Denis a scris pe 02-01-2017: Am divortat in 2005,baiatul meu a ramas la mama.in 2015 in August l-am adus in londra la scoala(baiatul avea 15 ani atunci)dar NU s-a putut acomoda in londra Si in 2016 noiembrie a plecat inapoi la mama acasa.ea acum vrea sa ma dea in judecata pt ca NU I-am platit pensie pt timpul cat a stat la mine.specific ca pe perioada cat copilul a fost la mine NU am cerut mamei nici un ban.se poate ca instanta sa ma oblige la plata pensiei pe anul cat l-am intretinut eu?mersi.sunt denis Buna ziua, Atata timp cat fiul dvs. a locuit la dvs. si ati suportat exclusiv cheltuielile de crestere si educare ale acestuia, mama copilului nu va putea solicita obligarea dvs. la plata pensiei de intretinere pentru aceasta perioada (nici chiar daca ar avea o hotarare judecatoreasca anteriora privind obligatia dvs. de a plati pensie de intretinere). Parintii pot hotari de comun acord ca pensia de intretinere sa fie suspendata o anumita perioada de timp sau sa se compenseze pensia de intretinere pentru perioadele cat copilul se afla efectiv in intretinerea parintelui nerezident. Aceste chestiuni pot fi sustinute cu succes in fata instantelor de judecata, care mai mult ca sigur nu va vor obliga sa platiti pensie de intretinere pentru perioada in care minorul a locuit efectiv la dvs. Va recomand sa apelati la un avocat care sa va reprezinte interesele, cu atat mai mult cu cat sunteti plecat din tara. |
Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 |
|
|