Forum avocaţi > Divort

Divort prin acord de mediere

16-01-2017
Vizitator
Bună dimineata !!
In August 2016 am decis împreună cu sotia sa divortam.Am ales divortul prin mediator!Am depus actele la judecatorie !!La mediator ni d a spus ca fiind divort de comun acord dara minori nu are sa fie nevoie de prezenta noastra in fata instantei de judecată!In Noiembrie am primit înștiințarea ca dosarul se suspenda pana la un nou recurs din cauza ca nu ne am prezentat!Eu nu sunt in România iar sotia nu vrea sa mearga sa faca cerere de recurs .Ce pot face?Ma poate prezenta un avocat?
Trebuie sa vin in România?
Pot depune doar eu cerere de recurs?Trebuie sa o iau de la capat cu divortul?
Răspunde
 16-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati recurs si sa va prezentati la termenul de judecata, pentru a va sustine actiunea sau puteti fi reprezentat, insa va trebui sa faceti dovada neprezentarii cu contractul de munca.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Cristian73 a scris pe 16-01-2017:
Bună dimineata !!
In August 2016 am decis împreună cu sotia sa divortam.Am ales divortul prin mediator!Am depus actele la judecatorie !!La mediator ni d a spus ca fiind divort de comun acord dara minori nu are sa fie nevoie de prezenta noastra in fata instantei de judecată!In Noiembrie am primit înștiințarea ca dosarul se suspenda pana la un nou recurs din cauza ca nu ne am prezentat!Eu nu sunt in România iar sotia nu vrea sa mearga sa faca cerere de recurs .Ce pot face?Ma poate prezenta un avocat?
Trebuie sa vin in România?
Pot depune doar eu cerere de recurs?Trebuie sa o iau de la capat cu divortul?

Buna ziua,

Puteti formula cerere de recurs printr-un mandatar (cu procura notariala) sau printr-un avocat, care sa va reprezinte in fata instantei de judecata.

Din pacate, divortul prin acord presupune ca ambii soti sa fie prezenti personal in fata instantei pentru a li se luat consimtamantul ori sa fie reprezentati printr-un mandatar sau avocat. Daca sotia nu se va prezenta sau nu va fi reprezentata in recurs, instanta nu poate pronunta o hotarare de admitere a divortului prin acord, fiind necesara desfasurarea procedurii normale.

In situatia in care in recurs nu se va lamuri situatia, va trebui sa luati legatura cu un avocat pentru a reintroduce cererea de divort. Daca sotia dvs. va fi de acord, poate si ea sa fie reprezentata de acelasi avocat pentru pronuntarea divortului prin acord.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2017
Vizitator
Cristian73 a scris pe 16-01-2017:
Am ales divortul prin mediator!

Din pacate ati ales prost pentru ca, dupa cum ati aflat si pe "pielea" dvsa, mediatorii sunt majoritatea doar niste intermediari. In Romania se poate divorta doar la instanta, primarie si notar, nu si la mediator. Mediatorii doar va iau doar niste bani in plus inainte de a va redirectiona cererea la una dintre autoritatile de mai sus la care chiar se poate divorta. Nu exista "divort la mediator" este doar o publicitate inselatoare pentru care inca nu stiu de ce nu a sesizat nimeni ANPC sau de ce aceasta autoritate nu s-a autosesizat. Poate incercati dvs.
Răspunde
 17-01-2017
Vizitator
Va multumesc frumos!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.