Forum avocaţi > Divort

Plata pensiei

02-01-2017
Vizitator
Am divortat in 2005,baiatul meu a ramas la mama.in 2015 in August l-am adus in londra la scoala(baiatul avea 15 ani atunci)dar NU s-a putut acomoda in londra Si in 2016 noiembrie a plecat inapoi la mama acasa.ea acum vrea sa ma dea in judecata pt ca NU I-am platit pensie pt timpul cat a stat la mine.specific ca pe perioada cat copilul a fost la mine NU am cerut mamei nici un ban.se poate ca instanta sa ma oblige la plata pensiei pe anul cat l-am intretinut eu?mersi.sunt denis
Răspunde
 03-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă a fost la dvs consider că nu puteți fi obligat la plata pensiei de întreținere. Dacă vi se cere plata pentru acea perioadă probați că minorul a fost exclusiv în îngrijirea dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care exista o hotarare judecatoreasca care va obliga la plata pensiei de intretinere, dvs. aveti obligati sa o achitati, indiferent daca minorul se afla sau nu la dvs, in caz contrar savarsiti infractiunea de abandon de familie.
In cazul in care doreati stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea mamei la plata pensiei, trebuia sa formulati o astfel de actiune in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Denis a scris pe 02-01-2017:
Am divortat in 2005,baiatul meu a ramas la mama.in 2015 in August l-am adus in londra la scoala(baiatul avea 15 ani atunci)dar NU s-a putut acomoda in londra Si in 2016 noiembrie a plecat inapoi la mama acasa.ea acum vrea sa ma dea in judecata pt ca NU I-am platit pensie pt timpul cat a stat la mine.specific ca pe perioada cat copilul a fost la mine NU am cerut mamei nici un ban.se poate ca instanta sa ma oblige la plata pensiei pe anul cat l-am intretinut eu?mersi.sunt denis

Buna ziua,

Atata timp cat fiul dvs. a locuit la dvs. si ati suportat exclusiv cheltuielile de crestere si educare ale acestuia, mama copilului nu va putea solicita obligarea dvs. la plata pensiei de intretinere pentru aceasta perioada (nici chiar daca ar avea o hotarare judecatoreasca anteriora privind obligatia dvs. de a plati pensie de intretinere). Parintii pot hotari de comun acord ca pensia de intretinere sa fie suspendata o anumita perioada de timp sau sa se compenseze pensia de intretinere pentru perioadele cat copilul se afla efectiv in intretinerea parintelui nerezident.

Aceste chestiuni pot fi sustinute cu succes in fata instantelor de judecata, care mai mult ca sigur nu va vor obliga sa platiti pensie de intretinere pentru perioada in care minorul a locuit efectiv la dvs.

Va recomand sa apelati la un avocat care sa va reprezinte interesele, cu atat mai mult cu cat sunteti plecat din tara.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Daca minorul a locuit la dvs o buna perioada de timp, si ati suportat absolut toate cheltuielile de crestere si educare ale acestuia, mama copilului nu va poate obliga la plata pensiei de intretinere pt aceasta perioada. In fata instantei va trebui sa dovediti ca in aceasta perioada minorul a locuit la dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Denis a scris pe 02-01-2017:

Nu puteti fi obligat la plata pensiei de intretinere pentru perioada in care copilul a locuit la dvs.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.