Alexandru a scris pe 19-01-2017: Bună ziua am și eu o întrebare... Mătușa mea a divorțat acum 2 ani și are un copil de 5 ani acum și problema e că tatăl copilului spune că vacantele nu sunt împărțite jumătate jumătate doar vacanta mare este jumătate jumătate așa este? Buna ziua. Nu exista nicio prevedere legala care sa statueze vreo regula generala in ceea ce priveste impartirea vacantelor sau mai mult decat atat, vreo regula care sa traseze cu titlu general un program de vizitare a minorului de catre parintele nerezident. Fiecare situatie are specificul ei, sens in care trebuie transata distinct de catre instanta de judecata printr-o hotarare judecatoresca. Deopotriva in situatia descrisa de dvs., exista o hotarare judecatoresca in care sunt prevazute aceste aspecte privitoare la vacante si impartirea acestora. Pana la momentul la care va interveni o alta hotarare judecatoreasca se aplica cea existenta. In stituatia in care unul dintre parinti, argumentat, nu este multumit de programul existent si implicit daca aspectele avute in vedere de catre instanta de judecata la stabilirea programului existent s-au modificat, se poate adresa instantei de judecata cu o solicitare in acest sens, respectiv sa solicite instantei sa dispuna cu privire la un alt program de vizitare. |
Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. |
|
|