Forum avocaţi > Divort

Pot cere schimbarea numelui copiilor?

18-12-2016
Vizitator
Buna seara, am 2 copii, de 5luni si de 2ani jumate, pe numele tatalui lor. Ideea este k nu am fost casatoriti si lam parasit acum un an plecand in gazda cu copiii, iam lasat acces permanent la copii cu minime cerinte de bun simt gen anunta dinainte cand vii, vorbeste frumos etc...nimic din asta nu se intampla, de 18luni nu munceste si spune k nici no va mai face, aduce 20-30ron aproape saptamanal fortat, ma injura, scuipa in casa inchiriata de mine, vorbeste si se poarta oricum si cu copiii, se da terminat ca iam luat copiii. Intrebarea mea este: avand in vedere k nu onoreaza a fi tata sub nici o forma, pot face vreun demers sa pun copiii pe numele meu? Poti cere drept de pensie alimentara pt ambii copii unuia care nu munceste? Pot sa nu ii mai raspund la telefon sau sa ii deschid usa oricand si oricum? Multumesc!!!
Răspunde
 19-12-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Nu puteti schimba numele copiilor o data ce au fost inregistrati si recunoscuti de tatal lor.
Dar, puteti sa-i solicitati pensie de intretinere pentru minori; daca nu are venituri, aceasta se va stabili la minimul veniturilor pe economie.
Puteti sa nu-i mai raspundeti la telefon; de asemeni puteti sa nu-i mai deschideti usa si sa nu-l mai acceptati in locuinta inchiriata de dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce nu aveti o hotarare judecatoreasca, nu sunteti obligata sa-i acordati tatalui dreptul de a-si vizita copiii.
Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv de catre dvs, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Referitor la comportamentul tatalui, aveti posibilitatea sa depuneti o plangere penala impotriva acestuia, in functie de situatie si de asemenea, puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2017
Vizitator
Fiica mea are vârstă de 17 ani, la sfârșitul luni ianuarie este ultima înfățișare pt divort,iar fiica mea nu mai dorește să rămână pe numele tatălui,v-a putea trece pe numele meu după terminarea divorțului ? Sau doar după ce împlinește vârstă de 18 ani!?
Răspunde
 04-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Instanta nu poate dispune schimbarea numelui minorei, insa fiica dvs poate intreprinde demersurile necesare dupa implinirea varstei de 18 ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Anca Manzat a scris pe 03-01-2017:
Fiica mea are vârstă de 17 ani, la sfârșitul luni ianuarie este ultima înfățișare pt divort,iar fiica mea nu mai dorește să rămână pe numele tatălui,v-a putea trece pe numele meu după terminarea divorțului ? Sau doar după ce împlinește vârstă de 18 ani!?

Buna ziua,

Fiica dvs. isi va putea schimba numele pe cale administrativa, doar dupa ce implineste 18 ani.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Din pacate nu puteti schimba numele copiilor odata ce au fost recunoscuti de tata.
Aveti posibilitatea insa sa introduceti la instanta de care apartineti o actiune prin care solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv de catre dvs, stabilirea domiciliului minorilor la dvs obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere si stabilirea unui program de vizita.
Daca acesta este violent aveti posibilitatea introducerii unui ordin de protectie, insa trebuie dovedita violenta acestuia .

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,
Doar dupa implinirea varstei de 18 ani, isi poate schimba fiica numele pe cale administrativa.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2017

Dupa ce se pronunta divortul fata poate solicita si obtine schimbarea numelui de familie cu numele dumneavoastra.

Avocat Placinta Stefan Andrei
UNBR - Baroul Iasi
Tel: 0758-154-662
Web: www.avasp.ro
Răspunde
 10-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Dupa 18 ani fiica poate cere schimbarea numelui. Pana atunci, copiii raman cu numele de familie pe care au fost inregistrati la nastere.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.