Cristian73 a scris pe 16-01-2017: Bună dimineata !! In August 2016 am decis împreună cu sotia sa divortam.Am ales divortul prin mediator!Am depus actele la judecatorie !!La mediator ni d a spus ca fiind divort de comun acord dara minori nu are sa fie nevoie de prezenta noastra in fata instantei de judecată!In Noiembrie am primit înștiințarea ca dosarul se suspenda pana la un nou recurs din cauza ca nu ne am prezentat!Eu nu sunt in România iar sotia nu vrea sa mearga sa faca cerere de recurs .Ce pot face?Ma poate prezenta un avocat? Trebuie sa vin in România? Pot depune doar eu cerere de recurs?Trebuie sa o iau de la capat cu divortul? Buna ziua, Puteti formula cerere de recurs printr-un mandatar (cu procura notariala) sau printr-un avocat, care sa va reprezinte in fata instantei de judecata. Din pacate, divortul prin acord presupune ca ambii soti sa fie prezenti personal in fata instantei pentru a li se luat consimtamantul ori sa fie reprezentati printr-un mandatar sau avocat. Daca sotia nu se va prezenta sau nu va fi reprezentata in recurs, instanta nu poate pronunta o hotarare de admitere a divortului prin acord, fiind necesara desfasurarea procedurii normale. In situatia in care in recurs nu se va lamuri situatia, va trebui sa luati legatura cu un avocat pentru a reintroduce cererea de divort. Daca sotia dvs. va fi de acord, poate si ea sa fie reprezentata de acelasi avocat pentru pronuntarea divortului prin acord. |
Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 |
|
|