Forum avocaţi > Divort

Divort de un alcoolic , am o fata de 17 ani

16-01-2017
Vizitator
Ma numesc Ana , sunt din Piatra Neamt si am o casnicie de 26 de ani cu un om alcoolic , de cand il stiu e asa . Nu am putut sa divortez de dragul copiilor , din cauza partajului si din cauza amenintarilor venite de la soacra mea . Am un baiat de 20 de ani , e plecat la Bucuresti cu munca si mai am o fata de 17 ani care sta cu mine , are probleme de santate de mica din cauza stresului pe care el il provoaca . Baiatul meu a plecat la Bucuresti de cateva saptamani , cat era el aici il putea linistii , acum ca a plecat nu mai are cine sa ne apere . Tin sa mentionez ca vinde lucruri din casa pentru bautura (aur etc) , se da la fata mea , sparge lucruri prin casa .. etc . As dorii sa divortez de acest om cat mai repede , apartamentul e pe numele amandurora . Nu pot sa mai stau in aceast apartament , as dorii sa plec pentru ca e un mare pericol pentru noi . Face scandal si cand e beat si cand nu e beat , gaseste argumente stupide sa se ia de noi , sa ne agreseze . El nu este capabil de nimic , eu intretin casa , eu platesc facturile , el da mai mult banii pe bautura . Imi e greu , ma judeca toata lumea , nimeni nu intelege prin ce trec , doar eu si cu fata mea stim in ce iad traim . Astept raspuns , multumesc anticipat .
Răspunde
 16-01-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Buna ziua,
Puteti introduce actiune de divort si partaj.
Daca aveti posibilitatea sa achitati sotului o sulta, respectiv o suma de bani reprezentand caontravaloarea partii sale din aparatament, puteti solicita instantei partajul prin atribuirea bunului dvs. cu plata unei sulte in favoarea sotului. Ulterior atribuirii si platii sultei, veti putea proceda la scoaterea din imobil a sotului.
In caz contrar, in ipoteza in care nu dispuneti de bani pentru plata sultei, puteti sa realizati partajul bunurilor comune in alta forma prevazuta de lege. (in natura, prin vanzarea bunului)
Totodata, in ceea ce priveste fiica minora, va trebui sa solicitati stabilirea domiciliului acesteia la dvs. si totodata stabilirea in sarcina paratului (sotului) a unei pensii de intretinere minor.

Avand in vedere situatia in care va aflati, va sfatuiesc sa procedati cat mai repede la aceste demersuri, dat fiind faptul ca si in fata instantei, o astfel de actiune o sa dureze.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2017
Vizitator
Printru-un caz asemanator trec si eu..Am 20 ani si exact aceeasi problema o are si tatal meu.Mama mea doreste sa divorteze de el insa ii este frica sa nu ajunga pe drumuri deoarece casa e trecuta pe numele tatalui meu inainte de casatorie..Va doresc sa tineti capul sus si sa scapati de asemeana oameni din viata dumneavoastra.
Răspunde
 17-01-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Daca sunteti hotarata introduceti mai intai actiunea de divort si dupa ramanerea acesteia definitiva efectuati partajul bunurilor comune.
Pentru actiunea de divort solicitati desfacerea acesteia din vina exclusiva a paratului, exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti pt fata de 17 ani, si stabilirea domiciliului acesteia la dvs, tb sa va ganditi si la nume ( daca il pastrati pe cel dobandit prin casatorie sau daca reveniti la cel avut anterior casatoriei), precum si stabilirea unei pensii de intretinere pt fata.
In ceea ce priveste partajul sunt mai multe variante pe care va trebui sa le analizati.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.