Forum avocaţi > Divort

Divort cu minori eu locuind in strainatate

10-12-2016
Vizitator
Pe 10 nov.el m-a batut aici in spania spunand ca l-am inselat nefiind acest lucru adevarat.in final a fost de acord sa divortam de comun acord dupa care pe 21 ramasesem cu un avocat sa punem actele de divort iar el pe 19 a fugit in romania parasind copii de 3 si 6 ani lasandui in casa fratelui meu si nu a stiut nimeni nimic.eu l-am denuntat pentru violenta aici deja.un avocat din romania m-a sunat sa imi spuna ca a bagat divort pe 25 nov.aici avem un apartament cumparat si o casa la tara.ce sanse am sa raman cu copii?.
Răspunde
 11-12-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să fiți citată la locuința dvs din Spania și să vi se comunice acțiunea. Competentă în soluționarea divorțului poate fi instanța din România, dar pentru autoritatea asupra copiilor puteți solicita ca instanța din Spania să se pronunțe. Pentru acest lucru trebuie ca, prin întâmpinare, să refuzați ca cererea privind copiii să fie judecată în România.
Desigur că, dacă aveți interes, puteți accepta competența instanței din România și pentru soluționarea măsurilor asupra minorilor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce minorii au ramas in grija dvs. in Spania, competenta de solutionare in ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorilor revine instantei spaniole.
Din moment ce ati sesizat autoritatea tutelara, copiii sunt in grija dvs si puteti demonstra ca aveti conditii decente pentru cresterea copiilor, nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2017
Vizitator
Buna ziua.vreau sa stiu daca pot sa imi pastrez numele sotului.sa nu mai stau sa schimb iar tot pentru ca sunt foarte multe cheltuieli si in Romania si in Spania.sustin ca el nu este de acord cu acest lucru.Va multumesc!
Răspunde
 03-01-2017
Vizitator
Vreau sa stiu daca dupa divort pot pastra numele sotului avand o ipoteca in Spania .adica un apartament cumparat pe numele la amandoi. Aici implica mult mai multe cheltuiei .copii la scoala (3si 6 ani).nu as vrea sa am un nume diferit de al copiilor.contractul de cumparare al apartamentului este pe numele ce il am de la sot.
Răspunde
 04-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daniela a scris pe 03-01-2017:
Vreau sa stiu daca dupa divort pot pastra numele sotului avand o ipoteca in Spania .adica un apartament cumparat pe numele la amandoi. Aici implica mult mai multe cheltuiei .copii la scoala (3si 6 ani).nu as vrea sa am un nume diferit de al copiilor.contractul de cumparare al apartamentului este pe numele ce il am de la sot.

Puteti solicita pastrarea numelui din timpul casatoriei, motivand ca doriti sa aveti acelasi nume cu minorii, insa ramane la latitudinea instantei sa dispuna in aceasta privinta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua.vreau sa stiu daca pot sa imi pastrez numele sotului.sa nu mai stau sa schimb iar tot pentru ca sunt foarte multe cheltuieli si in Romania si in Spania.sustin ca el nu este de acord cu acest lucru.Va multumesc!

Buna ziua,

Daca veti dovedi in fata instantei faptul ca va este necesara pastrarea numelului pentru ca ar implica eforturi suplimentare din partea dvs. sa va schimbati numele (cum ar fi problema cu contractul pe apartament) ori ca numele dobandit prin casatorie va ajuta in profesia dvs. (cum este renumele asociat pentru medici sau avocati) aveti sanse destul de mari sa va pastrati numele chiar si in lipsa acordului sotului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com

Buna ziua,
Puteti cere prin actiunea de divort sau prin cerere reconventionala (daca sunteti parata) pastrarea numelui sotului si dupa pronuntarea divortului. Daca aduceti toate dovezile pe care le-ati spus aici, aveti sanse mari ca instanta sa admita cererea dvs chiar daca sotul se va opune.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.