaţi > Divort

Divort, copil, pensie alimentara

30-11-2016
Vizitator
Buna ziua. Sunt hotarat sa divortez de nevasta mea, dar nu stiu daca ea este de acord, pentru ca nu locuim impreuna. Ea si cu mine locuim in italia, eu lucrez intr-un oras, si ea locuieste in alt oras. Ea vrea sa plece acuma in tara(in Buzau, de unde este ea) impreuna cu copilul de 3 ani pe care il avem(nu stiu daca se duce sa depuna actele de divort). O intrebare ar fi daca poate pleca din Italia cu, copilul fara procura. Nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri, nu avem nimic pe numele nostru, pentru ca toti banii de la nunta si de la munca au fost bagati in casa noastra, care este pe numele soacrei. Cum este mai indicat, sa depuna ea actele de divort, sau eu pentru ca procesul sa se incheie cat mai repede? In legatura cu pensia alimentara pentru copil, se ia in considerare daca eu lucrez in Italia pe perioada determinata, sau se calculeaza la salariul minim pe aconomie din tara? Tin sa precizez ca nunta a fost realizata in Romania. Daca eu sau ea depunem actele de divort, este obligatoriu sa fiu prezent la proces? Va multumesc anticipat, chiar am sunat la o multime de avocati din Buzau si nu am gasit nici unul, daca ati putea sa ma ajutati si in cazul acesta.
Răspunde
 01-12-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
In primul rând, se pune problema competentei instantei care va judeca procesul. Din punctul meu de vedere, luând în considerare faptul că, ultimul domiciliu comun este in Italia, cauza se va judeca la sector 5 București ( conform Regulamentului European) .
Pensia se calculeaza raportat la veniturile nete realizate de către d-voastră, iar în cazul în care nu se poate determina, se are în vedere salariul minim pe economia națională din România.
Sotia poate " scoate " minora din țară ( Italia) si reveni in România, insa pentru a calatori din nou în străinătate cu minora, va fi necesar, fie o hotărâre judecătorească, fie o procură din partea d-voastră.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru ca sotia sa poata veni in tara cu minorul, este necesar acordul dvs. Avand in vedere faptul ca ambii soti domiciliaza in strainatate, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.
Prezenta dvs. nu este obligatorie, insa sfatul meu este sa va prezentati sau sa va asigurati o aparare de specialitate pentru a va putea solicita pretentiile in mod legal.
In ceea ce priveste pensia de intretinere datorata minorului, aceasta se calculeaza intrun procent de 1/4 din venitul net/lunar realizat, in conditiile in care dvs lucrati cu forme legale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Urmăriți portalul instanțelor de judecată. De asemenea, chiar dacă procesul de divorț va avea loc în România, citarea dvs în Italia este necesar să fie făcută conform normelor de procedură civilă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.