Lemur86 a scris pe 17-01-2017: Buna ziua, as dori sa stiu cum pot sa-mi protejez averea in cazul unui partaj proveit dintr-nu divort si as avea urmatoarele intrebari: 1) Toate bunurile si depozitele dobandite inaintea casatoriei se vor considera bunuri proprii care nu intra la partaj, nu? 2) Daca de ex cumpar un apartament in timpul casatoriei pe numele surorii mele iar apoi aceasta mi-l doneaza, la fel nu intra la bunuri comune la partaj, nu? 3) Cum pot sa-mi protejez banii obtinuti la locul de munca in timpul casatoriei? As putea sa virez banii intr-un depozit detinut de o ruda in care am incredere si atunci sunt protejat? Multumesc anticipat! Buna ziua, Cel mai bine va protejati bunurile si veniturile din timpul casatoriei daca optati sa va schimbati regimul matrimonial din regimul bunurilor comune in regimul separatiei de bunuri. Daca urmeaza sa va casatoriti puteti opta la momentul casatoriei pentru acest lucru. Ar fi mult mai simplu si la adapost de orice critici. Bunurile si veniturile dobandite anterior casatoriei fac parte din patrimoniul personal. La fel si donatiile de orice fel intervenite inainte sau dupa casatorie. In ceea ce priveste salariul, in timpul casatoriei sotia nu are cum sa va ia banii daca dvs. nu ii dati acces la conturi si/sau carduri. Doar in baza unui titlu executoriu (o hotarare judecatoreasca in care sa fie stabilita o obligatie de plata in sarcina dvs.) poate cineva avea acces fortat si fara acordul dvs. la salariu sau conturi bancare. |