Forum avocaţi > Divort

Definiti prescriere

24-12-2016
Vizitator
Buna seara si Sarbatori fericite! Am facut 2credite de nevoi personale in vara 2008, ulterior a foat crunt si din 2009 nu am putut plati nimic, in 2015 din iunie cand am revenit la munca din concediu maternal mi-a venit o banca si a somat firma angajatoare la plata, la cateva luni urmata si de cealalta banca...bineinteles prin firme de recuperare. Din 2016 am fost sunata si pentru cele 2 carduri de credit aferente, care erau inca in amiabil si am platit cate 100ron ca sa se mentina in amiabil...intrebarea mea este: ce inseamna prescriere, datoriile astea ale mele nu ar fi fost prescrise? Daca din 2018, dupa terminarea celui deal 2lea concediu natal, nu voi mai fii angajata, se vor prescrie la un moment dat? Multumesc anticipat!!!
Răspunde
 26-12-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu s au prescris pt ca ati facut plata, plati care au întrerupt termenul de prescriptie.

Va curge un nou termen de 3 ani de la ultima plata. Prescriptia se împlineste daca in acest interval creditorii nu iau masuri de executare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Termenul de prescriptie este de 3 ani, insa acest termen este intrerupt prin orice act de executare sau plata efectuata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2017
Vizitator
Bună ziua.in urma cu un an am băgat divorț și am părăsit locuința conjugală,fiindca fostul soț m-a obligat să plec,a schimbat cheiile,dupa care să întors în străinătate fără să plătească facturile,eu am plătit gaz,curent dar a mai rămas rcs.rds.nu este plătit abonamentul de mai bine de un an.toate abonamentele au fost făcute pe numele meu,el fiind plecat de multi ani si sa întors când a auzit de divorț.
Răspunde
 05-01-2017

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Avand in vedere ca nu locuiti in acel apartamnet, puteti face cerere de incetare a contractelor. Casa este bun comun sau bunul fostului sot?

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-01-2017
Vizitator
Casa este bun comun,dobandit după căsătorie,doar ca el era angajat iar eu am crescut 2 copii,iar acum când am băgat divorț,m-a scos afară din locuință comuna,zicand ca locuința este doar a lui.Eu m-am mutat în alt județ de atunci si nu am mai trecut pe acolo fiindcă schimbase yala.
Răspunde
 05-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anca Manzat a scris pe 05-01-2017:
Casa este bun comun,dobandit după căsătorie,doar ca el era angajat iar eu am crescut 2 copii,iar acum când am băgat divorț,m-a scos afară din locuință comuna,zicand ca locuința este doar a lui.Eu m-am mutat în alt județ de atunci si nu am mai trecut pe acolo fiindcă schimbase yala.

Puteti formula o actiune in instanta pentru a-l obliga pe sot sa va reintegreze in spatiu, pana la finalizarea actiunii de partaj.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Anca Manzat a scris pe 05-01-2017:
Bună ziua.in urma cu un an am băgat divorț și am părăsit locuința conjugală,fiindca fostul soț m-a obligat să plec,a schimbat cheiile,dupa care să întors în străinătate fără să plătească facturile,eu am plătit gaz,curent dar a mai rămas rcs.rds.nu este plătit abonamentul de mai bine de un an.toate abonamentele au fost făcute pe numele meu,el fiind plecat de multi ani si sa întors când a auzit de divorț.

V-am raspuns intr-o alta postare pe care ati facut-o - cu privere la apartamentul care este considerat bun comun.
Situatia descrisa de dvs aici nu schimba cu nimic natura juridica a acestui apartament. Insa, va sfatuiesc ca - in cadrul procesului de divort sa angajati un avocat pt a va reprezenta in instanta.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.